ABD'li Senatör, İsrail'e yardıma karşı çıktı: Ahlaksızlık!

ABD'de Vermont Senatörü Bernie Sanders, İsrail'de Binyamin Netanyahu yönetiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını "ahlaksız" olarak nitelendirerek, ABD'nin bu ülkeye 10,1 milyar dolarlık yardım göndermesine karşı çıktı.

ABD'li Senatör, İsrail'e yardıma karşı çıktı: Ahlaksızlık!
ABD'li Senatör, İsrail'e yardıma karşı çıktı: Ahlaksızlık!
GİRİŞ 05.12.2023 12:52 GÜNCELLEME 05.12.2023 12:52
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Senato Genel Kurulu'nda konuşan Sanders, ABD'nin İsrail'e 10,1 milyar dolarlık yardım gönderme planını değerlendirdi.

Sanders, "Aşırılıkçı, sağ kanat Netanyahu yönetimine şu anki askeri yaklaşımını sürdürmesi için 10,1 milyar dolar göndermeyi onaylamamız gerektiğini düşünmüyorum. Netanyahu yönetiminin (Gazze'de) yaptıkları ahlaksızdır ve uluslararası hukukun ihlalidir. ABD bu eylemlere suç ortağı olmamalıdır." ifadesini kullandı.

Biden yönetiminin İsrail için talep ettiği bütçeye dikkati çeken Sanders, "İsrailli sivilleri roket ve füzelere karşı korumak için savunma sistemlerinin desteklenmesinin uygun olduğunu düşünüyorum. Ancak, İsrail'e 10,1 milyar dolarlık şartsız askeri yardım göndermek, Netanyahu hükümetinin şu anki saldırgan askeri yaklaşımını sürdürmesine yol açar." uyarısında bulundu.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında şu ana kadar çoğu kadın ve çocuk 16 bine yakın Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 1,8 milyondan fazla kişinin de yerinden edildiğini belirten Sanders, İsrail'e sağlanacak yardımların koşula bağlanması gerektiğini vurguladı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Bir garip 4 ay önce Şikayet Et
    Böyle vicdanlı insanlarda varmıymış
    Cevapla
  • Türkiye 4 ay önce Şikayet Et
    Helal Olsun Sana Sanders. ABD.de Böyle Adil ve Vijdanlı kişiler de var.
    Cevapla
  • ayse 4 ay önce Şikayet Et
    Bravo sayin Sanders.Nihayet biri ABD,de yapilan haksizligi dile getirdi...
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 4 ay önce Şikayet Et
    ABD Gazzedeki katliamlara suç ortağı olmamalıdır söylemi çok yerinde ama dünyanın gözünğün içine bakarak oluyosunuz! Senin söyleminde olan senatör sayısı fazla olursa sorun çözülür
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
Beşiktaş'ta çok sayıda araç birbirine girdi! Ortalık savaş alanına döndü