Birleşmiş Milletler: Bölgesel çatışmaların yayılma tehlikesi Suriye'de yangını körüklüyor

Birleşmiş Milletler, işgal altındaki Filistin toprakları ve İsrail'deki gelişmeler nedeniyle bölgesel çatışmaların yayılma riskinin arttığına işaret ederek, bu tehlikenin Suriye'deki yangını da körüklediğini vurguladı.

Birleşmiş Milletler: Bölgesel çatışmaların yayılma tehlikesi Suriye'de yangını körüklüyor
Birleşmiş Milletler: Bölgesel çatışmaların yayılma tehlikesi Suriye'de yangını körüklüyor
GİRİŞ 21.12.2023 20:11 GÜNCELLEME 21.12.2023 20:11
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nde Suriye'deki gelişmeler ele alındı.

Burada üye ülkeleri bilgilendiren BM Genel Sekreteri'nin Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, "Bu yıl da Suriyeli siviller için trajik bir yıl oldu. Öldürüldüler, yaralandılar ve alarm verici sayılarda gözaltına alındılar. Daha iyi bir geleceğe yönelik somut adım atılmadı." değerlendirmesinde bulundu.

Pedersen, aynı zamanda "bölgesel çatışmaların yayılma tehlikesinin Suriye'de yangını körüklediğini" belirtti.

Son dönemde işgal altındaki Filistin toprakları ve İsrail'deki gelişmeler nedeniyle bölgesel çatışmaların yayılma riskinin arttığına dikkati çeken Pedersen, aynı zamanda Suriye'nin farklı bölgelerinde gerginliğin arttığını belirtti.

Pedersen, "Acilen tüm tarafların itidal göstermesine ihtiyaç var." uyarısında bulundu.

Suriye'de mevcut durumun sürdürülebilir olmadığını kaydeden Pedersen, Suriye'nin ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Pedersen, gelecek yıl siyasi yol için yeni bir ivme kazanılması gerektiğini belirterek, Anayasa Komitesi'nin tekrar toplanması için gerekli adımların atılması çağrısında bulundu.

"SURİYE'DE ÇATIŞMA HENÜZ SONLANMADI"

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) İnsanı Yardım Finansman ve Kaynak Nakil Birimi Direktörü Lisa Doughten ise acilen barış için adım atılması gerektiğini vurguladı.

Siviller ve sivil altyapının korunması gerektiğini vurgulayan Doughten, aynı zamanda tüm yollardan ülkeye sürdürülebilir insani yardım sevkiyatının yapılmasının önem taşıdığını kaydetti.

Doughten, bunun için gerekli fonlamanın sağlanması gerektiğini belirterek, "Suriye'de çatışma henüz sonlanmadı." uyarısında bulundu.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 18
  • Lazalim 4 ay önce Şikayet Et
    Uluslararası kuruluşlar yam yam emperyalistlerin sopası durumunda, gariban ülke olduğunda üzerine çöküyor, emperyal güç olduğunda saygı duruşuna geçiyor.
    Cevapla
  • halk 4 ay önce Şikayet Et
    Bu açıklama da gösteriyor ki şimdi de tekrar suriyeyi işaret edip orayı kasimaya başlayacaklar ve armegedonu başlatmak için de ellerinden geleni artlarina koymaya aklar. inşaallah kendi kanlarında boğulur, zalim bozguncu toplulukları. başta ABD, İngiltere ve İsrail olmak üzere bütün zalim bozguncular.
    Cevapla
  • DURSUN 4 ay önce Şikayet Et
    ABD bölgede kaos olsunki Suriyeden petrolü rahatça çalabilsin istiyor
    Cevapla
  • Selçuk 4 ay önce Şikayet Et
    Bir leşmiş milletler (BLM)
    Cevapla
  • Tosun 4 ay önce Şikayet Et
    Bunlar utanmaz arlanmaz gürühler kanla beslenen şeytanlar ülkem bunlardan uçak almak için hala Ümit ediyorsa yanılıyorlar oyala taktiği yapıyorlar bizde aldık alacağız diyoruz hadi ordan işimize bakalım Kaan başkası yalan …..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?