İsrail'e baskı artıyor! AB ve 14 ülkeden ortak açıklama!

Son dakika haberi: Avrupa Birliği (AB) ve 14 ülke, İsrail'e İşgal altındaki Batı Şeria'da devam eden yerleşimci şiddetine son vermesi için çağrıda bulundu.

İsrail'e baskı artıyor! AB ve 14 ülkeden ortak açıklama!
İsrail'e baskı artıyor! AB ve 14 ülkeden ortak açıklama!
GİRİŞ 15.12.2023 18:53 GÜNCELLEME 09.01.2024 16:40
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İsrailli yerleşimcilerin İşgal altındaki Batı Şeria'da uyguladığı şiddet günbegün artmaya devam ediyor. Bu bağlamda AB ve aralarında Kanada, Finlandiya, Norveç ve Birleşik Krallık’ın da yer aldığı 14 ülke İsrail'e yaşanan şiddete son verilmesi için acil ve somut adım çağrısında bulundu.

CENEVRE SÖZLEŞMESİ HATIRLATILDI

Yerleşimcilerin Filistinlilere yönelik şiddet eylemlerinin kınandığı açıklamada, “Batı Şeria'daki İsrail yerleşimlerinin uluslararası hukuka göre yasa dışı olduğu yönündeki tutumumuzu yineliyor ve İsrail'e uluslararası hukuktan, özellikle IV. Cenevre Sözleşmesi'nin 49. maddesinden doğan yükümlülüklerini hatırlatıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Çin, Suudi Arabistan ve İran'dan ortak Gazze çağrısıÇin, Suudi Arabistan ve İran'dan ortak Gazze çağrısı

“ŞİDDETİN ARTMASI KABUL EDİLEMEZ”

Yerleşimcilerin Filistinlilere karşı uyguladığı şiddetteki artışın kabul edilemez olduğu vurgulanan açıklamada, “İşgalci güç İsrail, Batı Şeria'daki Filistinli sivil nüfusu korumalıdır. Şiddetin sorumluları adalete teslim edilmelidir” denildi. İsrail'in Filistinlileri koruma ve yerleşimcileri yargılama konusundaki başarısızlığının eşi benzeri görülmemiş seviyeye ulaşan işgalci şiddetinin cezasız kaldığı bir ortama yol açtığı belirtilen açıklamada, bu durumun Batı Şeria'da ve bölgede güvenliği zayıflattığına ve kalıcı barış umutlarını tehdit ettiğine dikkat çekildi.

AB ve 14 ülke ortak açıklamada, Filistinlilerin korunması için İsrail’e yerleşimci şiddetine karşı acil ve somut adımlar atması çağrısında bulundu.

 

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 106
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Sorunun kaynağı bu ülkedeki din adamları ve sakat din anlayışlarıdır.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM YALVARIYORUM MASUM İNSANLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET ALLAH kimsenin yaptığını yanına bırakmaz ALLAH NURUNU TAMAMLAYACAKTIR
    Cevapla
  • Uygurlu 4 ay önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun. Tiyatro bitti.
    Cevapla
  • Karanlık Kamil 4 ay önce Şikayet Et
    Türkiye ve dünyaya tez konusu öneriyoruz. Acil üniversiteler başlatsın. Türk üniversitelerinin tezleri az ya. İşte konu. Holokost, Nazi mağduru Yahudiler için Yahudi devletinin Almanya toprakları içinde kurulması nın uygunluğu , borçlarını başka toplum veya devletlere ödeyetemeyeceği. Fransa, Avusturya İtalya, Almanya toprakları üzerinde bu sorun çözümleri.... konuları gündeme gelmeliii
    Cevapla
  • Gerçek akıncı 4 ay önce Şikayet Et
    Amerikada çok büyük felaketler olucak Amerika'nın sonu İsrail'den daha beter olucak
    Cevapla
  • Can 4 ay önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi