Hala görevde: Yahudi olmayan kadınlara 'tecavüz' fetvası!

İsrail askerlerinin "savaşta Yahudi olmayan kadınlara tecavüz edebileceği" şeklindeki açıklamaları ile tepki çeken Haham Eyal Karim, 2016'dan bu yana Tuğgeneral rütbesiyle İsrail ordusunda hahambaşı olarak görevine devam ediyor.

GİRİŞ 06.12.2023 07:46 GÜNCELLEME 06.12.2023 10:58
Bu Habere 207 Yorum Yapılmış

İsrail ordusu, 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne başlattığı kanlı saldırılarını sürdürürken, orduda hahambaşı olarak üst düzey görevde bulunan Karim’in alenen savaş suçlarını teşvik eden sözleri yeniden sosyal medya kullanıcılarının gündemine geldi.

Karim'in hahambaşılık görevi kapsamında İsrail askerlerinin dini ve manevi rehberlik, ölen askerlerin Yahudiliğe uygun şekilde kimlik tespitinin yapılması ve gömülme işlemleri gibi sorumlulukları bulunuyor.

Askeri hahambaşı, İsrail ordusunun ve askerlerinin faaliyetleriyle ilgili tüm dini konularda fetva verme yetkisini elinde bulunduruyor.

Yıllardır fanatik Yahudi görüşleri ile tanınan Karim, kadınlar, eş cinseller ve Filistinlilere yönelik tepki çeken fetvalarıyla tanınıyor.

Karim, geçmişte, İsrail dini internet sitesi Kipa'da kendisine sorulan sorulara verdiği cevaplarla gündeme gelen ve fetvalarıyla tepki çeken bir isim.

Askerlik görevinin kadınlar için de zorunlu olduğu İsrail’de bu uygulamaya karşı çıkan Karim, ülkede kadınların askere alınmasını gerektirecek derecede yüksek seviyede bir tehlike bulunmadığını, bu nedenle kadınlar için askerlik görevinin dinen “yasak” olduğunu savunmuştu.

Karim, Yahudi yasalarına göre kadın şarkıcıların da İsrail askeri törenlerinde sahne almaması gerektiği yönünde görüş bildirmişti.

SAVAŞ SIRASINDA YAHUDİ OLMAYAN KADINLARA 'TECAVÜZ' FETVASI

Hahambaşını en fazla gündeme getiren konu ise, açıkça savaş suçu işlemeyi teşvik eden “tecavüz” fetvası olmuştu.

Karim, 2016 yılında “savaşta düşman kadınlarına tecavüz edilmesinin dinen uygun olup olmadığına” yönelik bir soruya karşılık, "İsrail askerlerinin Yahudi olmayan kadınlara tecavüz edebileceği” fetvasını vermişti.

Hahambaşı, savaş sırasında “ordunun zindeliğini ve askerlerin moralini” korumanın bir parçası olarak, “tevazu duvarlarını yıkmaya" ve "centil (Yahudi olmayan) çekici kadınlarla kendi rızaları dışında yatarak kötü eğilimleri tatmin etmeye" izin verildiğini söylemişti.

YERLEŞİMCİ ÖRGÜTÜNÜN İÇİNDEN GELİYOR

Karim, askeri görevinden önce işgal altındaki Doğu Kudüs’te Mescid-i Aksa’nın da bulunduğu Eski Şehir'in Müslüman Mahallesi'ndeki “Ateret Kudüs” adlı yeşivada (Yahudi dini okulu) ders veriyordu.

Ateret Kudüs, Doğu Kudüs’ün "Yahudileştirilmesi" kapsamında Filistinlilerin evlerinden atılması ve bu evlerin Yahudilerce gasbedilmesi için faaliyet gösteren ünlü Yahudi yerleşimci örgütü “Ateret Cohanim”e bağlı bir dini okul olarak biliniyor.

İsrail ordusuna göre, hâlâ ordudaki hahambaşılık görevine devam eden Eyal Karim, Gazze’ye yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim’den itibaren ölen İsrail askerlerinin kimlik belirleme ve defin işlemlerine öncülük ediyor.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 207
  • İsmail 4 ay önce Şikayet Et
    ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM et
    Cevapla
  • Ömer 4 ay önce Şikayet Et
    ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM et
    Cevapla
  • Muhsin 4 ay önce Şikayet Et
    ALLAHIM yardım et YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET ALLAHIM YARDIM ET ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET
    Cevapla
  • Mehmet 4 ay önce Şikayet Et
    ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM et
    Cevapla
  • Cemil 4 ay önce Şikayet Et
    ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM YALVARIYORUM masum insanlara yardım et, masum insanları kurtar ve masum insanlara sonsuz mutluluk huzur Sukunet esenlik ferahlık lezzet afiyet sağlık sıhhat şifa kolaylık rahatlık iyilik güzellik ver. sapıklık yapanları da, yok et, yok et, yok et, ALLAHIM YALVARIYORUM
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı