Biden'dan Gazze'deki ateşkes hakkında açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, rehinelerin serbest bırakılmasını güvence altına almaya yönelik anlaşmayı memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Biden'dan Gazze'deki ateşkes hakkında açıklama
Biden'dan Gazze'deki ateşkes hakkında açıklama
GİRİŞ 22.11.2023 07:44 GÜNCELLEME 22.11.2023 10:01
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Joe Biden ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, esir takası anlaşması ve 4 günlük geçici ateşkesle ilgili açıklama yaptı.

"MEMNUNİYETLE KARŞILADIK"

Açıklamada, Gazze'de öldürülen binlerce sivile yer verilmeden, "Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e gerçekleştirdiği acımasız saldırı sırasında aldığı rehinelerin serbest bırakılmasını güvence altına almaya yönelik anlaşmayı memnuniyetle karşıladık. Tarifsiz bir çileye göğüs geren bu cesur ruhların, bu anlaşmanın tam anlamıyla hayata geçmesiyle ailelerine yeniden kavuşacak olmasından memnuniyet duyuyorum. Anlaşmanın ABD'li rehineleri eve getirmesini bekliyoruz" denildi.

İsrail'in ateşkes anlaşmasına dair verdiği detaylar

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, esir takası anlaşmasını ele almak üzere Başbakan Binyamin Netanyahu öncülüğünde toplanan hükümet kabinesinin onayladığı karar duyuruldu.

Hükümetin bu gece Gazze'deki İsrailli esirlerin tümünün geri getirilmesi hedefinin ilk aşamasını onayladığı belirtilen açıklamada, "Buna göre, kadın ve çocuklardan oluşan en az 50 rehinenin 4 günlük sürede serbest bırakılması ve bu süre zarfında çatışmalara ara verilmesi öngörülüyor." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "her 10 esirin serbest bırakılmasının, çatışmalara ek bir gün daha ara verilmesini sağlayacağı" belirtildi.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Ömer akin 5 ay önce Şikayet Et
    Bir sürü müslüman ülke de silahlı kuvvetleri var.bu ülkeler bir olur siyonistlere karşı savaşırlar,yetmediği yerde o zaman allaha dua edilir,rabbim o zaman dualarımızı kabul eder amerikayi yahudileri maf eder.hic bisey yapmadan rabbim niye duamızı kabul etsin.zaten o istese onları maf eder.ama mülk süresi 2inci ayetinde emrini vermiş.gazze bütün müslümanların imtihanı.
    Cevapla
  • Alaettin Durlanık 5 ay önce Şikayet Et
    Kukla bidon siyonistlerle ortak soykırıma ortak bebe katilleri
    Cevapla
  • Turkmenistan 5 ay önce Şikayet Et
    Amercayi bayadir buyutduk gozumuzde . Adam diğilki bunlar
    Cevapla
  • Vatansever 5 ay önce Şikayet Et
    Allah Cehennemi bu Yahudiler için hazırlamıştır, kahrolsun vede yok olsun bebek katilleri, yuuuuuuuh Amerika ve İsrail e topunuz Cehennem e inşaallah
    Cevapla
  • By hayalet 5 ay önce Şikayet Et
    Amerika birgün sende param parça olursun umarım insanlıktan yosun kalmış zavallilar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın en hızlı savaş uçakları açıklandı! KAAN kaçıncı sırada?
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı