İsrail'in saldırıları ne zaman sona erecek? Biden 'baskı yedik, artık sürdürülemez' dedi..

ABD yönetiminin, Gazze'ye saldırıları konusunda İsrail'i 'özel olarak' uyardığı, bu nedenle İsrail'in saldırılarının ocak ayına kadar sonlanabileceği bildirildi.

GİRİŞ 07.12.2023 06:54 GÜNCELLEME 07.12.2023 15:00
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

ABD'li bazı üst düzey yetkililer, CNN'e yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden yönetiminin, küresel kamuoyunun karşı çıkması sonucu İsrail yönetimine "Gazze'ye saldırıların mevcut haliyle sürdürülemeyeceği" düşüncesini ilettiği bilgisini verdi.

İsimlerini açıklamayan yetkililer, ABD'nin, uluslararası desteği sürdürmek için İsrail'in sahip olduğu sürenin "hızla azaldığı" inancına sahip olduğunu aktardı.

Yetkililer, bu yüzden İsrail'in, Gazze'nin güneyinde yoğunlaştırdığı kara saldırılarının, "muhtemelen ocak ayında" Hamas üyeleri ve liderlerine yönelik "daha dar bir kapsamda ve daha düşük yoğunlukta" sürebileceğine işaret etti.

Üst düzey kaynaklar, Washington ile Tel Aviv yönetimi arasında yapılan "sert" görüşmelerde İsrail'in, "Gazze'de sivil kayıpları azaltması" gerektiği konusunda "kesin" bir şekilde uyarıldığını kaydetti.

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, hafta sonunda Reagan Ulusal Savunma Forumu'nda yaptığı konuşmada, "İsrailli liderleri, kişisel olarak sivil kayıplardan ve sorumsuz söylemlerden kaçınmaya, Batı Şeria'daki yerleşimcilerin uyguladığı şiddeti önlemeye ve insani yardıma erişimi önemli ölçüde genişletmeye çağırdığını" söylemişti.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 85
  • Yiğit 7 ay önce Şikayet Et
    Allahın laneti zulmü ve bedduası bütün zalimlerin israil destekçilerinin üzerine olsun İNŞALLAH AMİN. Bunları yerle yeksan etsin. Allahım tez zamanda da el Kahhar ismiyle karu perişan etsin İNŞALLAH AMİN AMİN AMİN
    Cevapla
  • Baybora_07 7 ay önce Şikayet Et
    Aminnnn
    Cevapla
  • Mert 7 ay önce Şikayet Et
    Baktılar kayıpları çok, kaybediyorlar o yüzden yağ gibi üste çıkıp “ kışı falan bahane gösterip çekilecekler
    Cevapla
  • sultan 7 ay önce Şikayet Et
    Allahın laneti üzerilerine olsun inşallah
    Cevapla
  • Diyarbakir 7 ay önce Şikayet Et
    Allah belanizi versin sizleri yerle yeksan etsin insallah
    Cevapla
  • Müslüman 7 ay önce Şikayet Et
    ALLAH CELLE CELALUHU NE BUYURUYOR İSE O OLUYOR ağızlarından çıkan her sözcüğe kendileride inanmıyorlar bunları şeytan kukla gibi oynatıyor ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ın kuzeyine hava harekatı: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi
Çalışma saatlerinde zirveye oynuyor! Türkiye kaçıncı sırada?