482 binden fazla Afgan ülkesine döndü

Pakistan'da geçici hükümetin İçişleri Bakanı Sarfaraz Ahmed Bugti, şu ana kadar 482 binin üzerinde Afgan düzensiz göçmenin ülkesine döndüğünü, bu kişilerin yüzde 90'ının gönüllü gittiğini söyledi.

482 binden fazla Afgan ülkesine döndü
482 binden fazla Afgan ülkesine döndü
GİRİŞ 08.12.2023 23:24 GÜNCELLEME 09.12.2023 00:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Ulusal basındaki haberlere göre, Bakan Bugti, başkent İslamabad'da düzenlediği basın toplantısında, şu an sadece düzensiz göçmenlerin ülkeden sınır dışı edildiğini ancak bir noktada Pakistan'ın 40 yıldan uzun süredir ağırladığı mültecilerin de geri gitmek zorunda olacağını belirtti.

482 BİNDEN FAZLA AFGAN ÜLKESİNE DÖNDÜ

Bugti, şu ana kadar 482 binin üzerinde Afgan düzensiz göçmenin ülkesine döndüğünü, bu kişilerin yüzde 90'ının gönüllü gittiğini bildirdi.

Pakistan'da yasal şekilde bulunan 10 Afgan'ın da sınır dışı edildiğini dile getiren Bugti, bu kişilerin, siyasi faaliyetlerde bulunması nedeniyle gönderildiğini kaydetti.

AFGANLARI SINIR DIŞI ETME KARARI

Taliban'ın yönetime gelmesinin ardından Afganistan ile Pakistan arasında özellikle güvenlik eksenli sorunlar yaşanıyor.

İslamabad yönetimi, kendisine karşı savaşan Pakistan Talibanı'nın (TTP) Afganistan'da mevzilendiğini ve Taliban yönetiminin bu örgüte karşı tedbir almadığını öne sürüyor. Taliban ise Pakistan'ın iddialarını reddediyor ve ülkedeki güvenlik problemleriyle ilgilerinin olmadığını savunuyor.

İki ülke arasında son aylarda bu çerçevede tartışmalar artarken, Pakistan hükümeti, ekimin başında ülkede kayıt dışı yaşayan ve sayıları 1,7 milyonu geçen düzensiz göçmenlerin 1 Kasım'a kadar Pakistan'dan ayrılmasını istemişti. Bu tarihe kadar ayrılmayanların da sınır dışı edileceği duyurulmuştu.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 8
  • Mahmut usta 4 ay önce Şikayet Et
    Göçmenler izinsiz kayıtsız olarak neden Türkiye'ye geliyor çalışıyor
    Cevapla
  • Diğerleri 4 ay önce Şikayet Et
    Suriyeliler aslında kendini gösteriyor. Asıl problem kendini göstermeyenler. Ermeni tohumları yahudi tohumları onları temizleyelim. Suriyeliler ayak takımı. Yahudi Ermeniler Türkiye de en güzel yerlerde onlar defolup gitsinler. Ama nerdeeeee
    Cevapla
  • Ömer SİVAS 4 ay önce Şikayet Et
    Devlet in güvenliği için bizim ki leride Yunan Ermenistan ve İsrail e gonderin
    Cevapla
  • Kayı Boyu 4 ay önce Şikayet Et
    Onurunuzla şerefinizle ülkenize dönün. O topraklar kurtarıldı artık, ülkenizin kıymetini bilin. Siz de görüyorsunuz Gazze nin halini. Üzerinde kan dökülmüyorsa o toprak vatan olmuyor.
    Cevapla
  • Serkan 4 ay önce Şikayet Et
    Zulum yapilmamali kimseye
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakanlıktan yeni tereyağı kararı! En az yüzde 82 olacak
Filistin protestoları 103 yıllık geleneğe damga vurdu! Dikkat çeken ayrıntı kaydedildi..