Türkiye'de faaliyet gösteren şirket İsrail'de fabrika kuruyor!"Bağlılığımızı gösteriyoruz"

İsrail'in bağış kampanyasına destek veren en büyük şirketlerden birisi Cisco, yeni aldıkları karar ile İsrail'de fabrika kurmaya karar verdi. Şirketin CEO'su yaptığı açıklamada odak noktalarının siber güvenlik olduğunu ifade etti.

GİRİŞ 07.02.2024 17:43 GÜNCELLEME 07.02.2024 17:55
Bu Habere 273 Yorum Yapılmış
  • Haber7 - ÖZEL / Emir Yücel

Gazze'de 123 gündür tüm savaş suçlarını işleyen işgalci İsrail, yakın zaman önce dünyaya çağrı yaparak bağış kampanyası başlattı. Gazze'de yaşayan binlerce masum siviller için toplanan yardımların da önünü kesen işgalci İsrail,  kendi askerleri için uluslararası şirketlerden yardım talep ettiğini duyurmuştu. Bu çağrıya karşılık veren uluslararası şirketlerin arasında bulunan Cisco Systems İsrail'in en büyük sponsorlarından birisi oldu. 

Ülkemizde de faaliyet gösteren teknoloji şirketi Cisco Systems, İsrail’in Ofakim kentinde şehri kalkındırma amaçlı fabrika kurmaya karar verdi. Kuracakları fabrikada İsrail’de yaşayan gençleri istihdam ederek kenti kalkındırma amaçlarının olduğunu açıklayan şirket; “Bu yatırım ile İsrail’e bağlılığımızı gösteriyoruz” dedi.

Haber7'nin gündeme taşıdığı, İsrail'e maddi destek veren şirketler arasında bulunan Cisco Systems aynı zamanda ürettikleri ürünler ile istihbarat bilgilerini toplama noktasında da çalışmalar yaptığı iddia ediliyor. Türkiye'de bulunan özel ve devlet kurumları içerisinde ağ ve güvenlik sistemleri konusunda hizmet veren Cisco System'in geçmişte ürünlerinin içerisine verileri dışarıya aktarma amacıyla "backdoor" yerleştirdiği iddia edilmişti.

"İSRAİL'E BAĞLILIĞIMIZI GÖSTERİYORUZ"

Cisco Systems CEO'su Oren Segal katıldığı bir toplantıda İsrail'in Ofakim kentine yapacakları yatırım için şu ifadeleri kullandı:

"İsrail’e yapacağımız yatırımların ana odak noktalarından biri, siber güvenlik, yapay zeka, iletişim ağları ve kalkınma dahil olmak üzere yüksek teknoloji endüstrisinin ürünleri olacaktır.

Cisco'nun Ofakim'de bir şube kurma kararı, İsrail'de uzun süredir devam eden varlığına dayanıyor. Cisco Israel, 1997 yılında Netanya'da ilk şubesini açtığından bu yana altı geliştirme tesisinde yaklaşık 800 kişiyi istihdam etti. Şirketimizin bölgeye olan bağlılığı, toplam 7,2 milyar dolarlık yatırım hacmine ulaşan kapsamlı satın alma listesinden de açıkça görülüyor."

İSRAİLLİ GENÇLER İÇİN BÜYÜK FIRSAT DENİLDİ

İsrail medyası da yaşanan bu gelişmeyi sayfalarına aktardı. İsrail medyasından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Cisco Systems’in bu hamlesi, Ofakim’i ileri teknoloji dünyasında yükselen bir yıldız olarak konumlandıran önemli bir ilerlemeyi işaret ediyor. Şehrin gençleri, Cisco’nun tanıtacağı bilgi ve uzmanlıktan faydalanarak, sürekli gelişen bir sektörde büyüme için yeni yollar ve fırsatlar açabilir.

Cisco, İsrail’de yaşayan gençleri BT endüstrisindeki kariyerler için gerekli becerilerle donatacak eğitim programlarına yatırım yapmak üzere iş ortaklıkları, Amal ağı ve Rashi Vakfı ile işbirliği yapacak. Bu yatırım aynı zamanda bölgenin yetenekli bireyleri için uzun vadeli büyüme fırsatları sağlayan bir kariyer geliştirme programını da içerecek.”

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 273
  • Lordlar kamarasi 2 ay önce Şikayet Et
    Millet olarak devletin ve milletin açıklarını kapatmazsak birileri bu açığı kapatır ama kendi istediği doğrultuda.
    Cevapla
  • Hüseyin 2 ay önce Şikayet Et
    Yahudiler işi biliyor. Içimizde yahudi uşaklığı yapan çok. Bu ülke kuruldu kurulalı hep hain yetişti. Çok sayıda hain olması normal. Sizde müslüman türedi. Müslüman özünü yitirdi. Bela ve musibet ülkemize gelirse şaşmayın. Ülke insanlarını ac gözlü yaptılar. Din düşmanı yaptılar. Hain çok. Allah'a sığınıyoruz.
    Cevapla
  • Huzun 2 ay önce Şikayet Et
    Boykot diye millet yrıtınıyor ama starbucks full çekiyor içecekten tut temizlik malzemesine kadar onların mallarını almadan yapamayanlarla dolu, ilaç illede şu olsun diye tutturanlar nerden geldiğini sormuyor bile. İçimiz çürümüşte farkında değiliz, cisco kullanan kaç kişi yada şirket var gitse ne olur gitmese ne olur
    Cevapla
  • TACETTİN YILDIRIM. 2 ay önce Şikayet Et
    Bu alcak katil ahlaksız güruhu hepsini atın dışarı bu millet bedelini ödemeye hazırdır.
    Cevapla
  • A Yıldırım 2 ay önce Şikayet Et
    Birey olarak yapabileceğimiz mallarını almamak Devletimizin başındakiler bağırıp çağırmakla olmaz köklü bişeyler yapmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi'nin yıllık getirisi 600 milyar dolar! 'Ticarete yeni nefes borusu'
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması