İran, içinde hayvanların yer aldığı roketi uzaya fırlattı!

Devlet televizyonu Salman adlı bir roketin kapsülü uzaya götürdüğü görüntüleri yayınladı. Bu görüntü, ülkenin insanlı görevler için hazırlandığını söylediği sırada geldi. Uzay kapsülünde hayvanların yer aldığı belirtildi.

İran, içinde hayvanların yer aldığı roketi uzaya fırlattı!
İran, içinde hayvanların yer aldığı roketi uzaya fırlattı!
GİRİŞ 06.12.2023 16:40 GÜNCELLEME 06.12.2023 16:40
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Resmi IRNA haber ajansının Telekomünikasyon Bakanı İsa Zarepour'a dayandırdığı habere göre kapsül yörüngeye 80 mil yaklaştı.

Yetkili, 1,000 lb'lik (450 kg) kapsülün fırlatılmasının 2029 yılına kadar insan görevlerine yönelik gelecek planlarının bir parçasını oluşturduğunu söyledi.

KAPSÜLÜN İÇİNDE NE TÜR HAYVANLAR OLDUĞUNU SÖYLENMEDİ

Devlet televizyonu Salman adlı bir roketin kapsülü gökyüzüne taşıdığı görüntüleri yayınladı. Roketin fırlatıldığı yer açıklanmadı.

İran zaman zaman uydu ve diğer uzay araçlarını başarıyla fırlattığını duyurmuştur.

Son on yılda yörüngeye birkaç kısa ömürlü uydu gönderdi ve 2013 yılında uzaya bir maymun fırlattı. Ancak bu görevde hangi hayvanların yer aldığı belirtilmedi.

BU YILIN EYLÜL AYINDA, UZAYA VERI TOPLAYAN BIR UYDU GÖNDERDIĞINI AÇIKLADI

ABD ve diğer Batılı ülkeler, aynı teknolojinin uzun menzilli füzeler geliştirmek için de kullanılabileceği düşüncesiyle uzun süredir bu programa şüpheyle yaklaşıyor.

ABD, İran'ın uydu fırlatmalarının BM Güvenlik Konseyi kararına aykırı olduğunu iddia etti ve Tahran'a nükleer silah taşıma kapasitesine sahip balistik füzelerle ilgili hiçbir faaliyette bulunmaması çağrısında bulundu.

ABD'nin eski başkanı Donald Trump, İran'ın nükleer programının "sadece barışçıl" olmasını sağlamak amacıyla dünya güçleriyle 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmadan 2018 yılında ABD'yi çekmiş ve felç edici yaptırımları yeniden yürürlüğe koymuştu.

Anlaşmayı yeniden canlandırma çabaları bir yıldan uzun bir süre önce sekteye uğradı ve o zamandan bu yana Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA) İran'ın istemesi halinde "birkaç" nükleer silah yapmaya yetecek kadar zenginleştirilmiş uranyuma sahip olduğunu açıkladı.

İran her zaman nükleer silah arayışında olduğunu reddetmiş ve uzay faaliyetlerinin ve yıllar içinde istikrarlı bir şekilde ilerleyen nükleer programının tamamen sivil amaçlar ve bilimsel araştırmalar için olduğunu söylemiştir.

KAYNAK: SKY NEWS | HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Türkoglu 4 ay önce Şikayet Et
    Biz çok geç kaldık . Bir an önce nükleer silahımız olmalı. Konvansiyonel silahların daha gelişmişi var düşmanda. Nükleer in caydırıcılığı farklı. Bu kadar ambargoyu rağmen İran bu noktaya geldiyse bizim acele etmemiz lazım.
    Cevapla
  • Dghaj 4 ay önce Şikayet Et
    Maşallah büyük IRAN
    Cevapla
  • Dghaj 4 ay önce Şikayet Et
    Maşallah büyük IRAN
    Cevapla
  • Xxx 4 ay önce Şikayet Et
    Allah seni kahretsin iran
    Cevapla
  • 654 4 ay önce Şikayet Et
    irana silah konusunda çağrı yapanlar kendilerine çağrı yapmalılar uzaya nükleer santraller kurmamalılar ve uzaya silah yerleştirmeliler ayrıca hayvanları barihiçolmazsaalet etmeyin ya müslüman ülkeyeyakışırmı hayvanları uzaya göndermek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
Zorunlu trafik sigortasında yeni dönem! Her ay hesaplanacak