İsrail hapishanesinde 8 yıl tutuklu olan Filistinli Marah Bekir, serbest bırakıldı

İsrail hapishanesinde 8 yıl tutuklu olan Filistinli Marah Bekir, Hamas ile İsrail'in uzlaştığı "çatışmalara insani ara verilmesi mutabakatı" kapsamında serbest bırakıldı.

GİRİŞ 24.11.2023 23:27 GÜNCELLEME 24.11.2023 23:52
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Filistin direniş hareketi Hamas'ın serbest bıraktığı 13 İsrailli esirin İsrail'e ulaşmasından kısa süre sonra işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan İsrail’e bağlı Ofer Hapishanesi'nden 24'ü kadın, 15'i 18 yaş altı çocuk olmak üzere 39 Filistinli esir serbest bırakıldı.

Binlerce Filistinli, serbest bırakılan kadın ve çocuk esirleri karşılamak için Filistin ve Hamas bayraklarıyla Batı Şeria'nın Betunya Beldesi'nde toplandı.

SERBEST KALAN FİLİSTİNLİ KADINLAR AİLELERİNE KAVUŞMANIN SEVİNCİNİ YAŞADI

Filistinliler, tekbirler getirerek Hamas ve Filistin direnişini öven sloganlar attı; esirlerin özgürlüğüne kavuşmasını kutladı. Serbest kalan Filistinli kadınlar, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki ailelerine kavuşmanın sevincini yaşadı.

8 YILDIR İSRAİL HAPİSHANESİNDEYDİ

İsrail askerlerinin kendisini elinden vurması olayının ardından 12 Ekim 2015'te 16 yaşındayken gözaltına alınan ve 8 yıldır İsrail hapishanelerinde olan Marah Bekir ismindeki Filistinli kadın, Kudüs'te yaşayan ailesi tarafından coşkuyla karşılandı.

"SERBEST BIRAKILMAMIZ GAZZE'DEKİ ŞEHİTLERİMİZİN KANIYLA OLDU"

İsrail hapishanesinde 8 yıl esir kaldıktan sonra özgürlüğüne kavuşan Filistinli kadın Marah Bekir, Doğu Kudüs’teki evinin önünde AA muhabirinin de aralarında bulunduğu basın mensuplarına açıklama yaptı.

Bekir, her ne kadar serbest kaldıkları için sevinçli olsalar da “Gazze’de şehit olan Filistinliler için büyük acı duyduklarını” dile getirdi.

Filistinli genç kadın, “Serbest bırakılmamız Gazze’deki şehitlerimizin kanıyla oldu. Onlara selam olsun. Direnin diyorum, Allah sizi unutmayacak, sizi destekleyecek." dedi. Bekir, özgürlüğüne kavuşan biri olarak bundan sonra ne yapmayı planladığına ilişkin soruyu, "üniversitedeki eğitimine devam etmek ve hukuk okumak" olarak yanıtladı.

MARAH BEKİR KİMDİR?

2015'te 15 yaşındayken tutuklanan Filistinli Marah Bekir, 8 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Marah Bekir, 23 yaşında yıllar sonra yeniden özgürlüğüne kavuştu.

İsrail mahkemesi, Bekir'e "bıçaklı saldırı girişiminde bulunduğu" gerekçesiyle 8,5 yıl hapis cezası vermişti. Bekir, 12 Ekim 2015'te Doğu Kudüs’teki okulundan çıktığı sırada, “bıçaklı saldırı planladığı” iddiasıyla bir İsrail polisi tarafından vurulduktan sonra tutuklanmıştı.

 

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 46
  • Mersinli 5 ay önce Şikayet Et
    rabbim bütün Filistin halkına direnişinden dolayı ahirette bol mukafatlar Ihsan etsin inşallah bizleri de onlara manevî anlamda bol bol dua etiyimiz için bizleride muvaffak eylesin inşallah u teâlâ
    Cevapla
  • Yücel 5 ay önce Şikayet Et
    Bu nedir yaa önüne gelen halkı içeriye atmış soysuzlar.Yaziklar olsun Müslümanım diye gezinen Zengin Züppe Araplara.Masumlar içeride şimdide çocukları öldürüyorlar ama hala sessizler.Kafirler sizden daha insanmış korkak uşaklar
    Cevapla
  • İbrahim Alkılıç 5 ay önce Şikayet Et
    Zulüm ile zindana atılan bir müslüman namazını kılıyorsa bir dakikasina bir gün, belki bir ay ibadet etmiş gibi sevab yazilir. Bu kardeslerimizi tebrik ediyorum ki, cenneti dünyada inşaallah kazandilar.
    Cevapla
  • Cengizhan 5 ay önce Şikayet Et
    Kadinlar cocuklar bile tutuklanmis. Yaziklar olsun sizin gibi insanlara. Zalimler. Dilsiz seytanlar
    Cevapla
  • Safa 5 ay önce Şikayet Et
    Yıllardır Türkiyeye mi güvendiler.Ne alaka kardeşim.
    Cevapla
  • ….. 5 ay önce Şikayet Et
    Kudüs ümmetin namusu. Yıllardır senin namusunu canı evladı pahasına koruyana ne yapsan az!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Reisi’nin düşen helikopteri: kaza mı? sabotaj mı? İranlı bir diplomat Haber 7’ye konuştu
İşte Reisi'nin kaza öncesindeki son görüntüleri