İsrail-Filistin savaşı: Katar'dan son dakika esir takası açıklaması! Mutabakat sağlandı

İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de başlattığı katliam saldırıları sürüyor. Katar, İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes mutabakatının uygulanmasının önündeki engellerin ortadan kalktığını açıkladı.

GİRİŞ 25.11.2023 22:04 GÜNCELLEME 07.12.2023 14:09
Bu Habere 71 Yorum Yapılmış

Son dakika İsrail-Filistin savaşı haberleri: İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de başlattığı katliam saldırıları sürüyor. Katar, İsrail ve Hamas arasındaki ateşkes mutabakatının uygulanmasının önündeki engellerin ortadan kalktığını açıkladı.

İşte İsrail-Filistin savaşından dakika dakika son gelişmeler:

HAMAS, SERBEST BIRAKTIĞI ESİRLERİN GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI

02.25: El Kassam Tugayları, geçici ateşkes kapsamında ikinci İsrailli grubun serbest bırakıldığı görüntüleri yayınladı.

02.22: İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Kızıldeniz bölgesinden ülkenin güneyine doğru ilerleyen bir İHA'nın Hava Kuvvetlerine ait savaş uçağı tarafından düşürüldüğü ifade edildi.

02.06: Hamas ile İsrail arasında varılan mutabakat kapsamında cuma gecesi serbest bırakılan İsrailli esirlerin "tatsız bir durum yaşamadıklarını ve insanca muamele gördüklerini" söyledikleri belirtildi.

01.51: İsrail yetkilileri, Hamas'la yapılan takas anlaşması kapsamında 39 Filistinli mahkumun serbest bırakıldığını duyurdu.

KATİL İSRAİL, YOLDA YÜRÜYEN FİLİSTİNLİ'Yİ GÖĞSÜNDEN VURDU

01.27: Batı Şeria'nın Kharsa bölgesine saldıran İsrail güçleri, yolda yürüyen bir Filistinliyi göğsünden vurdu.

HAMAS, 13 İSRAİLLİ ESİR, 7 YABANCI UYRUKLUYU KIZILHAÇ'A TESLİM ETTİ

00.50: Hamas, 13 İsrailli esir ile 7 yabancı uyrukluyu İsrail'e götürülmek üzere Uluslararası Kızılhaç Örgütüne teslim ettiklerini bildirdi.

00.24: Filistin Esirler Cemiyeti Başkanı Kadura Faris, Gazze'de alıkonulan ve "mevcut durumları hakkında bilgi verilmeyen" Filistinlilerin akıbetinden İsrail'in sorumlu olduğunu belirtti.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, çatışmalara insani ara mutabakatı kapsamında 13 İsrailli esir ile 7 yabancı uyrukluyu Uluslararası Kızılhaç Örgütüne teslim ettiği belirtildi.

23.47: Filistin Kızılayı Sözcüsü: 61 TIR insani yardım malzemesi, 1948'in işgal altındaki bölgeleri üzerinden Gazze Şeridi'nin kuzeyine girecek, bu tırların gelmesinin ardından esir değişimi başlayacak.

'ANLAŞMA UYGULANMAZSA BU KONUDAK ADIMLARIMIZI HAMAS'A BİLDİRMEYECEĞİZ'

23.18: İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, "Anlaşma uygulanmazsa bu konudaki adımlarımızı Hamas'a bildirmeyeceğiz. Dün serbest bırakılanlarla ilgili soruşturma yürütüyoruz, öğrendiklerimizi açıklamayacağız. Gazze'ye giren tüm tırları Amerika'nın yardımıyla inceliyoruz." dedi.

KATAR, ATEŞKESİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİN ORTADAN KALDIRILDIĞINI DUYURDU

22.00: Katar Dışişleri Bakanlığı: Mutabakatın uygulanmasının önündeki engeller ortadan kaldırıldı. Bu gece, 39 Filistinli esire karşılık 13 İsrailli esir serbest kalacak

HAMAS'TAN ANLAŞMA AÇIKLAMASI

21.02: Hamas: İsrail anlaşmaya bağlı kaldığı sürece biz de anlaşmaya bağlı kalacağız

20.50: Hamas'tan yeni açıklama: Arabulucular İsrail'in ateşkes anlaşmasını ihlal ettiği konusunda bizi bilgilendirdi.

İSRAİL'DEN KARA OPERASYONU TEHDİDİ

20.47: İsrail merkezli Kanal 12’nin haberine göre; İsrail, yeni tutuklu grubunun bu gece yarısı serbest bırakılmaması halinde kara operasyonuna devam etmekle tehdit etti.

İSRAİL CENİN'DE 2 HASTANEYİ KUŞATTI

20.38: İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentinde 2 hastanenin çevresini kuşatarak 2 Filistinliyi yaraladı.

İsrail askerlerinin kentteki Şehit Süleyman Devlet Hastanesi, İbni Sina Hastanesi ve Filistin Kızılay Merkezi'ni kuşatma altına aldı.

Bazı binaların çatılarında keskin nişancılar konuşlandığı, kent üzerinde keşif uçaklarıyla yoğun uçuşlar yapıldığı ifade edildi.

İsrail askerlerinin, Şehit Süleyman Devlet Hastanesi çevresinde 2 Filistinli genci silahla yaraladığı bildirildi.

HAMAS: ESİRLERİN SERBEST BIRAKILMASINI ERTELEDİK

Hamas: İsrail, esirlerin serbest bırakılması ve Gazze'nin kuzeyine insani yardımların girişiyle ilgili mutabakata uyana kadar esirlerin serbest bırakılmasını erteledik

İSRAİL'DEN KATLİAM MESAJI

19.28: İsrail Genelkurmay Başkanı: Ateşkes sona erdiğinde Gazze Şeridi'ni yeniden bombalayacağız.

HAMAS'TAN ESİR TAKASI AÇIKLAMASI

19.20: İzzeddin el-Kassam Tugayları, bir grup İsrailli esiri Gazze Şeridi’nden ülkelerine götürmek üzere Kızılhaç’a teslim ettiklerini duyurdu

17.31: Hamas: Belçika ve İspanya'nın Gazze'de sivillerin öldürülmesini reddeden tutumunu takdir ediyoruz.

16.10: Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, İsrail'in Filistinlileri öldürerek güvenliğe kavuşamayacağını güvenliğin ancak iki devletli çözüm ile mümkün olduğunu söyledi.

GAZZE'YE EN BÜYÜK YARDIM KONVOYU

15.42: Filistin Kızılayı, İsrail'in 7 Ekim'de Gazze Şeridi'ne saldırılarının başlamasından bu yana Gazze'ye 61 tırlık en büyük yardım konvoyunu gönderdi.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı

Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Gazze'nin kuzeyine de ulaştırılması planlanan yardım konvoyunun gıda, içme suyu, temel bakım ilaçları ve acil durum malzemelerinden oluştuğu belirtildi.

14.43: Gazze'deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü: Endonezya Hastanesi tamamen boşaltıldı!

Yaklaşık 900 bin Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'nin kuzeyinde sadece 3 hastane çok sınırlı imkanlarla çalışıyor.

13.11: İngiliz The Guardian gazetesinin bildirdiğine göre, Güvenlik kaynakları, Mısır'ın Hamas'tan Cumartesi günü serbest bırakılacak 14 rehineden oluşan bir liste aldığını söyledi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 71
  • mehdi 5 ay önce Şikayet Et
    esirleri alıp yine bomba yagdıracak filistine filistinli esirlerde serbest kalıp ölür
    Cevapla
  • noter 5 ay önce Şikayet Et
    berbatsiniz
    Cevapla
  • Ayse 5 ay önce Şikayet Et
    Gitti guantanamo,geldi ofer cezaevi..zorba aynı zorba.siyonist ve katil Amerika ve kan içme dostu israil
    Cevapla
  • Hans 5 ay önce Şikayet Et
    Buda bir başka eziklik, bakın şimdi ne yapacak iblis,! Anında silahlandirin su gazzeyi çoluk çocuk hepsini, Allah için hemen bugün yoksa bela hepinizin üzerinize olacak...!
    Cevapla
  • mustafa 5 ay önce Şikayet Et
    benım bıldıgım esır asker olur o ulkenın ılerı gelenı olur bunlar ıkı tarafta bırı 80 yasında kadınları topluyor bırı yoldan tuttuguna esır dıyor tıyatro dızboyu albırını vur otekıne
    Cevapla
  • BAHO 5 ay önce Şikayet Et
    hadi yaa, keşke sizin gibileri 7 ekimden önce de görseydik. çoluk çocuk alıp zindana atarken kadınları esir ederken istediği gibi katlederken sizin gibiler hiç piyasada yoktu. bi bitmediniz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim günü: Akşener veda konuşmasını yaptı
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler