İsrailli muhabir yazdı: Hamas'ın tünelleri İsrail askerlerini şaşkına çevirdi

İsrailli savaş muhabiri Amir Buhbot, Eş-Şucaiyye Mahallesi'ne giren İsrail askerlerinin, Hamas'ın kazdığı tünel ve kuyular karşısında "şaşkına döndüğünü ve bir meydan okumayla karşılaştığını" yazdı.

GİRİŞ 09.12.2023 18:41 GÜNCELLEME 09.12.2023 18:41
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

İsrail merkezli Walla internet sitesinin savaş muhabiri Amir Buhbot, cuma günü, Şucaiyye'de İsrail askerlerine eşlik ettiği sırada gördüklerini ve izlenimlerini anlatan bir yazı kaleme aldı.

Yazıya göre, 188. Tugayı Komutan Yardımcısı Yarbay Odid, Şucaiyye'ye vardıklarında askerlere, "Filistinli silahlı kişilerin, her yere tünel ve kuyu kazmaktan kaçınmadığını, bölgede gerçekten de tünel ve kuyular bulduklarını ve daha fazlasının da olduğunu düşündüklerini" söyledi.

Odid, "Şucaiyye'de, düşman, antitank füzeleri, havan topları ve intihar bombacılarının" olduğunu dile getirdi.

ŞUÇAİYYE'Yİ "ORTA DOĞU'NUN EN TEHLİKELİ MAHALLELERİNDEN BİRİ OLARAK" TANIMLADI

Buhbot, yazısına şöyle devam etti:

"Bir Merkava tankı yavaşlıyor ve eskiden 3 katlı olduğu anlaşılan bir binanın yakınında duruyor. Şu anki haline ise bina demek bir tür iltifat olur. Neredeyse Şucaiyye'nin toprağına değecek kadar aşağı doğru sarkmış.

Binalar ile tanklar arasında 188. Tugayı komutan yardımcısı, etrafında silahlı askerler olduğu halde duruyor. Tam bir teyakkuz halindeler. Onlara (askerlere) 'silahlı bir birliğin ve silahlı bir insansız hava aracının (SİHA) ansızın nereden çıkacağını bilemezsiniz.' diyor.

Onu (Odid) pür dikkat dinlemelisin ki hiç dinmeyen patlama sesleri, makineli tüfeklerin gürültüsü ve sürekli çalışan topçu bataryalarının sesinde boğulmasın söyledikleri. Burası, Orta Doğu'nun en tehlikeli mahallelerinden biri. Mayınlarla dolu ve bir yerden bir yere sürekli hareket halinde olan bir düşmana karşı sürekli uyarı yapılıyor."

"ŞUCAİYYE, İSRAİL ORDUSU İÇİN BİR MEYDAN OKUMA"

Geçen pazartesi gününden bu yana Şucaiyye'de bulunan 188. Tugay'ın muharebe ekibinde, "605. Mühendislik Taburu, 890. Paraşütçü Taburu, piyade birlikleri ve komutanlarından oluşan 906. Tabur ve 74. Zırhlı Tabur'un bulunduğunu aktaran Buhbot, yazısını şöyle sürdürdü:

"Bölgeyi avucunun içi gibi bilen kıdemli bir güvenlik görevlisi bana, 'Söyleyeceklerimi iyi belle. Şucaiyye'de saklanan çok güçlü bir tabur var. Bu, Hamas'ın, askeri kanadının en güçlü taburlarından' dedi.

Bu, İsrail ordusu için bir meydan okuma. Bunun benzerini, 2014'teki 'Koruyucu Hat Operasyonu'nda Golani Tugayının Şucaiyye'de kara saldırısı gerçekleştirdiğinde yaşadık. Golani Tugayı Şucaiyye'ye girdi ve neyle karşılaşacağını bilmemesinin bedelini ağır ödedi.

Şucaiyye, tarihsel olarak şer ve zulmün çok olduğu bir yer olarak biliniyor. Oron Şaul'u da (İsrail'in, öldürüldüğünü ancak cesedinin Hamas'ın elinde kaldığını söylediği asker) orada kaçırdılar.

Gökyüzündeki herhangi bir hareket veya hafif bir ses, Hamas'a ait bir drone ile saldırı olabileceği korkusuyla, bakışların birbirine çevrilmesine ve tüfek namlularının doğrultulmasına neden oluyor."

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • Dede 4 ay önce Şikayet Et
    İsrail nasıl huzur içinde yaşayacak acaba. Bu kadar insanı katlet.Sonu korku ile yaşayan bir halk olacak.
    Cevapla
  • İğne çuvaldız 4 ay önce Şikayet Et
    Gerçekler ortada ölen gariban Filistinliler .Hamas guzellemesi yapmaya gerek yok
    Cevapla
  • Omer 4 ay önce Şikayet Et
    Senin gördüğün gormediklerin
    Cevapla
  • merhaba 4 ay önce Şikayet Et
    her gün ölmektense , bir kere ölmek daha iyidir...filistinliler zaten hapishanedeydiler. sen köle olmaya razısın...
    Cevapla
  • vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Kuran daki ayetler tek tek olacak.. Müslümanlar sessiz, Düşmanın kalbinde çok büyük korku.. Daha sonra nereye kaçacaklarını bilemeyen yahudiler
    Cevapla
  • Murat gözükara 4 ay önce Şikayet Et
    Bu korku size yeter bebek katilleri... İsraili korkusunda BOĞACAĞIZ...
    Cevapla
  • Bora 4 ay önce Şikayet Et
    Elbet bu savaş biter bu piskoloji korkaklikta size miras kalir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kaza yapan İsrailli bakan Ben Gvir'in kaburgaları kırıldı
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"