Amerika-İsrail hattında sular durulmuyor! Uzmanlardan çarpıcı açıklamalar

ABD Başkanı Bıden'ın, İsrail Başbakanı hakkında söylediği şok sözler sonrasında bir yanıt da İsrail cephesinden geldi. Uzmanlar bu restleşmeyi, Haber7'ye özel değerlendirdi.

Amerika-İsrail hattında sular durulmuyor! Uzmanlardan çarpıcı açıklamalar
Amerika-İsrail hattında sular durulmuyor! Uzmanlardan çarpıcı açıklamalar
GİRİŞ 13.12.2023 21:08 GÜNCELLEME 13.12.2023 23:52
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

7 Ekim tarihinde İsrailli işgalciler tarafından başlatılan soykırımda İsrail hükümetinin en büyük destekçilerinden bir tanesi ABD Başkanı Joe Bıden ve ABD Hükümetiydi. İsrail’e her türlü yardımı yapan ABD, son açıklamaları ile acaba saf mı değiştiriyor sorularını akıllara getirdi. Konu hakkında Haber7’ye özel açıklamalarda bulunan Araştırmacı Yazar Nedret Ersanel ve Gazeteci Yazar Bercan Tutar dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

“İSRAİL FİLİSTİN DEVLETİNİ TANIYACAKTIR”

ABD Başkanı Joe Bıden son yaptığı konuşmada, İsrail’in ayrım yapmadan yapmış oldukları bombalamalar sebebiyle dünyanın desteğini kaybetmeye başladığını ve İsrail Başbakanı Binyamin Netenyahu’nun değişmesi gerektiğini söyleyerek, gelecek zamanda İsrail’in, Filistin Devleti’ne hayır diyemeyeceğini ifade etmişti. İsrail kanadından ise İletişim Başkanı Shlomo Karhi yaptığı açıklamada; ‘Burada asla Filistin Devleti kurulmasına müsaade etmeyeceğiz’ çıkışında bulunmuştu.

ABD, GAZZE SOYKIRIMININ FAİLİDİR

Haber7’ye özel açıklamalar yapan Araştırmacı Yazar Nedret Ersanel, ABD Başkanı ve ABD Hükümetinin bu tutumunu ‘cinayet mahallinden kaçalım’ düşüncesiyle yapıldığını vurgulayarak, ABD’nin bu uyarısının hiçbir önemi olmadığını ifade etti. Ersanel açıklamalarına şöyle devam etti:

“Biden’ın veya Amerika’dan bir başkasının, İsrail’e yönelik herhangi uyarı veya nasihatının dünya için önemi yok. ABD faillerden/katillerden biri. Bu yüzden, ‘sivilleri korumak lazım’, ‘harekâtı uzatmamak lazım’, ‘iki devletli çözümü destekliyoruz’ veya ‘İsrail küresel desteği kaybediyor’ türünden açıklamalarının zerre önemi bulunmuyor. Bunların anlamı, bir an önce ‘cinayet mahallinden kaçalım’ manasındadır."

"ABD ve İngiltere, İsrail’le birlikte Gazze soykırımının failleridir. İktidarlarını kaybetmekle kalırlarsa, yani Biden, Netanyahu hatta Zelensky koltuklarını kaybetseler bile, yöneticileriyle birlikte uluslararası hukuk tarafından cezalandırılmadıkları sürece bu dava kapanmamalıdır. Biden’ın açıklamaları elbette bir sıkışmışlık hali işaret ediyor. İçeride seçim var, Kiev sallanıyor, Tel Aviv sallanıyor, Beyaz Saray sallanıyor ve çıkıp, ‘İsrail küresel desteği kaybediyor’ demek, ‘biz küresel desteği kaybediyoruz’ demek ve olan da tam bu. Bir daha tekrarlanmasın bu rezillik istiyorsak, yapanları yaralı bırakmamak gerekiyor. Ateşkes olup da üç gün sonra unutacaksak, ardından gelecek yeni katliamların bir sorumlusu da biz oluruz.”

 

“ABD’DE, İSRAİL’İN SALDIRILARINDAN RAHATSIZ OLMAYA BAŞLADI”

Konu hakkında Haber7’ye özel açıklamalarda bulunan Gazeteci Yazar Bercan Tutar; “Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda da gördük ki Amerika dünya arenasında yalnız kaldı. Bunu gören ABD medyası ve ABD’li iş adamları, Başkan Bıden’a baskı yaparak ABD Hükümetinin İsrail politikalarını gözden geçirilmesini gerektiğini bildirdiler” dedi.

Bercan Tutar açıklamalarını şu şekilde devam ettirdi:

“Amerika’da, üniversitelerden tutun kongre üyelerine kadar büyük bir kesim ABD’nin İsrail politikasını eleştirmeye başladı. ABD ise kendi vatandaşlarından dahi eleştiriler almasını, İsrail ve Netenyahu’nun Gazze’de göstermiş olduğu psikopatça saldırılarını sorumlu tutuyor. İsrail’in bu kadar masum sivili katletmesinden ABD’de rahatsız olmaya başladı, çünkü kendi koltukları da artık sağlam değil. İsrail’e sürekli bizim söylediğimizin dışına çıkmayın telkinlerinde bulunmaya başladılar ancak İsrail buna ne kadar uyar onu bilemiyoruz.

 

“ABD, NETENYAHU’YU GÜNAH KEÇİSİ OLARAK GÖSTERECEK”

ABD’nin dünya arenasında yalnız kalması, birçok kesim tarafından olumsuz karşılandığı belirten Bercan Tutar, Bıden bu durumda Netenyahu’yu günah keçisi ilan edecek dedi.

"ABD’nin İsrail yönetimine bu kadar destek vermesinin sebebi, bölgede ki dinamikleri elinde tutmayı amaçlamasından kaynaklanıyordu. Ancak son kertede yaşananlar ve İsrail zulmünün giderek artması ve ABD’nin dahi planlarının dışına çıkılması ABD kamuoyunda rahatsızlık uyandırmaya başladı. Avrupa Medyası dahi İsrail’in politikalarını eleştirmeye başlamış durumda."

 

“SAVAŞ SONRASI İÇİN KAVGALAR ŞİMDİDEN BAŞLADI”

"Netenyahu’nun açıklamalarına bakacak olursak kendisi de bir anlaşmazlık olduğunu itiraf ediyor. İsrail, politikalarına göre Filistin’de hiçbir şekilde kimseyi barındırmadan komple yönetimi ele geçirmeyi hedefliyor. Ancak ABD yönetimi bu duruma karşı gelip, yönetimin büyük bir bölümünü İsrail’in sağladığı ikili bir devlete sıcak bakıyor. Tabi ki bunun sebebi de Filistin halkını düşündükleri için değil, dünya kamuoyunun eleştirilerine maruz kalmadan daha yapıcı bir şekilde yönetimi ele geçirmek olduğunu da görüyoruz."

 

“NETENYAHU YÖNETİMİ KÖŞEYE SIKIŞMIŞ DURUMDA”

“İsrail medyasının son zamanlarda yaptıkları yayınlarda görüyoruz ki, Başbakan Netenyahu’ya karşı büyük bir kızgınlık var. Sürekli İsrail askerlerinin ne kadar kayıplarını olduğunu ve zarar gördüklerini konuşmaya başladılar. Netenyahu’nun, Hamas’ı tarihten sileceğiz tarzında yaptığı açıklamaların hamasetten ileri gitmediğini ifade eden İsrail medyası, Hükümeti eleştirmeyi, her geçen gün arttırarak devam ettiriyor. Bundan rahatsız olan Amerika yönetimi de bu tarz açıklamalar yaparak kendisini bu işten kurtarmaya çalışıyor.”

 

 

 

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 59
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Hakkıdır Hakka tapan Ümmetimin istiklal!
    Cevapla
  • can karacurun 4 ay önce Şikayet Et
    abditrail danışıklı dövüş içindeler
    Cevapla
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    İt iti ısırmaz, hikâye.
    Cevapla
  • Kamil 4 ay önce Şikayet Et
    Bu ABD - İsrail kafadaşlığının ne olduğunu iyi tahlil etmeliyiz . Çoğu hususta anlaşırken , bazı konularda birbirlerinin kuyusunu kazıyorlar .
    Cevapla
  • Artık 4 ay önce Şikayet Et
    Hangi konuda birbirinin kuyusunu kazıyorlar mesela.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Ne gerilimi?onlar ancak müslümanları sallandırdıkları ipleri gererler.birbiriyle niye zıtlaşsınlar.ikisi de kan seviyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...500 bin Türk öldürüldü
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak