Beyaz Saray: Gazze'de kalıcı ateşkesi desteklemiyoruz

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Gazze'de kalıcı ateşkesi desteklemediklerini ancak "insani ara"nın uzatılmasını görmek istediklerini belirtti.

Beyaz Saray: Gazze'de kalıcı ateşkesi desteklemiyoruz
Beyaz Saray: Gazze'de kalıcı ateşkesi desteklemiyoruz
GİRİŞ 30.11.2023 22:15 GÜNCELLEME 30.11.2023 22:52
Bu Habere 202 Yorum Yapılmış

Kirby, Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında, İsrail ile Hamas arasında çatışmalara "insani ara" verilmesine ilişkin konuştu.

Batı Kudüs'ün girişinde İsraillilere yönelik silahlı saldırı gerçekleştirilmesinin Gazze'deki "insani ara"ya etki edip etmeyeceği sorusuna Kirby, söz konusu şiddet olayının uzlaşmanın uzatılması konusunda herhangi bir etkisinin olacağını düşünmediğini söyledi.

Kirby, Gazze'de kalıcı bir ateşkesi desteklemediklerini ancak 7 günlük "insani ara"nın 8, 9, 10'a ve ötesine uzatılmasını görmek istediklerini kaydetti.

Nihayetinde İsrail ve Hamas'ın bu uzlaşmanın uzatılmasına ilişkin parametreler üzerinde anlaşması gerektiğini dile getiren Kirby, ABD'nin "insani ara"nın uzatılması konusunda destek vereceğini aktardı.

Kirby, Gazze halkına daha fazla gıda, su, ilaç ve yakıt ulaştırmak için son bir hafta içinde yapılan sahadaki çalışmaların göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, "insani ara"nın uzatılması için çok çalıştıklarını vurguladı.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 202
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    ALLAHU TEALLA ABD nınde İSRAİLİNDE belasını versin.kudurmüş köpekler.
    Cevapla
  • Önce VATAN 7 ay önce Şikayet Et
    nasıl bir insanlıktır kendi vatanlarına düşman tarafından broşür atılmaktadır burası savaş alanı terkedin.. bu eylem ancak kendi devletinin insanlarına yaparsın, hem saldırıyor hem çıkın buradan değilse öldüreceğiz diyor, dünyaa buna seyirci kalıyor, batsın bu birşeşik milletler grubu
    Cevapla
  • Bir dost 7 ay önce Şikayet Et
    Bu onların cesurluğu değil müslümanların acizliği Allah'ın katında herkes hesabını verecek
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 7 ay önce Şikayet Et
    İpini koparmış boğa gibi heryere saldıran "GÜÇLÜ MÜ KAZANACAK?" yoksa mazlum, soykırıma uğrasa da "ALLAH BANA YETER, öleceksem ayakta ölürüm" gururlu duruşunu sergileyen "HAKLI MI (Filistinliler mi?) KAZANACAK"? DEMİRe vuruldukça ÇELİĞE dönüştüğünü hep beraber gördük ve göreceğiz.. Dualarımız Filistindeki masum çocuklar için...
    Cevapla
  • SİBGATULLAH 7 ay önce Şikayet Et
    İT RAİL KATLİAMA DEVAM EDECEKMİŞ,ABD AÇIK AÇIK İTİRAF ETMİŞ KATLİAMA DESTEK SÜRECEKMİŞ Yahu bunları yazmanın ne anlamı var?Bu hareketlerin bir ÇEZASI OKSA.YİT RAİL İ DÜNYA DURDURAMIYOR ZALİM OĞLU ZALİMİ.NE ALLAH TAN KORKUSU NE DE DÜNYADAN DÜNYA İLLETLERİNDEN ,BİRLEŞİK İTLERDEN hiç kismeden KORKUSU YOK.MADEM ÖYLE KİM DURDURACAK BU İT RAİL LİLERİ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump'ın kulağını sıyıran mermi mi metal parçası mı?
CHP'de İmamoğlu-Yavaş yarışında son perde! SGK borçlarında o açık ara önde