İsrail'e gittiği iddia edilen gemiyi füzeyle vurdular

Yemen'de Husiler'in kontrolündeki bölgeden ateşlenen füze, Norveç bandıralı tanker gemisi STRINDA'yı vurdu. Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmazken; Husiler, söz konusu geminin İsrail'e gittiğini ifade ederek saldırıyı üstlendi.

GİRİŞ 12.12.2023 11:55 GÜNCELLEME 12.12.2023 16:57
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

ABD, Yemen'de Husiler'in kontrolündeki bölgeden ateşlenen bir füzenin, Norveç bandıralı tanker gemisi STRINDA'yı vurduğunu duyurdu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan (CENTCOM) yapılan açıklamada, "Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgeden fırlatılan seyir füzesi, Babülmendep'ten (Kızıldeniz'i Aden Körfezi'ne bağlayan boğazın adı) geçen Norveç'e ait tanker gemisi STRINDA'yı vurarak yangına ve hasara yol açtı. Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmadı." denildi.

Husiler, söz konusu geminin İsrail'e gittiğini ifade ederek saldırıyı üstlendi. Husiler, Gazze'deki katliamlar sebebiyle daha önce yaptıkları açıklamalarda, İsrail'e giden gemileri vurma tehdidinde bulunmuştu.

Geminin sahibi "Mowinckel Kimyasal Tankerler" şirketi, geminin bioyakıt olarak kullanılmak üzere palm yağı taşıdığını, İtalya'ya giden geminin İsrail'de durmayı planlamadığını söyledi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 18
  • hakan 4 ay önce Şikayet Et
    dikkat edin yemen'e giren bir daha çikamaz :))) yemen türküsünü boşuna yazmamişlar
    Cevapla
  • Halid b. Velid 4 ay önce Şikayet Et
    Umarim bu bahaneyle Yemen ,israil/abd kucagina dusmez....
    Cevapla
  • İsrail batıyor 4 ay önce Şikayet Et
    İsraile giden ve israilden gelen tüm deniz kara ve hava araçlarını vuruyorlar.
    Cevapla
  • vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    iran amerika ve israilin yemeni işgaline zemin hazırlıyor çünkü iran batının truva atıdır.
    Cevapla
  • (76) 4 ay önce Şikayet Et
    Hadi bakalım maç daha yeni başlıyor ilk isabetli şut gol oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti