İsrail ordusu dünyaya seslendi! Askerlerimize yardım bekliyoruz

İsrail ordusu resmi kaynaklardan yardım çağrısında bulunmaya başladı. Ordunun acil ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak vatandaşlarından ve uluslararası şirketlerden bağış talebinde bulundu.

GİRİŞ 23.11.2023 17:23 GÜNCELLEME 02.12.2023 11:49
Bu Habere 556 Yorum Yapılmış
  • Haber7 - ÖZEL / Emir YÜCEL

İsrail 7 Ekim tarihinden bugüne kadar, kadın, çocuk, genç, yaşlı ayırt etmeden on binlerce sivil insanın ölümüne sebep olurken milyonlarca Gazzeli vatandaşı da evsiz bıraktı.

Ancak İsrail ordusunda işler hiçte istedikleri gibi gitmiyor. Yakın zamanda İsrailli sivil toplum kuruluşlarının başlattığı bağış kampanyasında maddi destek toplanırken şimdi de İsrail ordusu yardım talebinde bulundu.

 

İsrail ordusu ve İsrail Askeri Derneğinin koordinesinde 11.10.2023 tarihinde başlatılan bu yardım çağrısı, “Bağış Politikası” başlığı altında İsrail ordusunun resmi internet sitesinde (idf.il) duyuruldu. Bağış Politikası altında tüm iş adamlarına ve şirketlere seslenen İsrail, acil olarak gönderilmesi gereken ürünleri, internet sitelerinde madde madde sıraladı. Özellikle iç çamaşırları, kapalı kutuda yemekler ve termal kıyafetler beklediklerini duyuran İsrail ordusu, zor durumda olduklarını özellikle belirtti. 

NE KADAR DAHA DAYANABİLİRLER?

Filistinliler için 47 gündür bölgeye giden hiçbir insani yardıma müsaade etmeyen ve Refah kapısında bekleten İsrail devleti, kendileri için tüm dünyadan yardım beklediklerini duyurdu. İlk olarak İsrailli vakıfların başlattığı bağış kampanyasına İsrail ordusu da dahil oldu. İsrail'in ekonomi anlamında yaşadığı sorunları giderme çabası, 'acaba ne kadar daha dayanabilirler?' sorusunu akıllara getirdi.

“ASKERLERİMİZİ SAĞLIKLI TUTUN”

Uluslararası şirketlere seslenen İsrail ordusu ‘Askerlerimizin sağlığı ve mücadelelerinin devam edebilmesi için yardımlarınıza ihtiyacımız var’ dedi. Toplanan tüm bağışların İsrail ordusunda görev yapan askerlere gideceğini belirten yazıda, öncelikli bağış yapılması gereken ürünler şöyle sıralandı:

  • Taşınabilir şarj cihazları, kişisel fenerler ve kahve takımları

  • Atlet, iç çamaşırları, termal kıyafetler

  • Şampuan, tıraş malzemeleri, merhem

  • Özel saklama kaplarında bulunan yiyecek ve içecekler

  • Yaralılar için destek kitleri

İsrail ordusu, ayrıca maddi bağışta bulunmak isteyen kişiler içinde bir telefon numarası bıraktı.

"7 EKİM'İ YENİDEN YAŞAYABİLİRİZ"

Daha önce İsrailli sivil vakıflar tarafından başlatılan yardım kampanyasında, dünyada ki tüm Yahudilerden maddi destek beklenmişti. Yardımlar yapılmadığı takdirde ise yeniden 7 Ekim'i yaşayabiliriz denmişti. Haber7'nin gündeme taşıdığı bu haberde şu ifadeler dikkat çekmişti:

"Bu, her Yahudi'ye üzerine düşeni yapması için bir çağrıdır. Ön saflardaki bir erkek veya kız kardeşin kurtarılmasına yardım etmemiz gerekiyor. Askerlerimiz Yahudi halkını yok etmeye kararlı bir düşmanla savaşıyor. Desteğimize ihtiyaçları var. Ağlıyorlar ve yardımımız için bağırıyorlar. Lütfen kalplerinde tek bir şeyi bilerek savaş alanına koşmaları için 180 dolar bağışlayın. Yalnız olmadıklarını onlara hatırlatın."
 
KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 556
  • Abuzer Akgül . 5 ay önce Şikayet Et
    İsrail daha beter olsun inşallah
    Cevapla
  • Bilal ERGÜDER 5 ay önce Şikayet Et
    Oh oh oh beter olsunlar ama sessiz kalan sözde bazı İslam ülkeleri hükümetlerine de yazıklar olsun. Yüce ALLAHIM tüm İslam ve Türk Dünyasına birlik beraberlik ve güç versin
    Cevapla
  • Muhammednuri k.avci 5 ay önce Şikayet Et
    Zalimler için yaşasın cehennem Amerika ve İsrail kahrolsun insaAllah
    Cevapla
  • Ramazan Eroğlu 5 ay önce Şikayet Et
    Zebanilerden yardım alabilirsiniz. Size bu toprakların altını vaad ediyorum Polat Alemdar
    Cevapla
  • Sedat 5 ay önce Şikayet Et
    Bunların yardıma falan ihtiyacı yok.bunlar taktik peşinde.dünyaya yoklama çekip mağdurmuş gibi görünmeye çalışıyorlar.Allah oyunları bozanların en hayırlısıdır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off hattı ve düşen son takım belli oldu!
Aksungur Siha'dan tam isabet! MAM-T atışı göz doldurdu