Gazze’ye giren İsrail askerî araçlarının sonu ‘kırmızı ok’! 10 günde tank hurdalığı

Terör devleti İsrail’in soykırım saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de, askerlerinin içine saklandığı zırhlı araçlar alev topuna dönüyor. Ateşkesin bittiği 10 günde 248 İsrail tankının vurulduğu belirlendi. 188'i etkisizleştirildi.

GİRİŞ 10.12.2023 17:56 GÜNCELLEME 11.12.2023 09:50
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Filistin’de yürüttüğü işgal ve zulüm politikasını şiddetlendirerek sürdüren İsrail, Gazze Şeridi’ne yönelik kanlı saldırında hezimete uğruyor. İsrail ordusunun elit birliklerinin tanklarla girip tabutlarla çıktığı Gazze’de, ateşkesin ardından 10 gündür süren saldırılarda işgalcilerin en modern teknolojilerle donatılmış tankları, etkili roket atışlarıyla hurdaya dönüyor.

Ateşkesin sona ermesiyle 1 Aralık’ta yeniden başlayan çatışmalarda Kassam Tugayları, 10 günde tam 248 İsrail askerî aracını vurmayı başardı.

Vurulan İsrail zırhlı araçlarının 188'inin kullanılamaz hale geldiği öğrenildi.

İsrail’in Gazze’ye giren tankları, buldozerleri, zırhlı personel taşıyıcıları ve istihkam araçları, kurtuluş savaşı veren Kassam Tugayları tarafından tamamen veya kısman imha edildi.

İsrail’in demir yığınına dönüştürülen ölüm makineleri; Gazze’de üretilen Yasin 105, Tandum ve Radiyye roketleriyle vuruldu.

  • İsrail’in “dünyanın en iyisi” diyerek propagandasını yaptığı Merkava tankları, Kassam Tugayları’nın anti-zırh füzeleriyle havaya uçuruluyor.


İşgalci İsrail, askeri araç yönünden en büyük zayiatını 7 Aralık günü verdi. 7 Aralık'ta İsrail’in 88 tank ve askeri aracı, içindeki askerlerle beraber etkisiz hale getirildi.

Kassam Tugayları’nın günlük periyotta imha ettiği İsrail askerî araçlarının sayısı şöyle:

  • 1 Aralık: 2 tank,
  • 2 Aralık: 3 tank
  • 3 Aralık: 13 tank
  • 4 Aralık: 31 tank
  • 5 Aralık: 24 tank
  • 6 Aralık: 23 tank
  • 7 Aralık: 88 tank
  • 8 Aralık: 21 tank
  • 9 Aralık: 7 tank
  • 10 Aralık: 36 tank


     
  • ABD’YE KOŞTULAR
    İşgalci İsrail ordusunun tankları Gazze’de mühimmat sıkıntısı yaşamaya başladı. Tank mermisi stoku tükenen İsrail, ABD’den 45 bin mermi tedariki için başvurdu. Biden yönetimi ‘acil durum’ yetkisini kullanarak İsrail’e 14 bin adet tank mermisi satışını onayladı. Biden, böylelikle Kongre onayını beklemeden İsrail’e alelacele tank mermisi gönderilmesini sağladı.

 

Haber7, 1 Aralık’tan itibaren İsrail ordusunun yüksek maliyetli tanklarının imha edildiğine dair Kassam Tugayları bildirimlerini derledi...

İşte o operasyonlardan bazıları:

ATEŞKES BİTTİ TANKLAR ALEV TOPUNA DÖNMEYE BAŞLADI

 1 Aralık: Dün geceden bu sabaha kadar Kassam Mücahitleri, "Şawaz" bombaları ile bir Siyonist tankı hedef alarak içinde birçok patlamaya neden oldu ve onu tamamen yok etmeyi başardı. Ayrıca “Yasin 105” roketi ile başka bir tankın üst kısmını hedef aldı.

 2 Aralık: Kassam Tugayları, merkez bölgenin doğusundaki Cuhr el-Dik bölgesinde “Yasin 105” roketiyle Siyonist D9 buldozerini hedef alarak doğrudan isabet elde etti.

 2 Aralık: Kassam Tugayları, Gazze şehrinin kuzeyindeki iki Siyonist asker aracını “Yasin 105” füzeleriyle hedef aldı.

 3 Aralık: Kassam Tugayları, Cebeliye'nin batısına giren Siyonist bir tankı "Yasin 105" roketiyle hedef aldı.

 3 Aralık: Kassam Mücahidleri, Deir El Balah'ın doğusunda Operasyonel Fedai Bombaları ve "Yassin 105" roketiyle 5 Siyonist aracı hedef alarak 3 aracın tamamen imha edildiğini doğruladı.

 3 Aralık: Kassam Tugayları, Beyt Lahia'nın güneyinde "Yasin 105" roketiyle iki Siyonist tankı hedef aldı.

 3 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin kuzeyinde “Tandum” roketi ile Siyonist D9 buldozerini hedef aldı.

 3 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin kuzeyindeki iki Siyonist tank ve asker taşıyıcısını “Yassin 105” roketiyle hedef aldı.

 3 Aralık: Kassam Tugayları Beyt Lahia'nın güneyindeki Siyonist bir tankı "Yasin 105" roketiyle hedef aldı.

 3 Aralık: Kassam Tugayları, Beyt Lahia'nın doğusuna giren Siyonist tankı "Yasin 105" Roketi ile hedef aldı.

YASİN 105'LE TAM İSABET

 4 Aralık: Kassam Tugayları'nın Mücahitleri bugün sabah saatlerinden itibaren Doğu Gazze ekseni üzerinde Siyonist 5 tank ve 5 zırhlı personel aracını "Yasin 105" roketi ile hedef almayı başardı.

 4 Aralık: Kassam Tugayları, Gazze'nin doğu ekseninde 3 Siyonist aracı "Yasin 105" roketiyle hedef aldı.

 4 Aralık: Kassam Tugayları, Beyt Lahia'nın doğusuna giren Siyonist tankı "Yassin 105" roketiyle hedef aldı.

 4 Aralık: Kassam Tugayları, El Faluga bölgesinde çok sayıda askerle çevrili Siyonist tankı “Yasin 105” roketiyle hedef alarak çok sayıda askeri öldürdü ve yaraladı.

 4 Aralık: Kassam Mücahidleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliye mülteci kampındaki El Faluga bölgesinde işgal güçleriyle şiddetli çatışmalara girdi ve "Yasin 105" roketiyle sızan 5 aracı hedef aldı.

 4 Aralık: Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Hanun'da "Şawaz" bombası ile bir Siyonist tankı hedef alıyor.

 4 Aralık: Kassam Tugayları, Beyt Lahia'nın doğusuna giren Siyonist tankı "Yasin 105" roketiyle hedef aldı.

 4 Aralık: Kassam Tugayları, Beyt Lahia'nın doğusuna giren Siyonist istihkam aracı "Baykuş"u "Yasin 105" roketiyle hedef aldı.

 4 Aralık: Kassam Tugayları, Cebeliye'nin batısına giren Siyonist bir tankı "Yasin 105" roketiyle hedef aldı.

 4 Aralık: Kassam Tugayları, Gazze'nin doğusuna giren 4 Siyonist aracı "Al-Yasin 105" Roketi ile hedef aldı.

 4 Aralık: Kassam Mücahidleri, Han Yunus şehrinin kuzeyinde iki zırhı askeri aracı ve bir Siyonist tankını ve "Yasin 105" roketiyle hedef aldı.

 5 Aralık: Kassam Mücahidleri Han Yunus şehrinin doğusunda “Yasin 105” roketiyle 3 Siyonist aracı hedef aldı.

 5 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus'un doğusuna giren 1 siyonist tankını "Yasin 105" roketiyle hedef aldı.

 5 Aralık: Kassam Mücahidleri, Han Yunus şehrinin doğusunda “Yasin 105” Roketiyle 5 Siyonist aracı hedef aldı.

 5 Aralık: Kassam Mücahidleri Han Yunus şehrinin doğusunda “Yasin 105” roketiyle iki Siyonist aracı hedef aldı.

 5 Aralık: Kassam Mücahidleri Han Yunus şehrinin doğusunda “Yasin 105” roketiyle 4 Siyonist aracı hedef aldı.

 5 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin doğusundaki askeri buldozeri "Yasin 105" roketiyle hedef aldı.

 5 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin kuzeyindeki eksende 3 askeri buldozer, bir tank ve iki Siyonist personel taşıyıcıyı “Yasin 105” roketiyle hedef aldı.

 5 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin doğu ekseninde iki Siyonist tankı ve "Yassin 105" roketiyle bir asker taşıyıcıyı hedef aldı.

 
5 ARALIK - KASSAM SÖZCÜSÜ EBU UBEYDE: Bugün sabah saatlerinden itibaren Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'ndeki tüm saldırı noktalarında işgal güçleriyle yoğun çatışmalara girişti. Han Yunus şehrindeki savaş bölgelerinde sadece tamamen veya kısmen 24 askeri aracın imha edildiği tespit edildi. Doğrudan saldırıda bulunarak 18 askeri hedef aldılar, Kassam keskin nişancıları 8 askeri öldürülen veya yaralananlar arasına kattı. Bir patlayıcı yüklü evi tahrip ettiler, önceden yerleştirilmiş mayın alanındaki bir başka gücü etkisiz hale getirdiler, kısa menzilli roket sistemleriyle askeri birimleri vurdular ve işgal altındaki topraklarımıza yoğun roket saldırıları gerçekleştirdiler.

 

 6 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus'un kuzeyinde Siyonist İşgalcilere ait 1 Merkava Tankı ve 1 Zırhlı Personel Taşıyıcısını "Yasin 105" roketiyle vurarak imha ettiler. (2)

 6 Aralık: Kassam Mücahidleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahia bölgesinde bulunan 12 Siyonist düşman aracını hedef almayı başardı.

 6 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus'un doğusunda Siyonist tankını “Yasin 105” roketiyle hedef aldı.

 6 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus'un kuzeyinde, Siyonist İşgalcilere ait 1 Merkava Tankını, Yasin 105 roketiyle vurarak imha etti.

 
6 ARALIK KASSAM SÖZCÜSÜ EBU UBEYDE: Bu sabahtan bu yana Kassam Mücahidleri, Gazze Şeridi'ne yönelik harekâtın tüm cephelerinde işgal güçleriyle şiddetli çatışmalara girişti. Sadece kentteki çatışmaların olduğu cephelerde 23 askeri aracın tamamen veya kısmen imha edildiğini doğruladılar. Han Yunus ve Beyt Lahia'da El Kassam keskin nişancıları 6 askeri öldürüp yaraladı, barikat kurulan bir evi havaya uçurdu, özel bir kuvvete varil bombası ile imha edildi, bir eve barikat kuran bir başka kuvveti de anti-personel füzelerle hedef aldı. Kısa menzilli füze sistemleri ve havan toplarıyla askeri birlikleri yok ettiler, işgal altındaki topraklarımıza çeşitli hedeflere ve farklı menzillerden yoğun füze saldırıları düzenlediler.

 

 7 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus'un kuzeyinde Siyonist Merkava tankını yakınına bomba bırakılması ile hedef aldı.

 7 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin doğusundaki iki Siyonist tankını “El-Yasin 105” füzeleriyle hedef aldı.

 7 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin doğu ekseninde “Tandum” roketiyle bir askeri buldozeri hedef aldı.

 7 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus'un doğusunda Siyonist İşgalcilere ait 1 Merkava Tankını Yasin 105 roketiyle vurarak imha etti.

 7 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus'un doğusunda Siyonist İşgalcilere ait 1 Askeri Kepçeyi Yasin 105 roketiyle vurarak imha ettiler.

 7 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin doğu aksındaki Siyonist Merkvah tankını “El-Yasin 105” füzesiyle hedef alıdı.

 7 Aralık: Kassam Mücahidleri, Gazze'nin Kuzeyinde Beyt Lahia'da siyonist işgalcilerin harekat alanlarında, işgalcilere ait 2 zırhlı personel taşıyıcıyı "Yasin 105" roketleriyle vurarak imha ettiler.

 7 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus'un doğusunda Siyonist asker taşıyıcısını “Yasin 105” roketiyle hedef aldı.

 
7 ARALIK KASSAM SÖZCÜSÜ EBU UBEYDE: Son 72 saat içinde Kassam Mücahidleri, Gazze Şeridi'ndeki tüm savaş cephelerinde 135 askeri aracı tamamen veya kısmen imha etmeyi başardı; tünellerin ve evlerin patlatılması sonucu düşman askerlerinin onlarca ölü ve yaralı vermesine neden oldu. Siyonist güçlerin yerleşim bölgelerine sızan birlikleri, tahkimat karşıtı mühimmat ve bireyleri hedefleyen patlayıcılarla vurarak ve sıfır mesafeden çatışarak etkisiz hale getirildi. Ayrıca, kısa menzilli havan ve füze saldırılarıyla askeri toplanma alanlarını yoğun bir şekilde bombaladılar, farklı menzil ve hedeflere yoğun roket saldırıları gerçekleştirdiler.


 8 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin kuzeyindeki eksende bulunan Siyonist asker aracını “Yasin 105” roketiyle hedef aldı.

 8 Aralık: Kassam Mücahidleri, Han Yunus'un kuzeyinde, Shouva patlayıcılarıyla bir Siyonist zırhlı aracı imha etti.

 8 Aralık: Kassam Mücahidleri, Yasin 105 roketi ve patlayıcılarla 9 Siyonist aracı hedef aldı ve birkaç tanesi Gazze'nin doğusundaki Şucaiyye Mahallesi’nde alev aldı.

 8 Aralık: Kassam Tugayları, Gazze Şehri'nin Şeyh Rıdvan bölgesinde "Tandum" roketiyle Siyonist askeri cipi hedef aldı.

 8 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin doğusunda “Yasin 105” roketiyle 3 Siyonist aracı hedef aldı.

 
8 ARALIK KASSAM SÖZCÜSÜ EBU UBEYDE: Son 24 saat içinde Kassam'ın Mücahidleri, Gazze Şeridi'ndeki tüm savaş cephelerinde toplamda 21 askeri aracı tamamen veya kısmen imha etti. Ayrıca, esir asker "Saar Baruch"'u kurtarma girişimini başarısızlığa uğrattı ve bu kurtarma girişimi onun ölümüne yol açtı. Gazze bölgelerine yönelik vahşi saldırılardan dolayı diğer Siyonist esirlerin ölüm ve yaralanmalarına neden oldu. Ayrıca, düşmanın konumlandığı ve yerleşim yerlerine saldıran Siyonist güçleri, tahkimat karşıtı roketler ve anti-personel bombalarla hedef aldılar. Sıfır mesafeden çatışarak düşman güçleriyle çatıştılar ve önemli ölüm ve yaralanmalara neden oldular. Ayrıca, düşman askerlerinin saklandığı evleri patlattılar, havan topları ve kısa menzilli roketlerle askeri toplanma noktalarını hedef aldılar. Yoğun füze saldırılarıyla "Tel Aviv" ve diğer hedeflere karşı bombalama gerçekleştirdiler.


 9 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus'un doğusunda Siyonist Merkava tankını “Yasin 105” roketiyle hedef aldı.

 9 Aralık: Kassam Mücahidleri, Han Yunus'un kuzeyinde bir zırhlı taşıyıcıyı şarapnel bombasıyla yok etmeyi başardığı ve araç alev aldı.

 9 Aralık: Kassam Mücahidleri, Zeytun Mahallesinin doğusunda Siyonsit işgalcilere ait 4 askeri aracı, Yasin 105 füzeleriyle vurarak imha etti.

 9 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus’un kuzeyinde siyonist işgalcilere ait 1 Merkava Tankını Yasin 105 roketiyle vurarak imha etti.

 10 Aralık: Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Tel el Zaatar'da bir Siyonist Merkava tankını "Yasin 105" füzesiyle hedef aldı.

 10 Aralık: Kassam Mücahidleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliye'de "Yasin 105" roketiyle iki Siyonist aracı hedef aldı.

 10 Aralık: Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebalia'nın batısında 6 Siyonist aracı ve bir askeri buldozeri anti-zırh füzeleriyle hedef aldı.

 10 Aralık: Kassam Mücahidleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki El Faluca bölgesinde Siyonist askeri aracı sıfır mesafeden saldırdı ve 3 askeri öldürdü.

 10 Aralık: Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Tel El Zaatar bölgesinde "Yasin 105" roketiyle Siyonist D9 buldozerini hedef alarak doğrudan isabet elde etti.

 10 Aralık: Kassam Mücahidleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebelia'nın batısında özel bir Siyonist piyade birliğini ve askeri bir buldozeri "Radiyye" füzesi ile hedef aldı.

 10 Aralık: Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki El Faluca bölgesinde Siyonist bir aracı "Yasin 105" füzesiyle hedef aldı.

 10 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin El Mahatta bölgesindeki iki Siyonist tankı “Yasin 105” roketi hedef aldı.

 10 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin kuzeyinde “Şavaz” bombası ile Siyonist D9 buldozerini hedef aldı.

 10 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin kuzeyindeki Siyonist Merkava tankını “Yasin 105” roketiyle hedef aldı.

 10 Aralık: Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebeliya kampındaki El Kasaib mahallesinde iki Siyonist Merkeva tankını D9 askeri buldozerini "Yassin 105"  roketiyle hedef aldı.

 10 Aralık: Kassam Tugayları, Han Yunus şehrinin El Katiba bölgesindeki Siyonist Merkeva tankını “Yassin 105” roketiyle hedef aldı.

 10 Aralık: Kassam mücahitleri, Han Yunus şehrinin doğusundaki Zenna bölgesinde, İsrail işgal güçlerine ait bir Merkava tankını "Yasin 105" roketi ile hedef alarak etrafındaki birkaç işgalci askeri vurmayı başardı.

 10 Aralık: Kassam Tugayları, Gazze Şehri'nin El Crlaa Caddesi'nde 4 Siyonist Merkva tankını ve bir D9 askeri buldozerini anti-zırh füzeleriyle hedef aldı.

 10 Aralık: Kassam Tugayları, Gazze Şehri'nin El Zeytun mahallesinin doğusunda "El-Yasin 105" roketi ile  Siyonist asker taşıyıcısını hedef aldı.

 10 Aralık: Kassam Tugayları, Gazze şehrinin doğusundaki Al-Şucaiye mahallesinde 5 Siyonist tankı, bir asker taşıyıcıyı ve 3 askeri buldozeri "El-Yasin 105" roketleri ile hedef aldı.

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 62
  • Murat 3 ay önce Şikayet Et
    elhamdulillah Yüce Rabbimiz in c.c. Gazze mücahitlerimize verdiği cesaret ve zaferler için. Rabbim Gazze ve filistin halkını ve mücahitleri muhafaza ve muzaffer eylesin amin.
    Cevapla
  • Canacan 3 ay önce Şikayet Et
    Maşallah mücahitler çok iyi iş yapıyor Allah'ın izniyle. Zalimler için yaşasın cehennem.
    Cevapla
  • Ahmet 4 ay önce Şikayet Et
    Sana kırmızı çok yakışıyor.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM YALVARIYORUM MASUM İNSANLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM et
    Cevapla
  • gazi 4 ay önce Şikayet Et
    bunları gördükce birazcık olsun yüreğimiz soğuyor, keşke bizde yapabilseydik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Okullar yarın tatil mi? MEB açıkladı!
Kek gibi altın satışı! Marketlerde raflara düştü