ABD'den veto açıklaması: Aceleye getirildi

ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne Birleşik Arap Emirlikleri ve 90 ülke tarafından sunulan ve Gazze’de acil ateşkes talep edilen karar tasarısını veto etmesiyle ilgili olarak açıklama yaptı.

ABD'den veto açıklaması: Aceleye getirildi
ABD'den veto açıklaması: Aceleye getirildi
GİRİŞ 09.12.2023 19:12 GÜNCELLEME 09.12.2023 19:13
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Açıklamayı yapan ABD’nin BM Daimi Temsilci Yardımcısı Büyükelçi Robert Wood, “Maalesef önerilerimizin neredeyse tamamı göz ardı edildi. Ve bu aceleye getirilmiş sürecin sonucu, gerçeklikten kopuk, ibreyi somut bir şekilde ileriye doğru hareket ettirmeyen dengesiz bir karar tasarısı oldu. Bu nedenle maalesef destekleyemedik” dedi.

“ÖNERİLERİMİZ REDDEDİLDİ”

Büyükelçi Robert Wood açıklamasında ayrıca karar metninde Hamas ve 7 Ekim olaylarıyla ilgili ‘kınama’ dilinin kullanılmadığını belirterek karardaki ateşkes çağrısını “Belki de en gerçek dışı olanı, bu kararın koşulsuz ateşkes çağrısını içermesidir” sözleriyle eleştirdi. Woods, Gazze’de ateşkesin Hamas’ın yeniden güçlendireceğini ileri sürdü. 

OYLAMA

Rusya, Çin, Fransa, Japonya, Arnavutluk, BAE, Brezilya, Ekvador, Gabon, Gana, İsviçre, Malta ve Mozambik’in ‘evet’ oyu verdiği, İngiltere’nin çekimser kaldığı karar tasarısı, ABD’nin oyuyla veto edilerek BMGK tarafından benimsenmedi.  

FİLİSTİN: FELAKET  

Filistin Gözlemci Devleti Daimi Gözlemcisi Riyad Mansour, kararın benimsenmemesini "felaket" olarak nitelendirdi. Mansour “Milyonlarca Filistinlinin hayatı pamuk ipliğine bağlı, her biri kutsal ve kurtarılmaya değer" ifadelerini kullandı. 

İSRAİL BM DAİMİ TEMSİLCİSİNDEN ABD’YE TEŞEKKÜR

İsrail’in BM Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, veto sonrasında açıklama yaparak “Bugün yanımızda durup liderliklerini ve değerlerini gösterdikleri için ABD'ye ve Başkan Biden'a teşekkür ediyorum” dedi.  

FRANSA: ACİL VE KALICI ATEŞKES

Fransa Daimi Temsilcisi Nicolas de Riviere, BM şefinin Gazze'de ortaya çıkan insani trajedi konusunda alarm vermesinde haklı olduğunu belirterek "Fransa bu karara bu nedenle oy verdi ve bu nedenle acil ve kalıcı bir insani ateşkes talep ediyoruz" dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 44
  • Kaan 4 ay önce Şikayet Et
    Şeytan Amerika siyonistlerin oyuncagı bu yaptıklarınızın hesabı mutlak sorulacak Rabbim neylerse güzel eyler
    Cevapla
  • ahmet dolanbay 4 ay önce Şikayet Et
    abd ab ulkelerı adalet kavramını yok ettı ınsanlık cocuk hakları vs bunların genlerınde yok tabı bu yapıları olusturan halklar bunlar gıbı dusunmedıgı asıkar sıyonızm azınlık olan ları ele gecırdıgının kanıtı
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    İtrailin Tasmalı Köpekleri Avrupa Abd
    Cevapla
  • Ts klap 4 ay önce Şikayet Et
    Tam bir komedi müslümanlar celladlarından iyilik insanlık bekliyor müslümanlar silkelenip kıyama kalkmassa dahaçok bekleriz büyük şeytan dan insanlık ey islam dünyasının beyinleri uyuşmuş liderleri ayağa kalkın birlik olup büyük şeytan ve yalakalarına karşı ayaklanın bırakın birbirinizi yemeyi yoksa büyük ve acı bir hesap mahşerde sizi bekliyor.
    Cevapla
  • Kara 4 ay önce Şikayet Et
    Bu kadarı fazla şam seytanlığı... bu saatten sonra dunyada hiçbir güvenirliliğin ve itibarın kalmadı.. Zaten yoktu ama ne kadar iğrenç mahluklar olduğunuz net bir şekilde pozlarınızı izliyoruz Allah cezanızı versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anayasa Hukukçusu uyardı! Bu hata tekrar yapılmamalı
Kurbanlık fiyatları belli oldu! İşte İstanbul, Ankara ve birçok ilde ortalama fiyatlar