BMGK'den son dakika skandal Gazze kararı! Anlaşma sağlanamadı

BMGK'de Gazze'de çatışmaların sonlandırılması ve insani yardımların artırılması için karar tasarısının oylanacağı oturum, üye ülkeler arasında anlaşma sağlanamadığı için ertelendi.

GİRİŞ 18.12.2023 23:24 GÜNCELLEME 19.12.2023 09:26
Bu Habere 145 Yorum Yapılmış

Son dakika BMGK haberleri: Birleşmiş Milletler (BM), New York yerel saatiyle 17.00'de düzenlenmesi planlanan Gazze oturumunun iptal edildiğini duyurdu.

ÜYE ÜLKELER ANLAŞMA SAĞLAYAMADI

Birleşik Arap Emirlikleri tarafından oylamaya sunulması planlanan Gazze tasarısı üzerinde üye ülkeler henüz anlaşma sağlayamadı.

Yarın sabah oylamaya sunulması planlanan karar tasarısında, Gazze'de "çatışmaların sonlandırılması" ve "insani yardımların artırılması" talep ediliyor.

Tüm taraflara uluslararası hukuk ve uluslararası insancıl hukuk uyarınca sivilleri koruma görevini yerine getirmeleri çağrısı yapılan karar tasarısında, BM Genel Sekreteri'nden yardımların denetlenmesi için bir mekanizma kurması talep ediliyor.

ABD DEĞİŞİKLİK İSTEDİ

BM'nin yardımların insani yardım olduğunu teyit etmesi ve yardımların türleri hakkında "Filistin Yönetimi ve İsrail'e" bilgi vermesi istenilen karar tasarısında, yardımların dağıtımı için gerekli yakıtın sağlanması çağrısına yer veriliyor.

Karar tasarısında tüm rehinelerin serbest bırakılması talep edilirken, her türlü uluslararası insancıl hukuk ihlali kınanıyor.

Kaynaklar, ABD'nin "çatışmaların sonlandırılması" ifadesinde değişiklik istediğine işaret ediyor.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 145
  • Vatandaş 4 ay önce Şikayet Et
    Boşa demedi Reis dünya beşten büyük diye.Yeni bir dünya düzeni için ne bekleniyor.Oy çokluğu ile karar alınan bir barış gücü.Dünya barışı için şart.Her ülkenin bir oyu olsun.
    Cevapla
  • ASIL BU 4 ay önce Şikayet Et
    Bu birleşmiş milletler teşkilatının hiç bir iyi işe yarayacağı yok, ancak Ayak oyunları ile Mazlumlara zarar veriyorlar.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Dilerimki o zalimlerin yahudi köpek lerin Allah'ın nalleti unların destekcilerin üzerine olsun
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Müslümanların başına halife şart, halife şart
    Cevapla
  • Erğ 4 ay önce Şikayet Et
    Yahudiler dünyayı öyle teslim almışki, uluslararası kuruluşların başındakiler yahudi yada Yahudilerin kontrolü altında,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
12 yıl sonra gelen imza! Türkiye, dengeden yana
Hudson Enstitüsü analistinin 'Kaan' sözleri muhalif gazeteciyi derinden etkiledi