Bulaşıcı hastalıklar Gazze'de hızla yayılıyor

Gazze Şeridi'nin güneyinde görev yapan doktorlar, İsrail'in Gazze'deki kara işgalini genişletmeye devam etmesi nedeniyle yerinden edilen sivillerin yol açtığı aşırı kalabalık, bölgede bulaşıcı hastalıkların hızla yayılmasına neden oldu.

Bulaşıcı hastalıklar Gazze'de hızla yayılıyor
Bulaşıcı hastalıklar Gazze'de hızla yayılıyor
GİRİŞ 04.12.2023 19:55 GÜNCELLEME 04.12.2023 19:55
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Nasser Hastanesinde çalışan doktorlar, The Independent'a yaptıkları açıklamada, bölgede hızla yayılan bulaşıcı hastalıklara dikkati çekti.

Doktorlar, İsrail ordusunun Gazze'deki kara işgalini genişletmesiyle göç etmek zorunda kalan sivillerin yol açtığı aşırı kalabalık neticesinde bulaşıcı hastalıkların bölgede hızla yayıldığını belirtti.

"HASTALIKLAR HASTANEDE DAHA HIZLI YAYILIYOR"

Yenidoğanlar için gerekli aşıların eksikliğinin hastalıkların hastanelerde daha hızlı yayılmasına neden olduğunu vurgulayan doktorlar, ayrıca bulaşıcı hastalıkların yanı sıra İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Han Yunus'ta hayatını kaybedenler ve yaralananlarla da ilgilendiklerini aktardı.

"TEMİZ SUYA SINIRLI ERİŞİM DURUMU DAHA DA ZORLAŞTIRIYOR"

Gönüllü doktor Asem Mohammed, aşırı kalabalığın bulaşıcı hastalıkların yayılması için uygun koşulları yarattığını ve tıbbi ekipman eksikliğinin ve temiz suya sınırlı erişimin, durumu daha da kötüleştirdiğini kaydetti.

Mohammed, hastanenin çevresinin "mantar enfeksiyonları, deri enfeksiyonları ve zatürre gibi bulaşıcı hastalıkların yanı sıra epidemiyolojik sorunlarla dolup taştığını" ifade etti.

Bir diğer gönüllü doktor Yousef Adnan ise temiz suya erişimin kısıtlı olması nedeniyle her gün ishal olan binlerce kişiyi tedavi ettiklerini kaydederek, "Şu anda hastanedeki durum felaket." değerlendirmesinde bulundu.

"GAZZE NÜFUSU İSRAİL BOMBARDIMANININ YANI SIRA HASTALIKTAN ÖLECEK"

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansından (UNRWA) Gazze'de hastalıkların bulaşma oranına ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

UNRWA Sözcüsü Adnan Abu Hasna, 7 Ekim'den öncesine kıyasla Gazze'de bağırsak enfeksiyonlarının dört kat fazla bulaştığını, cilt hastalıklarının ise üç kat arttığını belirtti.

Hasna, hepatit hastalığının bulaşma hızında da önemli bir artış olduğunu bildirdi.

UNRWA, X üzerinden yaptığı bir paylaşımda, "Gazze nüfusu İsrail bombalamalarının yanı sıra hastalıklardan ölmeye başlayacak" ifadesine yer verdi.

"HASTALAR YERDE ACI İÇİNDE, ÇIĞLIKLAR ATARAK TEDAVİ OLUYOR"

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, İsrail'in yoğun saldırıları altındaki Gazze'deki duruma ilişkin dün X sosyal medya platformundan paylaşım yapmıştı.

Ghebreyesus, Gazze'de devam eden çatışma ve ağır bombardımana ilişkin haberlerin dehşet verici olduğunun altını çizerek "Dün ekibimiz Gazze'nin güneyindeki Nasser Hastanesini ziyaret etti. Hastanede kapasitesinin 3 katı üstünde, 1000 hastaya bakılıyor. Tesisin her köşesini dolduran sayısız insan barınak arıyor. Hastalar yerde acı içinde, çığlıklar atarak tedavi görüyor. Bu koşullar, sağlık hizmetlerinin sağlanması açısından hayal edilemeyecek kadar yetersiz" ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 3
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM YARDIM ET,, ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et
    Cevapla
  • Hakan 5 ay önce Şikayet Et
    bu resimleri görüpte ici titremeyen üstüne sevinen zalim cehennem kütükleri var esas onlar aglayacak hemde sonsuza dek....bu cocuklar cennette güle oynaya gittiler..
    Cevapla
  • ♡VaNlı♡ 5 ay önce Şikayet Et
    Allah ım Sen yardım et malum ve Müslümanlara kardeşlerimizin durumu ortada zalimlere fırsat verme zalimler bilmiyorum ne zamana kadar bebek öldürecek savaş kadın ve bebeklere değil savaşın bile kuralı var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sabit ve hareketli kara hedefleri nokta atışıyla imha edildi
İsrail'de 'Türkiye' paniği, başvurmaya hazırlanıyorlar! 4 maddelik plan ortaya çıktı...