İspanya Başbakanı'nı tehdit etti: Ayaklarından asarız

İspanya'da aşırı sağcı Vox partisi lideri Santiago Abascal, Başbakan Pedro Sanchez'i "ayaklarından asmakla" tehdit etti.

GİRİŞ 11.12.2023 16:40 GÜNCELLEME 12.12.2023 09:11
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İspanya'da aşırı sağcı Vox partisinin lideri Santiago Abascal'ın, sosyalist Başbakan Pedro Sanchez'i "ayaklarından asmakla" tehdit eden sözleri ülkede polemik yarattı.

Arjantin'de cumhurbaşkanı seçilen aşırı sağcı Javier Milei'nin geçtiğimiz hafta yapılan yemin törenine katılan Abascal, Arjantin'in Clarin gazetesine verdiği demeçte, İspanya'da ayrılıkçı Katalanlara yönelik getirilmek istenen af girişimine atıfta bulunarak, Başbakan Sanchez'i "yasaları çiğneyip, ulusal birliği riske atmakla" suçladı.

"İspanyol halkının, Sanchez'i ayaklarından asmak isteyeceği bir dönemin geleceğini" iddia eden Abascal'ın bu ifadesi, gerek Sanchez'in liderliğini yaptığı Sosyalist İşçi Partisi'nce (PSOE) gerekse ana muhalefetteki sağ görüşlü Halk Partisi (PP) tarafından sert sözlerle eleştirildi.

PSOE Meclis Sözcüsü Patxi Lopez, Abascal'ın "İspanya Başbakanı'nı hedef alan tehditler kustuğunu ve bunun, tüm sınırları aşan totaliter bir kişinin portresinin göstergesi" olduğunu söyledi.

Hükümet kanadı, bazı özerk yönetimlerde Vox ile iş birliği yapan PP'den, bu partiyle olan ilişkilerini kesmesi çağrısında bulundu.

Ana muhalefetteki PP'nin lideri Alberto Nunez Feijoo ise Abascal'ın sözlerinin "üzücü" olduğunu belirtip, eleştirilerini PSOE'nin üzerinde yoğunlaştırdı. Feijoo, PSOE'nin ayrılıkçı Katalanlara af girişimiyle "İspanya'yı bölmeye çalıştığını" savunarak, Vox liderinin bu sözlerinin, "Sanchez'in İspanyol halkı arasında duvar örme politikasıyla örtüştüğünü" iddia etti.

İspanya Meclisi'nde yarın görüşülmeye başlanacak söz konusu af yasa tasarısı; 1 Ocak 2012'den bu yana Katalonya'daki bağımsızlık yanlısı girişimlere, 9 Kasım 2014'teki yasa dışı halk oylaması ve 1 Ekim 2017'deki referandum süreçlerine katılan, hüküm giyen ya da haklarındaki yargı süreci devam eden 400 kadar ayrılıkçı Katalan siyasetçi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisinin yanı sıra sokaklarda kamu düzenini bozan, şiddet içerikli gösterilere karışan radikal grupların üyelerinin affedilmesini öngörüyor.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • Yurttaş 4 ay önce Şikayet Et
    Köpek doğası gereği, havlar!!! İlk önce yapabileceğin şeyleri söyle, gereksiz ses çıkartıp çevredekileri rahatsız etme.
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 4 ay önce Şikayet Et
    İsrailin satılıkları İspanya da havlamaya başladı. Türkiyede Cumhurbaşkanına "Rusya ile işbirliği yaparsan seni de Menderes gibi asarlar" diyen Metin AKPINARın tavrına ne kadar benziyor değil mi???
    Cevapla
  • mudı 4 ay önce Şikayet Et
    Itraıl kopeği konusmus ...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi