Guterres'ten son dakika İsrail ve Hamas açıklaması: İsrail'i haklı çıkarmaz!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Hamas’ın saldırılarının İsrail’in yaptığı ihlalleri haklı çıkarmayacağını belirterek, “Uluslararası insancıl hukuk seçici olarak uygulanamaz” dedi.

Guterres'ten son dakika İsrail ve Hamas açıklaması: İsrail'i haklı çıkarmaz!
Guterres'ten son dakika İsrail ve Hamas açıklaması: İsrail'i haklı çıkarmaz!
GİRİŞ 09.12.2023 22:35 GÜNCELLEME 09.12.2023 22:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'e başlattığı katliam saldırıları sürerken, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'ten yeni bir açıklama geldi.

'HAMAS'IN İSRAİL'E ATTIĞI ROKETLER SAVAŞ YASALARINA AYKIRIDIR ANCAK İSRAİL'İN İHLALLERİNİ HAKLI ÇIKARMAZ'

Antonio Guterres yaptığı açıklamada, Hamas’ın saldırılarının İsrail’in yaptığı ihlalleri haklı çıkarmayacağını belirterek, “Hamas'ın İsrail'e ayrım gözetmeksizin roket atması ve sivillerin canlı kalkan olarak kullanılması savaş yasalarına aykırıdır ancak İsrail'in kendi ihlallerini haklı çıkarmaz. Uluslararası insancıl hukuk seçici olarak uygulanamaz. Her zaman eşit derecede bağlayıcıdır ve karşılıklılığa bağlı değildir” dedi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında bugüne kadar en az 7 bini çocuk toplam 17 bin 700 Filistinli hayatını kaybederken, 48 bin 780 Filistinli de yaralandı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Aydoğan 4 ay önce Şikayet Et
    Bu şahsiyetin verdiği mücadelenin on da birini veremedi o satılmış Arap liderleri
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Allah iyi niyetli insanları hidayet versin
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Metnin tamamı rezilliklerle dolu, adam resmen itrailden özür dileyerek başlamış söze, yazıklar olsun
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Guterres'i tebrik ediyorum ancak daha fazla şamata çıkarması gerekir. Nasıl olsa bir daha BM sekreterliğine seçilmeyecek bari ABD'ye kafa atan söylemleriyle finali oynasın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!