Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un soruya verdiği tepki gündem oldu! Ülke bunu konuşuyor

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un İtalyan mevkidaşı Meloni ile düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin konuk başbakana Almanya'daki bütçe krizine ilişkin sorusuna verdiği tepki sosyal medyada gündem oldu.

GİRİŞ 23.11.2023 23:40 GÜNCELLEME 23.11.2023 23:42
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un İtalyan mevkidaşı Giorgia Meloni ile düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin konuk başbakana Almanya'daki bütçe krizine ilişkin sorusuna "gözlerini devirerek" verdiği tepki sosyal medyada gündem oldu.

Başbakan Scholz ve Meloni dün başkent Berlin'de Almanya-İtalya Hükümetlararası İstişare Toplantısı çerçevesinde ortak basın toplantısı düzenledi.

İki liderin İtalya ve Almanya arasında imzalanan ve iki ülke arasında işbirliğini attırılmasını öngören eylem planına ilişkin bilgi verdiği toplantıda Başbakan Scholz'un, bir gazetecinin İtalya Başbakanı Meloni'ye "Almanya'da bütçe krizi yaşanıyor. Uluslararası ekonomik finansmana ilişkin ikili desteklerden bahsettiniz. İtalya açısından Almanya bu hususta hala güvenilir bir ortak mıdır?" şeklinde soru sorması üzerine, "gözlerini devirerek" tepki vermesi dikkat çekti.

Scholz’un bu tepkisi bazı gazetelerde ve sosyal medyada gündem oldu.

ALMANYA'DAKİ BÜTÇE KRİZİ!

Almanya Anayasa Mahkemesi, 15 Ekim'de, Alman koalisyon hükümetinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını döneminden (2021 bütçesinden) kalma 60 milyar avroluk kullanılmamış krediyi bir iklim fonuna aktarma kararının anayasaya aykırı olduğuna karar vermişti.

Kararın ardından Alman federal hükümeti tartışmalı bütçe konusunda zor kararlarla karşı karşıya kaldı.

Karar, hükümetin, artık ek olarak, 60 milyar avroyu da hesaba katmasını ve vergi artışlarında hükümet ortakları arasındaki anlaşmazlık nedeniyle iklim teşvikleri dahil başka yerlerdeki harcamaları kısmayı gerektirecek.

Alman hükümetinin kullanılmayan Kovid-19 salgını fonlarını yeşil projeler ve sanayi desteği için yeniden kullanmasını engelleyen Anayasa Mahkemesi kararı, Alman şirketlerin gelecekteki rekabet gücü ve yurt dışındaki iş kayıplarına ilişkin endişeleri de artırdı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 69
  • Hüseyin- 5 ay önce Şikayet Et
    Ne anayasa mahkemesinden sacmaliyorsunuz siz ? mahkeme symbolik mis .IC borcuyla bunlarin ne ilgisi var ? her saniye borc 2800 eur sade faize gitse bir ayda 10 Billion yapar .Borcun miktari belli degil saniye faizini hesaplamis memo
    Cevapla
  • Baston 5 ay önce Şikayet Et
    Anayasa mahkemesine bak hükümetin parayı nereye harcamayacağına karar verebiliyor. Boşuna seçim yapmasınlar anahtarı anayasa mahkemesine versinler.
    Cevapla
  • Gerçekler 5 ay önce Şikayet Et
    Almanyada mahkeme falan sembolik. Siyonistler ne derse o olur. Gerisi palavradan ibaret. Yani her bir şey kitabına uyduruluyor ve adı demokrasi oluyor.
    Cevapla
  • Bir Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Artik Avrupa birligi son asamasina geldi. Sadece almanyanin 2022 nin sonuna dogru 2.4 Billion Euro borcu var ve bu ödenmiyor ve Faizle her saniye 3800 Euro Fazlalasiyor. Kisi basina yeni dogandan ve ihtiyara kadar 28000 Euro üzerinde borcu var. Balon feci sekilde büyüdü, patlamak üzere.
    Cevapla
  • Okan 5 ay önce Şikayet Et
    AB den kimse çıkamıyor, çünkü tamamen iç içe geçmişler. Dolayısıyla AB çöküp dağıllınca kurtulabilirler. Bu kendi tespitleri.
    Cevapla
  • mert 5 ay önce Şikayet Et
    Avrupada almanlar asla sevilmiyen bir topluluktur !!!
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Bu adam kadar saçma bir başkan Almanya daha görmedi. Yani Almanya bitti. Her gün dahada çöküyor
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Almanya yahudi siyonistlere ait. Dolayısıyla siyonist olmayan bir partileride yok. Bu yüzden Almanya aslında bir İsrail’dir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sebepsiz yere defalarca bıçakladı! Kuryelik yapan üniversite öğrencisini canice öldürdü
Dünyanın en hızlı savaş uçakları açıklandı! KAAN kaçıncı sırada?