Danimarka'dan 'Kur'an-ı Kerim' kararı! Meclis'ten geçti

Danimarka parlamentosunda yapılan oylamayla Kur'an-ı Kerim ve diğer kutsal kitapların yakılmasını suç sayan yasa, 77’ye karşı 94 oyla kabul edildi.

Danimarka'dan 'Kur'an-ı Kerim' kararı! Meclis'ten geçti
Danimarka'dan 'Kur'an-ı Kerim' kararı! Meclis'ten geçti
GİRİŞ 07.12.2023 20:04 GÜNCELLEME 08.12.2023 00:26
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Danimarka, Kur'an-ı Kerim’e yönelik provokatif eylemlerin ardından harekete geçerek, kutsal kitaplara yönelik saygısızlığın suç sayılmasına karar verdi. Danimarka parlamentosunda yapılan oylama ile Kur'an-ı Kerim ve diğer kutsal kitapların yakılmasını suç sayan yasa tasarısı, 77’ye karşı 94 oyla kabul edildi.

Adalet Bakanı Peter Hummelgaard yaptığı açıklamada, "Danimarka'nın ve Danimarkalıların güvenliğini korumalıyız. Bu nedenle uzun zamandır gördüğümüz sistematik saygısızlıklara karşı artık daha iyi bir koruma sağlamamız önemli” dedi.
Oylama oturumu dört saatten fazla sürerken, sol ve aşırı sağ partiler hükümete tepki göstererek, hükümeti “korkak” nitelendirdi.

Yasayı çiğneyene 2 yıla kadar hapis cezası

Yeni yasa ile bir topluluk için dini anlamı olan bir metne, kitaba ve nesneye saygısızlık suç kabul ediliyor. Yeni yasayı ihlal edenler para cezasına ya da 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek. Yasanın yürürlüğe girmesi için Danimarka Kraliçesi Margrethe'nin yasayı bu ay içinde onaylaması bekleniyor.

Bu yıl Danimarka’da özellikle ırkçı Danimarkalı Vatanseverler adlı grubun üyeleri tarafından Müslüman ülkelerin büyükelçilikleri ve ibadet yerlerinin önünde Kur'an-ı Kerim’e yönelik çok sayıda provokatif eylem düzenledi.

"Danimarka Müslümanları Temsil Kurumu yoğun çalışmaları neticesinde kabul edildi"

İslam Toplumu Millî Görüş Genel Başkanı Kemal Ergün konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Ergün: "Teşkilatımızın da üyesi olduğu Danimarka Müslümanları Temsil Kurumu DMU'nun yoğun çalışması neticesinde, #Danimarka'da Kur'an'a ve diğer kutsal kitaplara hakaret edilmemesini öngören kanun tasarısı, bugün Danimarka Meclisi'nde kabul edildi.Bu konuda emeği geçen teşkilat mensubu kardeşlerimize ve kardeş kuruluşlara teşekkür ediyorum. Bu kanunun diğer #Avrupa ülkelerinde de emsal teşkil etmesini barış ve huzura katkı sağlamasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • Veli Aktaş 4 ay önce Şikayet Et
    Darısı diğerlerinin başına
    Cevapla
  • Dertli 4 ay önce Şikayet Et
    Darısı turkiyenin başına
    Cevapla
  • ümmet 4 ay önce Şikayet Et
    Vikinglere ayar veren başta, RTE yi kutluyorum.
    Cevapla
  • danimarka 4 ay önce Şikayet Et
    tebrik ediyorum. saygı karşılıklı olur. saygılı olursan saygı bulursun
    Cevapla
  • Mustafa 4 ay önce Şikayet Et
    Hım, çokta inandırıcılarya. PKK da Almanyada yasaklı bir örgüt, lakin Almanya Pkk üstü, nasıl oluyor. Hepsi göz boyama
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti