Katar ve Hamas'tan son dakika ateşkes açıklaması! Resmen uzatıldı!

Katar, Gazze'de Hamas ile İsrail arasında daha önce uzlaşılan "insani ara"nın 2 gün daha uzatıldığını duyurdu. Hamas'tan yapılan açıklamada ise "insani ara"nın 2 gün daha uzatılması konusunda mutabakata varıldığı belirtildi.

GİRİŞ 27.11.2023 19:48 GÜNCELLEME 28.11.2023 09:54
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Son dakika ateşkes haberleri: İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de yeniden başlattığı katliam saldırıları sürüyor. Esir takasının dördüncü gününe girilirken, Katar Dışişleri Bakanlığı, Gazze'deki "insani aranın" 2 gün daha uzatılması için İsrail ve Hamas'ın mutabakata vardığını açıkladı.

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, X sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Hamas ile İsrail arasında yürütülen arabuluculuk çalışmaları sonucunda "insani ara"nın 2 gün daha uzatılması konusunda mutabakata varıldığını belirtti.

HAMAS ANLAŞMAYI RESMEN DUYURDU

Hamas da Telegram hesabından yaptığı açıklamada Katar ve Mısır'la, "insani ara"nın aynı şartlar altında 2 gün daha uzatılması konusunda mutabakata varıldığını doğruladı.

Hamas ile İsrail arasındaki 4 günlük "insani ara" 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) yürürlüğe girmişti.

BM: İNSANLIK NAMINA BİR ADIM VE BİR UMUT IŞIĞI

BM Genel Sekreteri Guterres, Katar ile Mısır'ın arabuluculuğunda İsrail ve Hamas'ın ateşkesi 2 gün daha uzatma kararına ilişkin açıklama yaptı. Guterres, "Gazze'deki insani ara savaşın karanlığında insanlık namına bir adım ve bir umut ışığı" dedi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • insanlık bitti 5 ay önce Şikayet Et
    ortadogu Türkiye ve düşmanlar için bir muamma.turkiyenin son güç atılımı bilinmiyor.oda ortadogudaki planları bozuyor gerçek gücü ve yenilebilir bir ülke olsa bu savaş bize kadar hemen gelir
    Cevapla
  • vatandaş rıza 5 ay önce Şikayet Et
    insanlık namınamı? israil insan değilki, insanların insani duyguları olur. israil hamasla savaşmıyor hastaneleri,okulları,mülteci kamplarını, pazar yerlerini kısaca savunmasız insanları bombalıyor katliam yapıyor soykırım yapıyor israile insan gözüyle bakanlarda insan değil onlarda insanlık düşmanları..
    Cevapla
  • Hans 5 ay önce Şikayet Et
    Bu sefer yabancıları saldılar, netenmiyauuu, sonun geldi...
    Cevapla
  • çetmili 5 ay önce Şikayet Et
    bir mazlum halkı, taksit taksit dehşetli bir cehennemle, tehdit etmeye devam ediyor israil.
    Cevapla
  • Kurdi 5 ay önce Şikayet Et
    İsrail soykırım çok yorucu. biraz mola verip daha bir güçlü daha uzun süreli bir kıyıma devam edecem diyor.dünya kamuoyu teşekkürmü bekliyor israile?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan KIZILELMA paylaşımı: Karalamalar ne kadar alçakça olursa olsun...
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’