İngiliz uçakları Gazze'ye girdi! Hamas'tan İngiltere'ye açık uyarı ve çağrı

Hamas, İngiltere'nin Gazze üzerinde gözetleme uçuşları yapması halinde, İsrail'in Filistin halkına karşı işlediği suçlara ve katliamlara ortak olacağını bildirdi.

GİRİŞ 04.12.2023 00:34 GÜNCELLEME 04.12.2023 09:55
Bu Habere 197 Yorum Yapılmış

Son dakika İngiltere haberleri: Hamas, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'e istihbarat sağlamak için Gazze üzerinde gözetleme uçuşları yapacağını açıklayan İngiltere yönetimini kınadı. Açıklamada, "Hamas, İngiltere'nin Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı yürütülen soykırıma katılma niyetini kınıyor." ifadesine yer verildi.

İngiliz uçakları Gazze'ye girmişti! Hamas'tan İngiltere'ye açık uyarı ve çağrı!

HAMAS'TAN İNGİLTERE'YE UYARI

Hamas açıklamasında, "İngiltere ordusunun, Gazze Şeridi üzerinde istihbarat uçuşları yapması durumunda Siyonist işgalcilerin Filistin halkına karşı işlediği suçlara ve katliamlara ortak olacağı" uyarısında bulundu.

'UTANÇ VERİCİ VE SÖMÜRGECİ'

Açıklamada, "İngiltere yeni bir hata yaparak dünyaya utanç verici sömürgeci mazisini hatırlatmak yerine, geçmişte halkımıza karşı sergilediği kötü tutumunu düzeltmeli, yüzyılın günahı sayılan Balfour Deklarasyonu'nu (1967) affettirmelidir." ifadesine yer verildi.

İngiliz uçakları Gazze'ye girmişti! Hamas'tan İngiltere'ye açık uyarı ve çağrı!

İNGİLTERE'YE SERT ÇAĞRI

Hamas, İngiltere'ye "İsrail'in Gazze'de uyguladığı soykırıma doğrudan katılımı anlamına gelen siyasi ve mali desteğini çekmesi ve ABD'ye bağımlı hareket edip savaşları körüklemek yerine, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına katkıda bulunması" çağrısı yaptı.

Açıklamada, İngiltere'nin Gazze Şeridi üzerinde "keşif uçuşları" düzenleme girişiminin, "İngiliz hükümetini sadece Filistin halkıyla değil, Gazze'ye yönelik İsrail saldırılarını kabul etmeyen dünyanın tüm özgür halklarıyla karşı karşıya getirdiği" belirtildi.

NE OLMUŞTU?

İngiltere Savunma Bakanlığı, İngiliz uçaklarının İsrail'e istihbarat sağlamak için Gazze hava sahasında uçuş yapacağını açıklamıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 197
  • Özgür F!list!n 7 ay önce Şikayet Et
    Leş kokan ingiltere yine işbaşında bir gün kendi leşini de o hindu bakanınla beraber bir yerlerde gömerler InsAllah ...amin...
    Cevapla
  • MEHMET 7 ay önce Şikayet Et
    Avustralya'nın 1. Dünya Savaşında Osmanlı'ya karşı savaşa girdiğini öğreniyorlar ve Avustralya'ya savaş ilan ediyorlar. Gül Muhammed (40) ve Molla Abdullah (60). Eylem olarak ise Çanakkale'ye asker taşıyan tren'e saldırıp yüzlerce Avustralya Askerini öldürüyorlar daha sonrasında şehit oluyorlar.
    Cevapla
  • Maden akkuş 7 ay önce Şikayet Et
    Küfür tek millettir,bunlardan başka bir şey beklenemez, Rabbim kahhar ismiyle kahru perişan etsin, Rabbim ümmeti Muhammed e birlik beraberlik ve zaferler nasip etsin.
    Cevapla
  • Bir ALLAHIN KULU 7 ay önce Şikayet Et
    Sadece ve sadece AZİZ VATANIMIN MÜSLÜMANIM DİYEN VATANDAŞLARI Cuma namazı gibi sabah namazlarında camilerimiz dolsa, VALLAHİ BİLLAHİ TALLAHİ, ŞERİATTA Halifelikte gelir yeryüzünde bir mazulumun burnu kanamaz ama neredeee.cenaze namazına caminin avulusuna geliyoruz vakit namazını kılmak içi içine girmiyoruz, evine girip çıkmadığın ALLAH da bize yardım etmiyor, çalışmadan maaş olmazsa,...
    Cevapla
  • Metin 7 ay önce Şikayet Et
    Halifelikteki sıkıntı baba oğul taht savaşı ve baba oğulu yok etme çabası
    Cevapla
  • Pelin 7 ay önce Şikayet Et
    Musluman araplarda birlik beraberlik anlayisi yok ki,gazzedeki insanlar can derdindeyken suudi arabistan eglence festivalleri yapiyor,bunlardan birsey olmaz
    Cevapla
  • Mustafa 7 ay önce Şikayet Et
    Sanki ülkemiz çok farklı bir tutum içerisinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TRT spikerinden İsrail protestosu!
ABD'li ünlü ekonomist Hanke: Türkiye'nin enflasyonunu yıllık %25,6 olarak ölçüyorum