Mossad ve CIA'den kritik görüşme

Mossad, CIA direktörleri ile Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani Varşova'da bir araya geldi.

Mossad ve CIA'den kritik görüşme
Mossad ve CIA'den kritik görüşme
GİRİŞ 18.12.2023 17:17 GÜNCELLEME 18.12.2023 17:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

 İsrail ile Hamas arasında yeni bir esir takası mutabakatına varılmasını görüşmek için İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad Şefi David Barnea, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ve ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William (Bill) Burns'ün bir araya geldiği bildirildi.

İsrail basınında çıkan haberlerde, Tel Aviv ile Hamas arasında yeni bir esir takası mutabakatına varılması kapsamında yapılan görüşmenin Polonya'nın başkenti Varşova'da gerçekleştirildiği belirtildi.

KRİTİK ZİRVE

Yeni bir esir takası için Barnea, Al Sani ve Burns'ün yaptığı görüşmenin öncekilere göre daha uzun, karmaşık ve zorlu geçmesinin beklendiği aktarıldı.

Söz konusu görüşmelerin ne kadar süreceği veya şu ana kadar herhangi bir ilerleme kaydedilip kaydedilmediğine ilişkin ise bilgi verilmedi.

Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda 24 Kasım'da İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara "insani ara"yı da kapsayan esir takası mutabakatına varılmıştı. 24 Kasım'da başlayan ve 7 gün süren "insani ara" kapsamında Gazze Şeridi'ndeki 83 İsrailli esir ile İsrail hapishanelerindeki 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakılmıştı.

İsrail askerlerinin Gazze'de ellerinde beyaz bayrak taşımalarına rağmen 3 İsrailli esiri "yanlışlıkla" öldürdüğünün ortaya çıkmasının ardında Tel Aviv yönetimi üzerinde Hamas ile yeni bir esir takası mutabakatına varması konusunda baskılar artmıştı.

Gazze'de Hamas'ın elinde 100'den fazla İsrailli esirin olduğu tahmin ediliyor.

KAYNAK: AA
Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 6
  • Morelli 4 ay önce Şikayet Et
    Firsat bu firsat gebertin bunu yakalamisken daha hala bunlara konusma hakki vermeyin kiymadan gecirin hepsini butun grubu yok edin
    Cevapla
  • Yeter 4 ay önce Şikayet Et
    Anlaşmaya varılmasın hamas çok esir alsın onlar gibi acımasız olsun israil nasıl esir aldığı filistinlilere muamele ediyorsa aynısını yapsın ancak o zaman biter bu zulüm kaybedecekleri bişey kalmadı zaten halkıda silahlandırsınlar hiç olmasa bir kerede olsun karşılık vermiş olur
    Cevapla
  • Abdullah 4 ay önce Şikayet Et
    Hamas müslüman insan ! İsrail terörist ve vahşi
    Cevapla
  • Selim 4 ay önce Şikayet Et
    Geri zekalı siyonist sen o şansı aptallığınla kaçırdın. Şimdi çok büyük tavizler vermek zorundasın eşek gibi.
    Cevapla
  • Düşünüyorum 4 ay önce Şikayet Et
    Cia ve Mossad neden sadece Katar'la ve neden Polonya'da görüşğyor? Katar'da güvenilir yemi yok? Yoksa Türkiye ile ilişkilerini kes demek ve tehdit etmek içinmi?
    Cevapla
  • Kare Murat 4 ay önce Şikayet Et
    Onu yaptılar zaten. Suudiler ve tüm körfez ambargo koyduğunda Türkiye yanlarindaydi ve onlar da bizi satmayan tek Arap kavmi. Tarihler boyu daimi dostumuz Katar. 15 temmuz sonrası milyarlarca dolar bu ülkeye destekleri oldu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?