İsveçli aşırı sağcı Akesson'dan hadsiz sözler: Camileri yıkalım

İsveç'te Başbakan Ulf Kristersson'un azınlık hükümetini dışarıdan destekleyen aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi (SD) lideri Jimmie Akesson, ülkede yeni cami inşaatlarına izin verilmemesini ve mevcutların yıkılmasını istedi.

İsveçli aşırı sağcı Akesson'dan hadsiz sözler: Camileri yıkalım
İsveçli aşırı sağcı Akesson'dan hadsiz sözler: Camileri yıkalım
GİRİŞ 25.11.2023 15:49 GÜNCELLEME 25.11.2023 15:49
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Partisinin Vasteras kentinde düzenlediği bir etkinlikte konuşan Akesson, göçmenlerin ülkede cami inşa etme hakkının olmaması gerektiğini savundu.

İsveç kamuoyunda Filistin'e verilen destek ve İsrail'e yönelik protestolardan rahatsız olan Akesson, bu protestoların camilerden kaynaklandığını iddia ederek, camilerin yıkılması gerektiğini söyledi.

Yeni cami inşaatlarının da durdurulmasını isteyen Akesson, "Uzun vadede, antidemokratik, İsveç karşıtı, homofobik veya Yahudi aleyhtarı propagandanın yayıldığı cami binalarına el koymaya ve yıkmaya başlamalıyız. Şehir manzarasında İslami anıt görevi gören minareler, kubbeler, hilaller veya diğer unsurlar tamamen kaldırılmalıdır" dedi.

İsveç Başbakanı Ulf Kristerson'ın 'dili sürçtü' İsrail'in soykırım hakkı varİsveç Başbakanı Ulf Kristerson'ın "dili sürçtü" İsrail'in soykırım hakkı var

İsveç'te kökleri Nazizm'e dayanan aşırı sağcı İsveç Demokratlar Partisi, 11 Eylül 2022'deki son genel seçimde parlamentoda ikinci büyük gruba sahip olmuştu.

Oyunu yüzde 20,5'e yükselterek Sosyal Demokratların ardından ikinci sırayı alan SD, sağ liberal partilerin kurduğu azınlık koalisyon hükümetini dışarıdan destekliyor. SD, hükümeti desteklemenin karşılığında parlamentoda 4 komisyon başkanlığı elde etmişti.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 55
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Bu teklifi getireni öldürelim.Nasil hoşuna gittimi soytari demokrasi derler her halti yerler
    Cevapla
  • Vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Bizde türkiyedeki kiliseleri sinagogları yıkalım
    Cevapla
  • Ömer 3 ay önce Şikayet Et
    Camilerin minareleri bir yerinize mi batıyor. Biz Türkiye'deki kiliseleri restore ediyoruz adamlar Bizim camilerimize göz dikiyor. Bunlar kendilerini Medeni zannediyorlar değil mi Bizim Türkiye'deki halklarımız da işte bu insanları Medeni belliyor
    Cevapla
  • meko 5 ay önce Şikayet Et
    Terörist yetiştiriyorlar, bi serseri kurşuna bakar
    Cevapla
  • Kıgılı 5 ay önce Şikayet Et
    Boş boş konuşuyorsun Allah nurunu tamamlayacak siz isteseniz de istemesenizde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim! Yeni genel başkan belli oluyor! Seçim 3. tura kaldı! İşte oy oranları
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı