Putin'den Türkiye açıklaması: Çok sayıda ilginç projemiz var

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ile ortaklığın en yüksek düzeyde olduğunu ve uzun yıllar çeşitli alanlarda elde edilen tecrübeye dayandığını belirtti. Putin ayrıca Türkiye ile çok sayıda projeleri olduğunu belirtti.

GİRİŞ 04.12.2023 22:15 GÜNCELLEME 05.12.2023 09:29
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

Putin, Kremlin Sarayı'nda, aralarında Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç'in de bulunduğu, Rusya'da göreve başlayan 21 ülkenin büyükelçisini kabul ederek, güven mektuplarını aldı, diplomatları tebrik etti.

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkileri değerlendiren Putin, "Türkiye ile ortaklık en yüksek düzeyde ve uzun yıllar çeşitli alanlarda elde edilen tecrübeye dayanıyor. Her iki taraf da iyi komşuluk, ortaklık ve karşılıklı çıkar ilkelerine dayalı bağları daha da geliştirme konusunda kararlı." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sürekli temas halinde olduğunu belirten Putin, söz konusu temaslarda ikili ilişkilerle ilgili tüm önemli konuların ele alındığını dile getirdi.

Putin, şunları kaydetti:

Enerji sektöründe Rus-Türk işbirliğinin gerçekten stratejik olduğunu özellikle belirtmek isterim. Rosatom (Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu), Türkiye'de ilk nükleer Akkuyu santralini inşa etmeye devam ediyor.

ÇOK SAYIDA İLGİNÇ PROJEMİZ VAR

Mavi Akım ve TürkAkım boru hatlarının işletilmesi kapsamında doğal gaz sektöründe yakın işbirliği oluşturuldu. Türkiye'de doğal gaz dağıtım merkezinin oluşturulması yönünde çalışmalar sürüyor. Ticaret ve yüksek teknoloji alanlarında da çok sayıda ilginç projemiz, ortak çalışmamız var.

Rusya'da yarın Gönüllüler Günü'nün kutlanacağını, bu kapsamda 95 ülkeden gönüllü ekiplerin katıldığı yarışma düzenlediğini kaydeden Putin, "Türkiye'den gönüllü ekip, düşük gelirli ailelere destek dalındaki yarışmayı kazandı." dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 95
  • Ahmet 7 ay önce Şikayet Et
    Ne zaman pkk köpeğini terör örgütü olarak görür. Ozaman guven yükselir
    Cevapla
  • Nazmi 7 ay önce Şikayet Et
    Bu adama hiç güvenmiyorum sırtımızdan İlk vuracak adamlardan biri de bu Rusya çünkü Allah ayette kâfirleri dost edinmeyin diyor ben onları sevmiyor ve güvenmiyorum asla düştüğün zaman anlarsın Allah'ın ayetlerini
    Cevapla
  • Orhan Uçar 7 ay önce Şikayet Et
    Allah 'ım Birlik beraberlik içinde stratejik ortaklığı ni bozmasın ABD ve siyonist katillerin oyunlarını bizden uzak tutsun
    Cevapla
  • Kurt 7 ay önce Şikayet Et
    Pkkyı terör örgütü olarak görmeyen rusya düşmandır
    Cevapla
  • Suat 7 ay önce Şikayet Et
    PKK'yı terör örgütü olarak görmüyorsa neden Suriye'de Türkiye ile ortaklaşa PKK PYD ve işid terör örgütlerine saldırıyor onu söyle
    Cevapla
  • Nazim 7 ay önce Şikayet Et
    Putin adamdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: İzmir faciasında sıcak gelişme!
ABD halkına hakaretler savurmuştu! Trump'tan, Netanyahu'ya tepki çeken karşılama