ABD'nin Haşdi Şabi'ye suikastı Irak'ı karıştırdı: Bu saldırı, açık bir egemenlik ihlalidir

Irak Hükümet Sözcüsü Basim Alawadi, ülkedeki ABD güçlerinin Şii Haşdi Şabi güçlerine bağlı Kataib Hizbullah'a yaptığı saldırı için "Bu eylem açık bir egemenlik ihlalidir ve güvenlik durumunu istikrarsızlaştırma girişimidir" dedi.

ABD'nin Haşdi Şabi'ye suikastı Irak'ı karıştırdı: Bu saldırı, açık bir egemenlik ihlalidir
ABD'nin Haşdi Şabi'ye suikastı Irak'ı karıştırdı: Bu saldırı, açık bir egemenlik ihlalidir
GİRİŞ 22.11.2023 16:28 GÜNCELLEME 22.11.2023 17:46
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kataib Hizbullah ise Curf el-Sahar'da'ki saldırıda 8 üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.
Irak'taki ABD güçlerinin İran destekli Şii Haşdi Şabi güçlerine bağlı Kataib Hizbullah'a (Hizbullah Tugayları) yönelik saldırısının bilançosu belli oldu. Kataib Hizbullah yaptığı açıklamada, Bağdat'ın güneyindeki Curf el-Sahar'da 8 üyesinin öldürüldüğünü, ABD'nin saldırılarının devam etmesi halinde daha geniş bir saldırı gerçekleştirileceğini duyurdu.

IRAK HÜKÜMETİNDEN TEPKI: ŞİDDETLİ KINIYORUZ

Irak Hükümet Sözcüsü Basim Alawadi ise yaptığı yazılı açıklamada, ABD'nin saldırısına tepki gösterdi. Sözcü Alawadi, "Irak hükümeti, Irak'ta son iki günde yaşanan tırmanışın, Irak'ın egemenliğinin kabul edilemez bir şekilde ihlal edilmesini içeren tehlikeli bir gelişme olduğunu belirtiyor. Hükümet, anayasal görevlerine uygun olarak Irak'ın egemenliğini her koşulda korumaya, muhafaza etmeye ve savunmaya kararlıdır. Irak hükümet kurumlarının bilgisi dışında Curf el-Nasr'a gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu eylem açık bir egemenlik ihlalidir ve güvenlik durumunu istikrarsızlaştırma girişimidir" ifadelerini kullandı.

Alawadi, "DEAŞ'a Karşı Küresel Koalisyon'un Irak'taki varlığının Silahlı Kuvvetlerimizi eğitim ve danışmanlık yardımı yoluyla desteklemeyi amaçladığını vurguluyoruz. Son olay, koalisyonun Irak topraklarında DEAŞ ile mücadele misyonunun açık bir ihlalini temsil ediyor. Tüm tarafları, tek taraflı eylemlerden kaçınmaya ve hiçbir ihlale tolerans göstermeyecek olan Irak'ın egemenliğine saygı duymaya çağırıyoruz" dedi. Alawadi, Irak'ın ulusal çıkarlarını korumak için gerekli önlemleri alacağını vurguladı.

ABD: MİSİLLEME OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLDİ"

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (USCENTCOM) tarafından saldırıya yönelik yapılan açıklamada, "ABD güçleri, Irak'taki iki tesise saldırılar gerçekleştirdi. Saldırılar, İran'ın ve İran destekli grupların ABD ve koalisyon güçlerini hedef aldığı, kısa menzilli balistik füzelerin kullanıldığı 21 Kasım'daki saldırı da dahil olmak üzere tüm saldırılara doğrudan yanıt olarak gerçekleştirildi" ifadeleri kullanılmıştı.

Adının açıklanmamasını isteyen ABD'li bir savunma yetkilisi, ABD savaş uçaklarının başkent Bağdat'ın güneyindeki Anbar ve Curf el-Sahar'da Kataib Hizbullah (Hizbullah Tugayları) operasyon merkezi ile komuta ve kontrol merkezini hedef aldığını aktarmıştı.

KAYNAK: İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • halil 42 konya 5 ay önce Şikayet Et
    haşdi şabinin ve iranlı şia hainlerinde gücü suriyeli ve ıraklı sünni müslümanlara geçer.....abd ve israile zarar vermezler boş atarlar
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    bazı yurumlara bakıyorum halk olarak ne zaman artık uyaniycaz acı bir şekilde gülüyorum. ABD orayı işkal etti Irak in isteğine göre orada değil . Saddam döneminde işkal edildi . Irak'ın sadece isim kaldı. ABD isteği zaman Irak'ın içinde istediği kişi yi yeri rahat likla vuruyor bu yüzden orda zaten.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Çıkarın topraklarınızdan def edin gitsin it sürüsünü
    Cevapla
  • Karanlık Kamil 5 ay önce Şikayet Et
    Bir ülkeyi, nükleer ve teröre destek yalanı ile işgal et, Orada yuvalan. Üs kur. Memleketinde senin Şabi ni vursun. Tabii Saddam ı USA yalanı ile yargılayıp idam edersen olacağı bu. Şu anın ötesi yok. Ortadoğu da tüm ülkelerde toptan USA faaliyetleri bilinmeyen zamana kadar durdurulsun. Derhal
    Cevapla
  • Faruk e 5 ay önce Şikayet Et
    ırakın toprak bütünlüğü mü kalmış ki
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 28 ile uyarı! Bu illerde yaşayanlar dikkat
Diyetisyen Ender Saraç'ın 'cinsel istismar' davasında yeni gelişme: İfadeler ortaya çıktı