Netanyahu ve serbest bırakılan esirlerin toplantısında büyük kavga çıktı

İsrail'de savaş kabinesiyle İsrailli esirler arasında kaos dolu bir toplantı gerçekleşti. Rehineler Hamas tarafından öldürülmekten değil İsrail tarafından öldürülüp "Onları Hamas öldürdü" denilmesinden korktuklarını söyledi.

GİRİŞ 06.12.2023 14:43 GÜNCELLEME 06.12.2023 15:27
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

İsrail'de rehine aileleri ve hükümet arasındaki kavga giderek büyüyor.

Salı günü, yakın zamanda serbest bırakılan bir grup rehine ve halen Gazze'de tutulanların aile üyeleri ile Başbakan Binyamin Netanyahu ve savaş kabinesinin diğer üyeleri arasında oldukça gergin bir toplantı gerçekleştirildi.

SESLER YÜKSELDİ

Herzliya'daki toplantıda hazır bulunanlar daha sonra medya kuruluşlarına seslerin yükseldiğini ve Netanyahu'nun taleplerinin hiçbiriyle doğrudan ilgilenmediğini, çoğunlukla bir kağıt parçasından yazılan yorumları okuyarak orada bulunanları kızdırdığını söyledi. Kayıtlarda bazı katılımcıların başbakana istifa etmesi için bağırdığı duyuldu.

Toplantıdan sızdırılan alıntılarda Netanyahu'nun ailelere "Şu anda herkesi eve getirme imkanı yok" dediği duyuldu. 

Rehine Hanan Yablonka'nın babası Reuven Yablonka toplantıyla ilgili şunları söyledi:  “Kaos ve bağırışlar vardı. Tüm rehinelerin eve dönmesini için seslerini yükselttiler"

HAMAS DEĞİL İSRAİL TARAFINDAN ÖLDÜRÜLMEKTEN KORKTUK

Rehineler ayrıca Hamas tarafından öldürülmekten değil İsrail tarafından öldürülüp "Onları hamas öldürdü" denilmesinden korktuklarını söyledi.

ORDU BİZİM OLDUĞUMUZ YERLERİ DE BOMBALADI

İsrailli rehinlerden biri yaptığı açıklamada savaş kabinesine ateş püskürdü:

“Orada neler olup bittiğine dair hiçbir fikriniz yok. İstihbarat sahibi olduğunuzu iddia ediyorsunuz ama gerçek şu ki bombalandık."

Salı günkü toplantı, rehinelerin aile üyelerinin savaş kabinesiyle görüşme talebinden sonra gerçekleşti.

Netanyahu, kabinenin rehinelerin ailelerini görmezden geldiği yönündeki suçlamaları reddederek onlarla bir toplantının hafta sonuna doğru planlandığını söylemişti.

Netanyahu,  rehinelerin aileleriyle ilk kez  15 Ekim'de bir araya gelmişti.

 

 

 

 

KAYNAK: HABER7
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 30
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et ALLAHIM yardım et YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET
    Cevapla
  • Zafer 7 ay önce Şikayet Et
    BOYKOTA DEVAM. FAZLA ODAĞI DAĞITMADAN, Starbucks, Migros, Carrefoursa, Mc Donald's, Coca Cola, Burger King, bunlardan birinin Türkiyeden çıkmasını veya Ülkemizde batmasını sağlarsak amacımıza ulaşmış oluruz.
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    YALVARIYORUM ALLAHIM yardım et YALVARIYORUM ALLAHIM YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    netanyahu ve avaneleri ve yalakaları ve destekçileri ve askerleri ve yalakaları ve destekçileri ve yalakaları kahrolsun, yok olsun...İNŞALLAH ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM YALVARIYORUM MASUM İNSANLARA YARDIM ET
    Cevapla
  • maldonado 7 ay önce Şikayet Et
    israilde ne ordu ne teknoloji ne silah nede istihbarat var.israil boş dangalak berdoş bi ülke çıktı.mangırda yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trump'ın kulağını sıyıran mermi mi metal parçası mı?
Dünyaca ünlü dergide en iyi 100 rota listesi yayınlandı! İşte listede yer alan şehrimiz..