İşte İsrail ordusunun dikkat çeken sponsoru! Türkiye'de de faaliyet gösteriyorlar

İsrail ordusunun başlatmış olduğu seferberlik çağrısına birçok uluslararası şirket destek vermeye başladı. Aralarında Türkiye'de faaliyet gösteren şirketlerinde olduğu öğrenildi.

GİRİŞ 27.11.2023 15:49 GÜNCELLEME 02.12.2023 11:55
Bu Habere 143 Yorum Yapılmış
  • Haber7 - ÖZEL / Emir YÜCEL

İsrail’in 7 Ekim’de Gazze’de başlatmış olduğu sivil katliam ve soykırım sonucunda on binlerce masum hayatını kaybederken yüz binlerce insan evsiz kaldı. Gün geçtikçe İsrail’in yaşadığı sıkıntılar da gün yüzüne çıkmaya başladı. ‘Acil yardım bekliyoruz’ diye dünyaya seslenen İsrail ordusuna uluslararası şirketlerden destekler gelmeye başladı.

“HER YAHUDİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPSIN”

İsrail’in yaşadığı ekonomik sıkıntılar da artık gün yüzüne çıkmaya başladı. İsrail’in pek çok kentinde iş yerleri, esnaflar, mağazalar kapanma durumuna geçti. Tüm dünyaya yardım çağrılarında bulunan İsrail, uluslararası şirketlerden yardım almaya başladı.

Yardımlar gelmediği takdirde Hamas ile mücadele etmekte oldukça zorlanacaklarını ifade eden İsrail ordusu, resmi internet sitelerinden şöyle seslenmişlerdi:

“Her Yahudi vatandaşının üzerine düşen görevi yapması gerekiyor. Yardımlarınız gelmediği takdirde Askerlerimiz ve vatandaşlarımız zor durumda kalacaktır, yalnız olmadıklarını onlara hatırlatın.”

TÜRKİYE’DE DE FAALİYET GÖSTERİYORLAR

Askerlerin iç çamaşırlarından teçhizatlarına, erzaklardan teknolojik aletlere kadar tüm desteği bu şirketler tarafından karşılanıyor. Aralarında Türkiye’de faaliyet gösteren şirketlerin de olduğu öğrenilen bu finansörler, bebek, çocuk, kadın dinlemeden soykırım yapan İsrail’e destek vermekten çekinmiyorlar. İsrail'e bu zamana kadar Dünya genelinde 100'e yakın şirketin yardım gönderdiği öğrenildi.

İsrail ordusunun başlattığı yardım kampanyasının sponsorları arasında gözüken şirketler arasında ise Türkiye’de denetim, araştırma, finansal danışmanlık ve vergi danışmanlığı gibi birçok konuda faaliyet gösteren Londra merkezli Deloitte şirketinin de olması dikkat çekti. 

Bağış kampanyasının en büyük sponsorlarından olan Londra merkezli Deloitte şirketinin, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana'da da faaliyet gösterdiği öğrenildi.

Haber7’nin gündeme taşıdığı bu bağış ve yardım kampanyaları ilk olarak sivil vakıflar tarafından başlatılmış daha sonra resmi kaynaklar tarafından devam etmişti. İsrail ordusu resmi internet sitesinden "Askerlerimiz Yahudi halkını yok etmeye kararlı bir düşmanla savaşıyor. Onlara yardım etmek için elimizden gelen her şeyi yapmamız gerekiyor" demişti.

 

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 143
  • Metin 2 ay önce Şikayet Et
    ALLAH'ın laneti ve gâzabı israil'in ve onu destekleyenlerin üzerine olsun bebek katili itrail.
    Cevapla
  • Selami 4 ay önce Şikayet Et
    Türkiye de ortalama bir milyon yahudi sabatey bulunuyor. Çogu oraya yardım ediyordur. Bunları tespit edilmesi ve bir yere not edilmesi şart. Kıriptolar dikkat edilmesi gereken kişilerdir.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Bir insan hala akıl erdirememis olabilir yahudide olabilir onu değerlendirmek bizim değil Allah'ın takdiri ama bir insan İsraili destekliyor ise kör olmalı
    Cevapla
  • En.. Gü.. 4 ay önce Şikayet Et
    İsraile yardım yapan kişi kurumlar insan olamaz Dünyada tek açgözlü nesil ırk.sadece ve sadece onlardan çıkmış insan kılıklı şeytanlar yüzyıllar önce yine Meccidi Aksaya saldırmişlar yine katliam yapmıştır, Bilmeyenler tarihi oluşunda Cahit kalmasınlar..
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Bizim de yerli arama uygulamalarımız olsun google yerine! Google şimdi beğenme ve beğenmeme butonu yapmış, tabii ki bu haberi beğeni yapılmayacağı gibi bunların hareketlerini de begenmeyecegimiz için beğenme butonuna bassak yanlış da anlaşılabilir tıkladim haberi okudum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok