Türk milletvekilleri SYRIZA'dan istifa etti

Yunanistan'da, aralarında iki Batı Trakya Türkü'nün de bulunduğu 9 milletvekili, ana muhalefet partisi Radikal Sol İttifak'tan (SYRIZA) istifa kararı aldı.

Türk milletvekilleri SYRIZA'dan istifa etti
Türk milletvekilleri SYRIZA'dan istifa etti
GİRİŞ 23.11.2023 15:16 GÜNCELLEME 23.11.2023 16:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

SYRIZA iktidarında bakanlık yapmış isimlerin de aralarında bulunduğu 9 milletvekili, parti sekreterliğine gönderdikleri mektupla istifa kararlarını açıkladı.

Efi Ahçioğlu, Sia Anagnostopulu, Nasos İliopulos, Dimitris Canakopulos, Meropi Cufi, Theano Fotiu, Aleksis Hariçis'in yanı sıra SYRIZA'nın Batı Trakya Türk milletvekilleri Hüseyin Zeybek ve Özgür Ferhat da partiden ayrıldı.

Özgür Ferhat (solda) ve Hüseyin Zeybek (sağda)

Milletvekilleri yaptıkları açıklamada, mayıs ve hazirandaki genel seçimlerin Yeni Demokrasi Partisini güçlü şekilde iktidara getirdiğine dikkati çekerek, ülkedeki siyasi eksenin sağa ve aşırı sağa kaydığı uyarısında bulundu.

SYRIZA'nın parçalanma krizi yaşadığına işaret edilen açıklamada, "Partinin yeni lideri ve lider kadrosu sorunun siyasi özünü kavrayıp tartışmayı reddediyor." ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, SYRIZA'nın yeni lideri Stefanos Kaselakis için "Demokratik şekilde seçildi ancak antidemokratik şekilde yoluna devam ediyor. Partiyi parçalıyor." değerlendirmesinde bulunuldu.

Yeni 'Yunan ana muhalefet lideri'nden Erdoğan ve Türkiye açıklamasıYeni "Yunan ana muhalefet lideri"nden Erdoğan ve Türkiye açıklaması

Haziran 2023'te düzenlenen genel seçimlerde 300 sandalyelik mecliste 47 milletvekili ile temsil hakkı kazanan SYRIZA'nın, iki milletvekilinin kasım başında partiden ayrılması ve bu son kopuşla meclisteki sandalye sayısı 36'ya düştü.

Yunanistan ana muhalefet partisi SYRIZA'nın yeni lideri Stefanos Kasselakis, seçim yenilgisi sonrası istifa eden Çipras'ın yerine partinin başına geçmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Aydın09 5 ay önce Şikayet Et
    Hoş hoş liderle çalışmak istememişlerdir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!
Nijerya'dan ABD'ye tehdit gibi çağrı! Milyonlarcası kaçırılmış: Hepsini iade edin