İngiltere Başbakanı, konuğuyla kapıda kaldı

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, görevden ayrılmaya hazırlanan Hollandalı mevkidaşı Mark Rutte'nin ziyareti sırasında kapıda kaldı.

İngiltere Başbakanı, konuğuyla kapıda kaldı
İngiltere Başbakanı, konuğuyla kapıda kaldı
GİRİŞ 09.12.2023 10:40 GÜNCELLEME 09.12.2023 12:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Orta Doğu ve göç konularını görüşmek üzere Rutte'yi ofisinde ağırlamak isteyen Sunak, Hollandalı siyasetçiyi İngiltere Başbakanlık Ofisi 10 Numara önünde karşıladı. Kameralar önünde el sıkışan ikilinin kapı kilitli olduğu için içeri girememesi herkesi güldürdü.

Kapının kilitli olduğunu gören Sunak, bir süre daha Rutte'yle tokalaştıktan sonra etrafta yardım aramaya başladı. Rutte de kapının açılması için görevli arayan İngiliz Başbakana eşlik etti.

Daha sonra kilitli kapının açılmasıyla iki başbakan içeri girebildi.

Rutte, Hollanda'da göçle ilgili anlaşmazlıklar sonucu hükümetin çökmesi üzerine istifa kararı almıştı. Ülkede geçen ay düzenlenen seçimleri Türkiye karşıtı açıklamalarıyla tanınan aşırı sağcı Geert Wilders kazanmıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Yüzsüz! 4 ay önce Şikayet Et
    İpek Yol Projesi bozguncuları.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli'den Mehmet Şimşek açıklaması: Her zaman arkasındayız
Son dakika: Bakan 'devrim niteliğinde' deyip duyurdu! Milyonları ilgilendiren hazırlık...