ABD'den son dakika Gazze ve açıklaması: Filistinliler için kurulacak devletle...

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail'i desteklediklerini açıkça ifade ettiklerini kaydederek, “Gazze'de olup bitenler Filistinliler için kurulacak bir devletle sonuçlanmalı” dedi.

GİRİŞ 02.12.2023 03:53 GÜNCELLEME 02.12.2023 09:03
Bu Habere 137 Yorum Yapılmış

Son dakika ABD haberleri: ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Dubai şehrinde düzenlenen COP28 İklim Zirvesi’nin ardından ülkesine dönmek üzere Al Maktoum Uluslararası Havalimanı’na geldi.

ABD'den son dakika Gazze ve açıklaması: Filistinliler için kurulacak devletle...

'İSRAİL'İ DESTEKLEDİĞİMİZİ AÇIKÇA İFADE ETTİK'

Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Blinken, ABD’nin Gazze Şeridi’ndeki çatışmaların bölgeye yayılmaması için çalışacağını söyledi. Blinken, "7 Ekim’de olanların bir daha asla yaşanmamasına yönelik çabalarında İsrail’i desteklediğimizi açıkça ifade ettik. Ayrıca bu çabaları gerçekleştirirken, sivillerin korunmasına ve insani yardımın bölgeye ulaşmasına önem verilmesi konusunda da çok net olduk" dedi.

'OLUP BİTENLER FİLİSTİNLİLER İÇİN KURULACAK BİR DEVLETLE SONUÇLANMALI'

ABD’nin mevcut savaşın yanı sıra ilerleyen günlerde ne olacağının planlanmasına da odaklandığını ve bugün Dubai’de Arap mevkidaşlarıyla bu konuyu görüştüğünü kaydeden Blinken, "Gazze’de olup bitenler hakkında ne düşünüyoruz? Nasıl yönetiliyor? Güvenlik nereden geliyor? Yeniden inşa etmeye nasıl başlayacağız? Ve daha da önemlisi, adil ve kalıcı bir barışa giden yola nasıl gireceğiz? Bizce tüm bu sorular Filistinliler için kurulacak bir devletle sonuçlanmalı" ifadelerini kullandı.

ABD'den son dakika Gazze ve açıklaması: Filistinliler için kurulacak devletle...

ABD’nin Filistin yönetimi hazır olana kadar Arap müttefiklerinin geçici bir süre Gazze Şeridi’nin güvenliğinin yönetilmesine yardım etmek zorunda kalacağı yönündeki beklentisine atıfta bulunan Blinken, "Bunun büyük bir kısmı sıkı çalışmayı, zorlu kararları ve çeşitli ülkelerin vermek zorunda kalacağı taahhütleri gerektiriyor" şeklinde konuştu.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 137
  • Hasan ali 4 ay önce Şikayet Et
    Bugun de ,yarin da ,bundan sonra da allahin zoruna gidecek ,ve allaha ulasacak hata ve yonetim tarzlari olmamali .. araplar muslumanlar zalimleri gordulerse NE ALA.... YA RAB bizler zengin araplar olarak tandir basinda bir danayi cevirme yaptim yedim basimiza bunlar geldi diye uyanir ve allahtan aglayarak af dileyip musluman ve arap ve islam ulkeleri birlik olustururlarsa insallah allah
    Cevapla
  • Ilee 4 ay önce Şikayet Et
    Canınız cehenneme,,şeytanın uşakları
    Cevapla
  • Arden 4 ay önce Şikayet Et
    Bahsettiği Taahhütler Dünya'daki Ticaretlerinin bitmemesine yönelik. Mesele artık Filistin Meselesi değildir. Yahudileri kullanan Siyonizm elindeki gücün azalacağını anlayınca çeşitli şartlarda anlaşmak isteyecekler. Çünkü Yüz yıllardır kurdukları ve çok iyi para akışı sağladıkları markalar artık Tüm insanlığın hedefi haline gelmiş durumda.
    Cevapla
  • Serdar 4 ay önce Şikayet Et
    Filistin devletinin kurulmasını isteseydiniz Hamas'a sitinger manpad kara mayını gibi silah sistemleri verebilirdiniz,Ukrayna'ya füze savunma sistemlerinden uçaklara kadar silahlar verdiniz,ABD ve Avrupa çifte standart uyguladığı müddetçe müttefik olunamayacak kadar güvenilmez imajını kıramayacaktır..
    Cevapla
  • Recep 4 ay önce Şikayet Et
    Neden güçsüz Filistin'e karşı İsrail desteklemek için ABD ve Avrupa devletleri birleşiyor. Uçak gemisi,asker gönderiyor. Yoksa büyük İsrail devleti için sırada başka devletler olabilir mi? Filistin bahane mi?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri