Kim Jong-un, ABD üslerini böyle inceledi

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, krize neden olan casus uydusu sayesinde elde ettiği ABD üslerinin fotoğraflarını inceledi. Kim Jong-un'un, ABD üslerini incelerken verdiği poz dikkati çekti.

Kim Jong-un, ABD üslerini böyle inceledi
Kim Jong-un, ABD üslerini böyle inceledi
GİRİŞ 25.11.2023 10:36 GÜNCELLEME 25.11.2023 10:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Art arda füze denemelerinden sonra bir de casus uydu (Malligyong-1) fırlatarak dikkatleri üzerine çeken Kuzey Kore'den, ABD ve Güney Kore'ye tehdit niteliğinde mesajlar gelmeye devam ediyor.

Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA, Devlet Başkanı Kim Jong-un'un ABD üslerinin uydudan çekilen fotoğraflarını dikkatle incelediğini aktardı.

Kim Jong-un, casus uydu kutlamasına kızıyla katılmıştı.

Başkent Pyongyang'daki Ulusal Uzay Teknolojileri İdaresi'ni ziyaret eden Kim'in gülerken çekilen fotoğraflarını da paylaşan ajans, Kuzey Kore liderinin Güney Kore'nin başkenti Seul ve ülkedeki ABD üslerinin bulunduğu bölgelerin görüntülerini "başlıca düşman hedefleri" olarak nitelediğini belirtti.

ABD'nin Hawaii'deki üslerinin görüntülerini de isteyen Kim, merkezi ziyaret ederek uydu fotoğraflarını tek tek inceledi ve askeri yetkililerle görüştü.

Kim Jong-un, ABD üslerini incelerken gülme krizine girdi.

Daha önce defalarca ABD'yi vurma tehdidinde bulunan ve ülkeye yönelik müdahalenin "küresel nükleer savaşa" yol açacağını belirten Kuzey Kore'nin casus uydu fırlatması Pasifik'te tansiyonu yükseltti. ABD ve Güney Kore bu hamleyi kınarken, Japonya acil durum uyarısı vermişti.

Kuzey Kore'nin "Malligyong-1" adlı casus uydusu uzaya böyle fırlatılmıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • Sami 4 ay önce Şikayet Et
    Allah yolunu açık etsin kimyong Başkan
    Cevapla
  • maho 5 ay önce Şikayet Et
    bizim talibancılar ve faşistler Amerikan babalarının hemen yanın da yer alırlar
    Cevapla
  • 543 5 ay önce Şikayet Et
    helal olsun sana koca yürekli minik helal olsun inşallah birgün allahın izniyle sen ve ülken tamamıyla müslüman olursuzve abd natoyu alt edersiz senin abd natoyu alt etmen müslümanlara zaferolacaktır size islamı getirmeyen diyanetede lanet olsun
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Kral
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti