İran'da savaş uçağı düştü

İran'ın güneyindeki Fars eyaletinde Su-22 tipi bir savaş uçağının düştüğü açıklandı. Kazanın teknik bir arızadan kaynaklandığı belirtildi.

İran'da savaş uçağı düştü
İran'da savaş uçağı düştü
GİRİŞ 16.12.2023 14:01 GÜNCELLEME 16.12.2023 16:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İran devlet televizyonunun haberine göre, Su-22 tipi askeri uçak, Kazerun ilçesinde yer alan Perişan Gölü yakınlarında düştü. Pilotun fırlatma koltuğu sistemini kullanarak güvenli bir şekilde iniş yaptığı ve herhangi bir can kaybının yaşanmadığı belirtildi.

Devlet televizyonunda olayla ilgili daha fazla detay verilmezken, İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı, düşen uçağın Devrim Muhafızları Hava Kuvvetleri'ne ait olduğu bilgisini paylaştı. Tesnim'in haberinde, Fars Havalimanları Genel Direktörü Fakhreddin Keshavarz'ın askeri uçağın Kazerun'un güneydoğusundaki Perişan Gölü yakınlarında düştüğünü bildirdiği belirtildi. Keshavarz, kazanın teknik bir arızadan kaynaklandığını söyledi.

Rus Sukhoi firması tarafından geliştirilen Su-17 uçağının ülke dışına ihraç edilen bir konfigürasyonu olan Su-22, İran tarafından aktif olarak kullanılıyor. Eylül 2022'de de ülkenin güneyinde yer alan Hürmüzgan eyaletinde Su-22 tipi savaş uçağı teknik bir arıza nedeniyle düşmüştü.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    beter olun inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Yasal zorunluluk' diyerek açıkladı! 27 belediyeye kayyum geliyor
Kariye'de 79 yıl sonra ilk ezan heyecanı! Açılışını Başkan Erdoğan yaptı