NATO'dan, son dakika Kuzey Kore açıklaması: Uluslararası ciddi bir risk!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Kuzey Kore’nin dün fırlattığı casus uyduya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin askeri bir uydu fırlatmasını şiddetle kınıyorum” dedi.

NATO'dan, son dakika Kuzey Kore açıklaması: Uluslararası ciddi bir risk!
NATO'dan, son dakika Kuzey Kore açıklaması: Uluslararası ciddi bir risk!
GİRİŞ 23.11.2023 03:14 GÜNCELLEME 23.11.2023 03:14
Bu Habere 154 Yorum Yapılmış

Son dakika Kuzey Kore haberleri: NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, dünya yörüngesine casus uydu gönderen Kuzey Kore'yle ilgili sert bir açıklama yaptı.

Kuzey Kore’nin dün Dünya yörüngesine casus uydu göndermesi NATO tarafından kınandı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı yazılı açıklamada, "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin birçok BM Güvenlik Konseyi kararını ihlal ederek balistik füze teknolojisini kullanarak askeri bir uydu fırlatmasını şiddetle kınıyorum. Bu durum tansiyonu yükseltmekte ve bölgesel ve uluslararası güvenlik açısından ciddi bir risk oluşturmaktadır” dedi.

'KUZEY KORE NÜKLEER VE BALİSTİK FÜZE PROGRAMLARINDAN VAZGEÇMELİ'

Kuzey Kore’nin pervasız davranışlarına son vermesi gerektiğini vurgulayan Stoltenberg, "Nükleer ve balistik füze programlarından vazgeçmeli ve iyi niyetle diplomasi yürütmelidir. NATO bölgedeki ortaklarımız Kore Cumhuriyeti, Japonya, Avustralya ve Yeni Zelanda ile dayanışma içindedir” dedi.

KUZEY KORE 3'NCÜ DENEMESİNDE BAŞARILI OLMUŞTU

Kuzey Kore, bu yıl 3’üncü kez yaptığı denemede Dünya yörüngesine casus uydusunu göndermeyi başarmıştı. Casus uydunun Sohae Uydu Fırlatma Tesisi’nden yerel saatle 22.42'de fırlatıldığı ve 22.54'te uydunun yörüngeye girdiğini bildirilmişti.

Kuzey Kore geçtiğimiz mayıs ve ağustos aylarında casus uydu fırlatma girişiminde 2 kez başarısız olmuştu. Son fırlatma, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'a eylül ayındaki Rusya ziyarete sırasında Kuzey Kore’ye uydu yapımında yardımcı olma sözü vermesinin ardından gerçekleşti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 154
  • Kütahyalı 5 ay önce Şikayet Et
    Emperyalist, cani, katil sürüsü batının uşağı sen Gazze'de yaptıklarınıza bak önce. Bir füze de Amerika'ya fırlatsa fena olmaz.
    Cevapla
  • dayı 5 ay önce Şikayet Et
    Pişkinlikte zirveyi gördük. Yemin ederim pes doğrusu.
    Cevapla
  • Murad 5 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun kim jounga NATO ilk önce İsraili hal etsin sonuna kadar casus uyduyu destekliyorum. Abd ve AB yapıyor o niye yapmasın.
    Cevapla
  • TC.Kkılınç 5 ay önce Şikayet Et
    Adi haçlı fırlatması,işine gelmedimi.? Adam dogru söylüyor. Kalınmı kaçtı.Dünyanın başına bela yahudiler, masonlar, cıa, abd ,fetö, pkk gibi it sürüleri..
    Cevapla
  • Çayırova Gurmesi 5 ay önce Şikayet Et
    Dünyada İsrail ile abd den daha büyük tehlike yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"