ABD'li senatörden İsrail'e tepki!

ABD'nin Vermont Senatörü Bernie Sanders, "İsrail'in Gazze'ye saldırılarını yeniden başlatmasının kabul edilemez olduğunu" belirtti.

ABD'li senatörden İsrail'e tepki!
ABD'li senatörden İsrail'e tepki!
GİRİŞ 02.12.2023 10:28 GÜNCELLEME 02.12.2023 11:25
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Sanders, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya çatışmalara verilen "insani ara"nın uzatılması çağrısı yaptı.

Paylaşımında Sanders, "Netanyahu'nun Gazze'de saldırılarını yeniden başlatması kabul edilemez. Şu anda Gazze'nin güneyinde 2 milyon insan yaşıyor. Birçoğu daha önce kuzeydeki çatışmalardan kaçtı." ifadelerini kullandı.

Senatör Sanders, Gazze'ye daha fazla insani yardımın girmesi ve daha fazla esirin serbest bırakılması için "insani ara"nın uzatılması gerektiğini kaydetti.

Ayrıca Sanders, ABD'nin İsrail'e neredeyse hiçbir şarta bağlı olmaksızın yılda 3,8 milyar dolar yardım yaptığını ancak Başkan Joe Biden'ın Kongreden bunun üzerine 14,3 milyar dolar daha istediğine işaret ederek, "Bu açık çek yaklaşımı sona ermelidir." dedi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAH netanyahu ve askerlerinin yalakalarının avanelerinin destekçilerinin, belasını versin, onları helak etsin
    Cevapla
  • Morelli 4 ay önce Şikayet Et
    Zionist kopekler hepiniz seytansiniz
    Cevapla
  • Davut 4 ay önce Şikayet Et
    Hepiniz aynisiniz zalimlik kiyimcilik masum insanlarin hayatiyla oynamak sizin kan emici vampirlerin vazgecilmez isleridir meclisinizde ellerinizi kaldirip soykirima evet diyorsunuz sonradanda aciklama yapiyorsunuz kandan gecinen bir toplluluk icin boyle seyler normal olsa gerek
    Cevapla
  • vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    bu senatörü abd de harcarlar .
    Cevapla
  • Hakan Taşçı 4 ay önce Şikayet Et
    Allah belasını versin İsrail'in ve Yandaşı Amerika Birleşik Devletleri Avrupa devletlerinin Filistinlileri memleketlerinden sürerek bir avuç Gazze'ye sığndılar gidecek yeri kalmayan Flistinlileri ülkeden atmaya gitmeyenleri öldürerek soykırım yapıyorlar Filistin'lilere son 100 Yüzyıldır işgal zulüm soykırım uygulanıyor Ortadoğu halkları korur Çalışkan üretken Dünya ile paylaşımcıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı