İsrail ordusu duyurdu! Gazze Şeridi'nde 5 İsrail askeri daha öldü

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki çatışmalarda yaralanan 4 ve Hamas'ın 7 Ekim'de sınırdaki Yahudi yerleşim birimlerine düzenlediği saldırılarda ağır yaralanan 1 askerinin daha öldüğünü duyurdu. Böylece ölü sayısı 425'e yükseldi.

İsrail ordusu duyurdu! Gazze Şeridi'nde 5 İsrail askeri daha öldü
İsrail ordusu duyurdu! Gazze Şeridi'nde 5 İsrail askeri daha öldü
GİRİŞ 09.12.2023 22:53 GÜNCELLEME 09.12.2023 22:53
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

İsrail ordusundan konuya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, 6623. Tabur'dan Omri Ben Shachar (25) ve Liav Atiya (25), 603. Mühendislik Taburu'ndan Jonatan Dean Haim (25) ile Golani Tugayı 12. Tabur'dan Maor Cohen Eisenkot'un (19) dün Gazze'nin güneyindeki çatışmalarda öldüğü belirtildi.

Açıklamada, 7 Ekim'de ağır yaralanan Golani Tugayı'nın 13. Taburu'ndan Haim Meir Eden (20) de dün hayatını kaybettiği aktarıldı.

İsrail basınında daha önce çıkan haberlerde, savaş kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot'un yeğeni Maor Meir Cohen'in cuma günü Gazze'deki çatışmada öldürüldüğü bilgisi yer almıştı.

Eski Genelkurmay Başkanı Eisenkot'un oğlu Gal Meir Eisenkot da Cibaliya eteklerinde, bubi tuzaklı bir tünelde meydana gelen patlamada ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede ölmüştü.

Ordunun açıklamasında, 7 Ekim'den bu yana ölen İsrailli asker ve subay sayısının 425'e yükseldiği kaydedildi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 27
  • Sefir 5 ay önce Şikayet Et
    Allahin laneti üzerinize olsun soysuz hayvan Irki.
    Cevapla
  • Ahmet 5 ay önce Şikayet Et
    Siz onu en az 10 ile çarpın.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    sen onu 10 ile çarp
    Cevapla
  • Mardinli 5 ay önce Şikayet Et
    5. 500, 500000. Azdır YARABBİ sana iltica ediyorum yalvarıyorum dua ediyorum Gazze'ye giren hiçbir SiyonİT necis kuduz vahşi köpek itrail askeri ve teçhizatı ordan sağ çıkmasın. Amin.
    Cevapla
  • Misafir 5 ay önce Şikayet Et
    Kahrol İtrail..Tükendiğini göreyim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akıncı İHA Reisi'nin helikopterini 2 saatte tespit etti: Dakika dakika neler yaşandı?
CHP'li Kakışım 'İran'a ne yardımınız olacak ki?' dedi, yanıt AKINCI İHA'dan geldi