Floyd'un katili polis hapishanede bıçaklandı

ABD'de George Floyd'u öldüren eski polis memuru Derek Chauvin, hapishanede bıçaklanarak yaralandı. Mahkumun daha ileri tedavi için hastaneye götürüldüğü kaydedildi.

Floyd'un katili polis hapishanede bıçaklandı
Floyd'un katili polis hapishanede bıçaklandı
GİRİŞ 26.11.2023 13:08 GÜNCELLEME 26.11.2023 15:47
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

ABD'de George Floyd'u gözaltına alırken ölümüne neden olan polis memuru Derek Chauvin, hükümlü bulunduğu Arizona'daki hapishanede başka bir mahkum tarafından bıçaklanarak yaralandı.

Saldırı, güvenlik zafiyetleri ve personel yetersizliği nedeniyle sorun yaşayan orta güvenlikli bir cezaevi olan Tucson Federal Ceza İnfaz Kurumu'nda meydana geldi.

Cezaevleri Bürosu, Cuma günü yerel saatle 12.30 sularında FCI Tucson'da bir tutuklunun saldırıya uğradığını doğruladı. Kurumdan yapılan açıklamada, mahkumun daha ileri tedavi için hastaneye götürülmesinden önce "hayat kurtarıcı önlemler" alındığı belirtildi.

Büro, hiçbir çalışanın yaralanmadığını ve FBI'a haber verildiğini söyledi. Yaklaşık 380 mahkumun bulunduğu tesiste ziyaretler askıya alındı.

47 yaşındaki Chauvin, Floyd'un "medeni haklarını ihlal etmekten" aldığı 21 yıllık federal cezayı ve ikinci derece cinayetten aldığı 22 buçuk yıllık eyalet cezasını anda çekmek üzere Ağustos 2022'de maksimum güvenlikli Minnesota eyalet hapishanesinden FCI Tucson'a gönderildi.

Chauvin'in avukatı Eric Nelson, Chauvin'in hedef haline gelebileceğini öngörerek, onu diğer mahkumlardan uzak tutmayı savunmuştu. 

Geçen hafta ABD Yüksek Mahkemesi Chauvin'in cinayet mahkumiyetine ilişkin temyiz başvurusunu reddetti.

Floyd, eski Minneapolis polis memuru Chauvin'in, 25 Mayıs 2020'de bir marketin önündeki caddede 9 buçuk dakika boyunca boynuna diziyle bastırmasının ardından hayatını kaybetmişti.

Görgü tanıkları Floyd'un "Nefes alamıyorum" şeklindeki sesini videoya kaydetmişti. 

George Floyd'un ölümü Amerika Birleşik Devletleri'nde ve dünya çapında "Black Lives Matter (Siyahların Hayatı Değerlidir)" sloganı altında büyük gösterilere yol açmıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 5
  • Tepki 5 ay önce Şikayet Et
    Amerikalı kafası,farklı cezaevine alınması için,hayati tehlikem var bahanesiyle kendisi bile yaptırmış olabilir..!
    Cevapla
  • malatya balabanlı 5 ay önce Şikayet Et
    Niye gebertmemişler eksik kalmış .
    Cevapla
  • Ali GÜL 5 ay önce Şikayet Et
    ALMA Mazlumların AHINI, çekersinz - böyle - Aheste, Aheste TÜM ZALİMLER
    Cevapla
  • Samir 5 ay önce Şikayet Et
    Başarısız bir girişim. Bu canlının yaşamaması lazım
    Cevapla
  • Hhh 5 ay önce Şikayet Et
    Ölsün bana ne
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Türkiye'nin en iyi işverenleri belli oldu! 600’den fazla şirket analiz edildi...