Filistinliler dünyayı etkisi altına aldı! "İslam'a bakış açım değişti"

İslami şuurla Gazze’de Siyonist İsrail’in vahşi saldırılarına direnen Filistinliler, dünyaya örnek oldu. Ailesinin siyonist olduğunu söyleyen Hristiyan genç bir kız, "Müslümanların inancına bakış açım sonsuza dek değişti" dedi.

GİRİŞ 27.11.2023 21:46 GÜNCELLEME 28.11.2023 09:28
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

İslami şuurla Gazze’de Siyonist İsrail’in vahşi saldırılarına direnen Filistinliler, dünyaya örnek oldu. Saldırıları ve şehitleri metanetle karşılayan Filistinlilerin inancını merak eden dünya halkları, Kur’an okumaya başladı. Filistinlilerden etkilenerek İslam’ı öğrenmeye çalışan gençlerden bazıları Müslüman olurken bazıları ise hayranlıklarını gözler önüne sermeye devam ediyor.

"İSLAM'A BAKIŞ AÇIM DEĞİŞTİ"

Ailesinin siyonist olduğunu söyleyen Hristiyan bir genç kız, sosyal medyada gündem olan bir video paylaştı.  

"Müslümanların inancına bakış açım sonsuza dek değişti" diyen genç kız, Filistinli ailenin şehit olan küçük çocukları karşısındaki halinin kendisini etkilediğini dile getirdi. Genç kız, konuşmasının sonuna doğru gözyaşlarını tutamayarak ağladı. 

ABD’Lİ GENÇ GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADI

Sosyal medyadan bir video paylaşan Alison isimli Amerikalı bir genç, İsrail’in Filistin’deki katliamlarından sonra İslam’ı araştırmaya başladı. Alison, Bakara Suresi'nin 81 ve 82. ayetlerini gözyaşları içinde okudu. Alison, “Bana İslam’ı yanlış anlattılar” dedi.

Usame Bin Ladin’in 21 yıl önceki mektubu gündem oldu! ABD'li gençler uyanıyorUsame Bin Ladin’in 21 yıl önceki mektubu gündem oldu! ABD'li gençler uyanıyor

“BENİ DERİNDEN SARSTI”

BAE’de yaşayan sosyal medya ünlüsü Twinkle Stanly, Gazzelilerin inancının ve metanetinin kendisini derinden sarstığını söyledi. TikTok hesabından bir video yayınlayan genç kadın, İsrail’in Filistin’deki katliamlarını yakından takip ettiğini belirterek, hissettiklerini şu sözlerle ifade etti: “Sadece Filistinlilerin değil, Müslüman halkın sahip olduğu inanç beni derinden sarstı. Bu insanlar ailelerinin gözlerinin önünde öldürülmesine tanık oluyor. Bu kadar güçlü kalabilmek için ne kadar inançlı olmak gerektiğini anlayamıyorum bile. Ancak Filistin'de yaşananlar gözlerimi İslam'ın güzelliğine ve inancın güzelliğine açtı. Kendilerini cennete götürecek bir hayat yaşamak için tek bir şey isteyen bir topluluk gerçekten aklımı başımdan alıyor.

DÜNYAYI HAYRAN BIRAKTILAR

Avrupa ve ABD'de birçok sosyal medya kullanıcısı İsrail tarafından soykırım yapılan Filistinlilerin mücadelesi karşısında hayranlıklarını dile getirdi.

Ağlayarak video yayınlayan bir kadın Müslümanlara seslendi, “Hepiniz nasıl bu kadar yenilmez bir umutla inanıyorsunuz? Eğer bu, dünyanın Müslüman olmasını sağlamak için bir kampanya ise işe yarıyor.” diyerek şaşkınlığını ve hayranlığını gizleyemedi. Bir başka videoda ise şehadet getirerek huzur bulduğunu söyleyen kadın İslam dinini batıda yanlış anlatıldığını söyledi. Birçok kullanıcı Kuran-ı Kerim alarak okumaya başladığını ve bunu yaygınlaştırmaya çalıştıklarını söylediler. Bir kullanıcı, “İncil’de mantıklı sorular sorulmaya yer verilmezdi ama Kuran’ı okuduğumda mantığın ve kutsiyenin harmanlandığını gördüm.” sözleriyle hayranlığını ifade etti.

KAYNAK: HABER7
Nurullah Alpay Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Nurullah Alpay

Editör Hakkında

2014 yılında Yeniakit.com.tr'de basın hayatına başladı. Çeşitli basın kuruluşlarında görev aldı. Son olarak Haber7 Özel Haber Biriminde editör olarak çalışmaktadır.
YORUMLAR 94
  • Doğruyu öğren 5 ay önce Şikayet Et
    İnsanlar özellikle de gençler kendilerine verilen hazır bilgileri doğru kabul edip hap gibi yutmak yerine Allah 'ın ilk emri "OKU SENİ YARATAN RABBİNİN ADIYLA OKU " ile okumalı sonra da yine Allah 'ın emri olan araştırıp sorgulamalı ama bunu da bu konuda eğitim almış yetkili kişilerden öğrenerek yapmalı. Kendi yetersiz bilgisiyle yaparsa şeytan onu saptırır ve yanlış yollara sürükler.
    Cevapla
  • Gerçekler 5 ay önce Şikayet Et
    Lütfen israyil halkı ve Hıristiyanlık Kur'an Kerim'i ve Hazreti Muhammed'in hayatını okuyun, araştırın. Huzuru ve aradıklarınızi bulacaksınız.
    Cevapla
  • Asım’ın Nesli 5 ay önce Şikayet Et
    “Avrupa İslamiyete hamiledir günün birinde doğuracak nasılki Osmanlı’dan dabir Avrupa Devleti doğdu “ işte yollar önce tapılan bu tespit gerçekleşiyor batı dünyası İslama koşuyor Elhamdulillah
    Cevapla
  • ibrahimmm 5 ay önce Şikayet Et
    ALLAH cc katında Tek din İSLAMDIR.
    Cevapla
  • Ali 5 ay önce Şikayet Et
    Filistinlilerin görüntülerinde yalnızca Hristiyanlar için mesaj yok. Biz Türkler ve diğer Arap ülkelerinin müslüman halkları için de mesaj var. İmanın seviyesi hakkında ne güzel mesaj veriyor Filistin Halkı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı
Hakim Ziyech iddiası: Al-Shabab'a gidecek! Galatasaray'a piyango vurdu