İsrail Savunma Bakanı: Savaşa devam edeceğiz

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze'de çatışmalara verilen 4 günlük aranın ardından tüm güçlerini kullanarak savaşa devam edeceklerini söyledi.

GİRİŞ 25.11.2023 03:59 GÜNCELLEME 25.11.2023 10:48
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Savunma Bakanlığı ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Gallant, İtalyan mevkidaşı Guido Crosetto ile Tel Aviv'deki Bakanlık binasında gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Gazze'de varılan uzlaşmaya ilişkin konuştu.

İsrail'den skandal tehdit! Bir ülkeyi daha hedef gösterdi!İsrail'den skandal tehdit! Bir ülkeyi daha hedef gösterdi!

"TÜM ASKERİ GÜCÜMÜZLE SAVAŞA DEVAM EDECEĞİZ"

Gallant, "Kısa bir insani ara olacak sonrasında tüm askeri gücümüzle savaşa devam edeceğiz. Hamas'ın yok edilmesi ve esirlerin serbest bırakılması hedefini gerçekleştirinceye kadar durmayacağız. (Hamas'ın elinde) 240 esir var ve bu, kabul edebileceğimiz ve hoş görebileceğimiz bir şey değil." ifadelerini kullandı.

"VATANDAŞLARIMIZA YÖNELİK TEHDİTLERE TOLERANS GÖSTERMEYECEĞİZ"

Lübnan sınırında açılan cepheye ilişkin Gallant, şunları kaydetti:

"Savaşmakta bir çıkarımız yok ancak düşmanlarımızı caydırmamız gerekiyor. 7 Ekim öncesine dönemeyiz. Hamas tarafından vahşi bir saldırıya uğradık sonra da Hizbullah'ın saldırısı geldi. Vatandaşlarımıza yönelik tehditlere tolerans göstermeyeceğiz."

4 günlük ateşkes kararının ardından Filistinliler, evlerine dönmeye başladı4 günlük ateşkes kararının ardından Filistinliler, evlerine dönmeye başladı

"ASKERİ HAREKATI YENİDEN BAŞLATACAĞIZ"

İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, çatışmalara verilen 4 günlük aranın ardından abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların devam edeceğini söyledi.

Gantz, Tel Aviv'de Hamas'ın elindeki esirlerin aileleriyle bir araya geldi.

Çıkışta yaptığı kısa açıklamada Gantz, esirlerin ailelerine seslenerek, "Tüm rehinelerin ailelerine güvence vermek istiyorum: Durmayacağız, rehineleri geri almak ve caydırıcılığı yeniden tesis etmek için Gazze'deki çabaları ve 'askeri harekatı' yeniden başlatacağız." ifadelerini kullandı.

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 80
  • HIDIR BUDUR 5 ay önce Şikayet Et
    ABD’nin hesabı “Ukrayna ve Çin konusunda destek göremediği” Netenyahu’yu bertaraf edip, “iki devletli çözüm” masalı ile uluslararası bir güçle Gazze’yi işgal edip, yine Gazze de ve İsrailde ABD’ye bağlı kukla yönetimler başa getirmek.Böylece Soykırıma destek veren lekeden sıyrılacak aklınca. Bu durumda ilk tepkiyi “ikiz kulelerde siz naptınız?” diyen Netenyahudan yer.
    Cevapla
  • Ya hayy 5 ay önce Şikayet Et
    Dünyanın foseptiği itrail
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Durmassanız geliriz.Bizden ödünüz kopmasa dünyayı yakarsınız.Sizi bir kaşık suda boğacağız merak buyurmayın.
    Cevapla
  • İzzettin Kasım 5 ay önce Şikayet Et
    lanetli, bebek katili itö'ne düşmanlık insanlığın görevi olmalı ve dışlanmalıdır...
    Cevapla
  • ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    israi,lin zaten ne oldugu biliniyor.. biz muslimanlar olarak ne durumdayiz ona bakmak lazım.. turkkiye yine elinden geleni ve askeri anlamda da hepiyce mesafe aldık ya diğer musliman ülkeler. konuşmalar havvada ucuyor ama icraat yok.. asarız keserizle bu işler olmuyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Endişe verici' diyerek açıkladı: Türkiye için tehdittir!
İsrailli muhalif milletvekili Cassif'den Netanyahu'ya soğuk duş: UCM'nin kararı doğru