Husilerden tüm dünyaya Kızıldeniz tehdidi! Gazze için resmen ilan ettiler

Yemen'deki İran destekli Husiler, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne gıda ve ilaç yardımlarının girişi sağlanmadığı takdirde Kızıldeniz üzerinden İsrail'e giden tüm gemilerin geçişini engelleme tehdidinde bulundu.

GİRİŞ 10.12.2023 02:09 GÜNCELLEME 10.12.2023 10:16
Bu Habere 182 Yorum Yapılmış

Son dakika Yemen haberleri: İsrail, Hamas'ın başlattığı "Aksa Tufanı" operasyonu sonrası Filistin'e başlattığı katliam saldırıları sürerken Yemen'deki İran destekli Husilerden çarpıcı bir açıklama geldi.

HUSİLER TÜM GEMİLERİN GEÇİŞİNİ ENGELLEYECEĞİNİ DUYURDU

Yemen'deki İran destekli Husiler, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne gıda ve ilaç yardımlarının girişi sağlanmadığı takdirde Kızıldeniz üzerinden İsrail'e giden tüm gemilerin geçişini engelleme tehdidinde bulundu.

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'ne ihtiyaç duyulan gıda ve ilaç girmemesi halinde, Yemen Silahlı Kuvvetleri (Husiler) hangi milletten olursa olsun Siyonist oluşuma giden gemilerin (Kızıldeniz'den) geçişini engelleyecek ve güçlerimizin meşru hedefi haline gelecektir." ifadelerine yer verildi.

Husilerden tüm dünyaya Kızıldeniz tehdidi! Gazze için resmen ilan ettiler

Seri, söz konusu kararın, açıklamanın duyurulduğu andan itibaren uygulayacağını vurgulayarak, "Deniz taşımacılığının güvenliğini sağlamak amacıyla tüm gemi ve şirketleri İsrail limanlarıyla iş yapmamaları konusunda uyarıyoruz." sözlerine yer verdi.

İSRAİL GEMİLERİ, HUSİLERİN HEDEFİNDE

Yemen'deki Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, 14 Kasım'daki televizyon konuşmasında, Kızıldeniz'de İsrail gemilerini hedef alabilecekleri tehdidinde bulunmuştu.

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri ise19 Kasım'da X sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına tepki olarak, İsrail bandıralı her türlü gemiyi hedef alacaklarını duyurmuştu.

Ardından Husiler, Babu'l Mendeb Boğazı'nda "Unity Explorer" ve "Number Nine" adlı iki İsrail gemisine İHA ve füze saldırısı düzenlemişti.

Husilerden tüm dünyaya Kızıldeniz tehdidi! Gazze için resmen ilan ettiler

NETANYAHU'DAN ABD VE ALMANYA'YA REST ÇEKTİ

İsrail medyasından Kanal 12, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, ABD Başkanı Biden ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'a, "Eğer Husilere karşı harekete geçmezseniz, biz askeri olarak harekete geçeceğiz" diyerek rest çektiğini açıkladı.

Husilerden tüm dünyaya Kızıldeniz tehdidi! Gazze için resmen ilan ettiler

ABD SAVAŞ GEMİLERİNE SALDIRI DÜZENLENMİŞTİ

İsrailli denizcilik şirketi ZIM de 29 Kasım'da yaptığı açıklamada, Umman Denizi ve Kızıldeniz'deki güvenlik durumunu gerekçe göstererek gemilerinin Mısır'daki Süveyş Kanalı'nı kullanmayacağını belirtmişti.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) ise 4 Aralık'ta X sosyal medya platformundan, Kızıldeniz'in güneyindeki uluslararası kara sularda 3 ticari gemiye 4 saldırı düzenlendiğini açıklamıştı.

Kızıldeniz'in güneyinde ABD donanmasına bağlı "USS Carney" destroyerinin ticari gemilerin yardım çağrısına yanıt verdiği aktarılan açıklamada, destroyerin gemilere yardım ederken kendisine doğru ilerleyen 3 İHA'yı düşürdüğü ifade edilmişti.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 182
  • Mustafa 5 ay önce Şikayet Et
    İran ve onun peşine takılanlar müslümanlar için Yahudiden Siyonistten daha beter daha amansız düşmandır. Çünkü bunlar münafık, münafık ise Cehennemin en dibindedir, Yahudi Siyonistten bile aşağıdadır. Bu münafıkların işi gücü yalan dolan nifak takiye. Bu Şiiler Suriyede yüzbinlerce masum müslümanı İsrail gibi katletti daha beteri kadınlara tecavüz ettiler peki bir İsrailli öldürdüler mi
    Cevapla
  • Harbici 5 ay önce Şikayet Et
    Haydeyin müjdeli haberler bekliyoruz.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    helal olsun size
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    bi ise yarayin husiler eğer dogruysa
    Cevapla
  • Kurdi 5 ay önce Şikayet Et
    Maşallah israil ve abdnin katliamlarını kınayan yok neredeyse.ama müslüman kavhası havalarda uçuşuyor yorumlarda.kafirler kendilerini akıllı sanıyor galiba))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Netanyahu hakkında tutuklama kararı istendi! Şimdi ne olacak?
Reisi izdihamı! Yüzbinler toplandı! Gözyaşları sel oldu