Kassam Tugayları'ndan İsrail'e gözdağı! Dikkat çeken İHA detayı!

İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de başlattığı katliam saldırıları sürüyor. Hamas, İsrail'e ait vurulan bir İHA'yı paylaşarak "Savaşımız devam etmekte. Karadan, denizden ve havadan." notu ekledi.

GİRİŞ 02.12.2023 04:23 GÜNCELLEME 02.12.2023 04:23
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Son dakika İsrail-Filistin savaşı haberleri: İsrail'in, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'de başlattığı katliam saldırıları sürüyor. Hamas, İsrail'e ait vurulan bir İHA'yı paylaşarak "Savaşımız devam etmekte. Karadan, denizden ve havadan." notu ekledi.

İşte İsrail-Filistin savaşından dakika dakika son gelişmeler:

03.37: İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta bir çok noktaya aydınlatma fişekleri atıyor.

03.29: İsrail savaş uçakları,  Şam’ın Seyyide Zeyneb ve Huceyra bölgelerine hava saldırısı düzenledi.

İSRAİL, HAN YUNUS'A ŞİDDETLİ SALDIRI DÜZENLEDİ

03.17: İsrail savaş uçaklarının ve savaş gemilerinin Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus ve orta kesiminde yer alan Deyr el-Belah kentine şiddetli saldırı düzenlediği bildirildi.

03.02: Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'ye temel malzemelerin sevkiyatının acilen yeniden başlaması gerektiğini bildirdi.

02.14: Gazze Şeridi'ndeki hükümetin medya ofisi, Refah Sınır Kapısı'nın bugün "normal" şekilde çalıştığını belirterek, sınır kapısının kapatıldığı yönündeki söylentileri yalanladı.

01.25: Hamas'a bağlı İzzedin El Kassam Tugayları'ndan, İsrail'e yönelik yeni bir paylaşım geldi. Kassam Tugayları, İsrail'e ait vurulan bir İHA'yı ön plana çıkardığı paylaşımda "Savaşımız devam etmekte… Karadan, denizden ve havadan." notu ekledi.

00.12: Tel Aviv merkezli +972 isimli site; İsrail ordusunun, Gazze'ye yönelik saldırılarında hedef belirlemek için kullandığı Habsora adlı yapay zeka uygulamasını sivil altyapının kasıtlı olarak vurulmasında kullanıldığını ve bu uygulamayla otomatik olarak üretilen hedeflere yönelik saldırılarda kaç sivilin yaşamını yitireceği her zaman bilindiğini yazdı.

İSRAİL'DEN HAMAS İTİRAFI

23.28: İsrail basını, Hamas'ın 7 Ekim öncesinde İsrail'i "mükemmel bir şekilde oyuna getirdiğini" öne sürdü.

22.41: Gazze'deki hükümet, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 73 gazetecinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

CİBALİYE KAMPINDA YANGIN ÇIKTI

22.04: İsrail'in Cibaliye Kampına yönelik saldırıları sonrası bölgede yangın çıktı. Yerel kaynaklar, yangının İsrail'in bombalamalarında kullandığı işaret fişeklerinden kaynaklandığı açıklanırken, ekipman ve su eksikliği yangınlara müdahaleyi iyice güç hale getiriyor.

İSRAİL'İN BU SABAH BAŞLAYAN SALDIRILARINDA GAZZE'DE ŞEHİT SAYISI 178'E YÜKSELDİ

21.37: Gazze’deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in sabahtan bu yana Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 69 kişi daha artarak toplam 178'e yükseldi.

21.17: İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılara yanıt olarak Tel Aviv ve Aşdod'a yoğun roket atışı gerçekleştiriliyor.

20.50: İsrail savaş uçakları, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus'ta yoğun hava saldırılarına devam ediyor.

İSRAİL'DEN GAZZE'DE KATLİAM SALDIRISI

İsrail ile Hamas arasında yapılan insani ara anlaşmasının sona ermesiyle İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına tekrar başladı.

Sivil yerleşim yerlerini vurmaya devam eden İsrail güçleri, sabah saatlerinde Deir el-Balah kentinde yer alan Maghazi Mülteci Kampı’nı hedef aldı. Abu Atef Kandil ailesine ait olduğu belirlenen binaya düzenlenen hava saldırısında 10 Filistinli hayatını kaybederken, çok sayıda yaralı El Aksa Şehitleri Hastanesi'ne götürüldü. Hedef alınan binanın çevresindeki çok sayıda bina da hasar gördü.

Filistin Sağlık Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, İsrail ordusu tarafından Gazze Şeridi’nde insani aranın sona ermesiyle başlatılan saldırılarda 109 kişinin hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 103
  • Serap 4 ay önce Şikayet Et
    Islam ulkeleri ulkelerine yahudi terorist pasaportlularina ulkeye almamali.
    Cevapla
  • müslüman. 4 ay önce Şikayet Et
    israil muslümanları katlederken araplar kendi zevku sefasında hele suudi itleri kesinlikle ünce onları asmalı çaçılarının en kalabalık yerde bunları asarak üldürülmeli yan kollarıda israil değirmenlerine su dükenlerin yandaşların da inşaallah yahudilerle haşır olacaklar .amiiiiiiiiiinnnnnnnnnn
    Cevapla
  • selim aslan 4 ay önce Şikayet Et
    sürekli araba lastikleri yakarak uçakların görüş alanını kapatabilirler çok rahat
    Cevapla
  • Asım’ın Nesli 4 ay önce Şikayet Et
    Kısıtlı imkanlarla savunma yapıyorlar Rabbim yardımcıları olsun ordularıyla güçlü kılsın
    Cevapla
  • Koli 4 ay önce Şikayet Et
    Allah tüm Müslümanların gücünü çeksin Gazze’deki mücahitlere versin! Ne de olsa diğerleri seyretmekten başka işi olmadığı için güç lazım değil!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti
İYİ Parti'de seçim günü: Kulislerde kimin ismi öne çıkıyor?