Malezya İsrail'e limanlarını kapattı

Malezya Başbakanı Enver İbrahim bugün yaptığı açıklamada, hükümetin İsrailli denizcilik şirketi ZIM'e Malezya limanlarına giriş yasağı getirdiğini söyledi.

Malezya İsrail'e limanlarını kapattı
Malezya İsrail'e limanlarını kapattı
GİRİŞ 20.12.2023 12:54 GÜNCELLEME 20.12.2023 12:54
Bu Habere 308 Yorum Yapılmış

Malezya Başbakanı Enver İbrahim, Filistinlilere yönelik "zulmünü" gerekçe göstererek İsrail bayraklı ve bu ülkeye ait tüm gemilerin limanlarına yanaşmasını yasaklandığını duyurdu.

Enver, yaptığı yazılı açıklamada, yasağın, İsrail'in Filistin'e saldırılarındaki tutumuna yanıt niteliğinde olduğunu ve derhal yürürlüğe gireceğini bildirdi.

"İSRAİL'İN ZULMÜNE YANITTIR"

Eski hükümetin kararıyla İsrail merkezli şirketlerin ve gemilerin 2005'ten bu yana limanlara yanaşmasına izin verildiğini belirten Enver, bu kararın geçersiz kılındığını kaydetti.

Enver, "Bu yaptırım, İsrail'in Filistin halkına karşı devam eden katliam ve zulmünün, temel insani ilkeleri hiçe sayan ve uluslararası hukuku ihlal eden eylemlerine yanıttır." ifadesini kullandı.

İsrail'e ait ve İsrail bayraklı gemilerin yanı sıra 2002'den bu yana giriş izni verilen İsrailli denizcilik şirketi ZIM'a ait tüm gemilerin ülkedeki limanlara yanaşmasının süresiz olarak yasaklandığını belirten Enver, İsrail'e giden tüm gemilerin Malezya limanlarında kargo yüklemesine de yasak getirildiğini duyurdu.

Enver, bu kararın Malezya'nın ticari faaliyetlerini etkilemeyeceği değerlendirmesinde bulundu.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 308
  • vatan sevdası 4 ay önce Şikayet Et
    İsraile siyonistlere gidecek gelecek ne varsa durdurdurlmalı kapatılmalı elçilikler cağrılmalı ucak seferler iptal edilmeli telefon görüşmeleri dahi iptal edilmeli bu zaman kadar yediğin kar ettiğiniz zarar ettiğiniz yeter kazancınızda helal ara masum öldürülen coçuk melek kadın yaşlı demeden öldürdüler elde ettiğiniz mallarda onda kan kokuyor mebali buyuk YETER artık halal kazan
    Cevapla
  • Merih 4 ay önce Şikayet Et
    Keşke herkes harekete geçse tüm insanlar insanlık namına...
    Cevapla
  • Ali Osman 4 ay önce Şikayet Et
    Ey Osmanlı torunları İslam aleminin 600 yüzyıl bayrağını taşımış milletin torunları katil İsrail e ambargo sırası sizde.....
    Cevapla
  • Zalım israil 4 ay önce Şikayet Et
    Darısı Türkiye nin başına ,,ahhhh keşke Türkiye de ticareti kesebilse ,,büyükelçi mizi cekebilsek ...daha sayamiycam bisssuuuruuu seyyy
    Cevapla
  • Hacı yahya kosmene 4 ay önce Şikayet Et
    Eyy israil dedikya baska nasil tik olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin'den açıklama! Üniversite sınavlarında yeni dönem
İzmir'de ortalık savaş alanına döndü!