Ermenistan Dışişleri Bakanlığı: Türkiye’den olumlu sinyaller bekliyoruz

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Türkiye-Ermenistan sınırındaki Margara Sınır Kapısı’nın geçişlere hazır olduğunu, bu konuda Türkiye’den olumlu sinyallerin beklendiğini duyurdu.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı:  Türkiye’den olumlu sinyaller bekliyoruz
Ermenistan Dışişleri Bakanlığı: Türkiye’den olumlu sinyaller bekliyoruz
GİRİŞ 02.12.2023 14:48 GÜNCELLEME 02.12.2023 14:48
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Basın Servisi tarafından yapılan açıklamada, Türkiye-Ermenistan sınırındaki Margara Sınır Kapısı’nda çalışmaların tamamlandığı, kapının geçişlere hazır olduğu bildirildi. Açıklamada, “Margara Sınır Kapısı faaliyete hazır ve Ermeni tarafı Türkiye'den sınırın diplomatik pasaportlu kişiler de dahil olmak üzere üçüncü ülke vatandaşlarına açılması konusunda olumlu sinyaller bekliyor" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Vaan Kostanyan geçtiğimiz günlerde, Türkiye sınırını açabileceklerini açıklarken, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, özel temsilciler ile gerçekleşen Türkiye - Ermenistan ilişkileri normalleşme görüşmelerinde üzerinde varılan anlaşmaların uygulanmasını umduğunu söylemişti.

KAYNAK: İHA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 13
  • NEVZAT ATİLLA 4 ay önce Şikayet Et
    Yazılan yorumlar hepsi doğru yazmışlar
    Cevapla
  • Zeki 4 ay önce Şikayet Et
    Yok öyle yağma ticari giriş çıkışlar hariç Ermenistan'dan öyle elini kolunu sallayarak kimse gelmemeli. Onlara asla güven olmaz. Türkiye yol geçen hanı değil. Zamanında soktuklarimiz şimdi başımıza bela
    Cevapla
  • Gerçekçi 4 ay önce Şikayet Et
    Çok doğru tehlikeli buluyorum.
    Cevapla
  • Nazım 4 ay önce Şikayet Et
    Bunlar hain oldukları için bunlara bir fırsat verilsin. Anında Türkiye nin batması için bütün hainliklerini yaparlar. Örnek Türkiye de beyaz Türkler var. Bunların akrabaları çok hain ve sinsiler dost olmak ve iyi görünmek için sırtından hançeri saplamak için fırsat kolluyorlar.
    Cevapla
  • Mudanyalı Murat 4 ay önce Şikayet Et
    Oğlum Davut Kendini Böyle Avut
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"