Putin resmen açıkladı: 2024'te adayım!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkesinde gelecek sene düzenlenecek seçimlerde yeniden aday olacağını açıkladı.

GİRİŞ 08.12.2023 14:41 GÜNCELLEME 08.12.2023 15:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2024'te düzenlenecek başkanlık seçimlerinde yeniden aday olacağını bizzat açıkladı.

Putin uzun zamandır beklenen bu açıklamayı, Anavatanın Kahramanları Günü vesilesiyle Ukrayna'da savaşan askerler için Kremlin'de düzenlenen madalya takma töreninde yaptı.

Putin bu törende, Ukrayna'daki askeri operasyonun komutanlarından Artyom Joga'ya yeni bir başkanlık dönemi için aday olma planlarını anlattı. Sparta Taburu Komutanı Joga'nın, madalya töreninin katılımcılarıyla yaptığı gayrı resmi diyalog sırasında Putin'den böyle bir talepte bulunduğu belirtildi. Joga da, Putin'in bunu kabul ettiğini ve aday olacağını söylediğini ifade etti. Haber, Rusya devlet medyasında "Vladimir Putin başkanlık seçimlerinde aday olacağını açıkladı" başlığıyla flaş haber olarak duyuruldu.

KAYNAK: TASS
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 3
  • Merdo 5 ay önce Şikayet Et
    Diktatürler seçimle falan gitmezler, Allah şükür hüsran bir sonla gidiyorlar, bundan sonra Rusya hayata eski Rusya olmaz. Toz pembe günlere savaşla biti
    Cevapla
  • Eski fbli 5 ay önce Şikayet Et
    Yakışır
    Cevapla
  • Musa 5 ay önce Şikayet Et
    YEter da , biraz da medvedev olsun başkan.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Mehmet Şimşek duyurdu! 2020'den bu yana bir ilk! En düşük seviyeyi gördü
Ahmet Türk'ün belediye başkanlığı düşecek mi?