ABD'li yetkili: İran'a ait İHA, İsrail'e ait gemide infilak etti

ABD'li yetkili, İran'a ait olduğundan şüphelenilen İHA'nın, İsrailli bir milyardere ait konteyner gemisinde infilak ettiğini söyledi.

ABD'li yetkili: İran'a ait İHA, İsrail'e ait gemide infilak etti
ABD'li yetkili: İran'a ait İHA, İsrail'e ait gemide infilak etti
GİRİŞ 25.11.2023 13:00 GÜNCELLEME 25.11.2023 13:24
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

ABD'li bir savunma yetkilisi, İsrailli bir milyardere ait konteyner gemisinin, İran'a ait olduğundan şüphelenilen bir insansız hava aracının (İHA) saldırısına uğradığını bildirdi.

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili, The Associated Press'e yaptığı açıklamada, İsrailli bir milyardere ait Malta bandıralı geminin, Hint Okyanusu'nda uluslararası sularda ilerlerken İran üretimi "Şahid-136" tipi İHA ile hedef alındığından şüphelenildiğini bildirdi.

İHA'nın infilak edip gemiye zarar verdiğini aktaran yetkili, geminin mürettebatında yaralanan kimsenin olmadığını kaydetti.

Durumu yakından izlemeye devam ettiklerini belirten ABD'li yetkili, saldırının arkasında neden İran'ın olduğunu değerlendirdiklerini açıklamaktan kaçındı.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • Hakkı 5 ay önce Şikayet Et
    büyük şeytan ABD İran ve Türkiye olmasa işin kolaylaşacak .
    Cevapla
  • Vatandaş 5 ay önce Şikayet Et
    Danışıklı dövüş. Trump açıklamıştı iran saldırmadan önce haber veriyor diye. İmajımızı korumak için saldırı yapmamız gerekiyor kimse ölmeyecek diye saldırmadan önce haber vermiş iran. İranda sahabilere kafir diyorlar, hz.Aişe ye beddua ediyorlar, haşa Kuran'a eksik diyorlar. Bunlara göre Allah, Kuran'ı koruyamamış. İranı müslüman sanmayın. Yavuz selim boşuna bunlarla savaşmadı.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    filistinliler taş atsa israilliler yaralanıyor. güya iran bir gemide insansız hava aracını patlatıyor yaralı yok ?
    Cevapla
  • ÏBO WÏENNNNNN 5 ay önce Şikayet Et
    Hadilan iranin zaten farki yokki israildenn
    Cevapla
  • Kaleli17 5 ay önce Şikayet Et
    İran'a saldırmak için mazeret uyduruyor sahtekar,riyakarlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?
İBAN'la vergi kaçıran yandı - Gazete manşetleri