Hamas'tan Noel açıklaması: Hristiyanların onurlu duruşunu takdir ediyoruz

Hamas, Filistin'deki Hristiyanların, bu yıl Gazze Şeridi ile dayanışma amacıyla yeni yıla kutlama ve eğlenceden uzak, sadece dini ritüellerle girme kararı almasını memnuniyetle karşıladı.

GİRİŞ 25.12.2023 03:39 GÜNCELLEME 25.12.2023 09:39
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

Son dakika Hamas haberleri: Hamas, Telegram hesabından, Filistin'deki Hristiyanların bu yıl İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının devam ettiği zamana denk gelen Noel'i kutlamama kararı alması hakkında açıklama yaptı.

"Bu yılki kutlamaları sadece dini ritüellerle sınırlı tutup, siyonistlerin saldırılarına maruz kalan Gazze halkının yanında duran Filistinli Hristiyanların onurlu duruşunu takdir ediyoruz." ifadesi kullanılan açıklamada, Hristiyanların Noel'i kutlamama kararının, Filistin halkının Müslüman-Hıristiyan tüm unsurlarının, kimliğini ve kutsal değerlerini koruma ve topraklarına bağlılık konusunda birlik olduğunun açık bir göstergesi olduğuna işaret edildi.

Hamas'tan Noel açıklaması: Hristiyanların onurlu duruşunu takdir ediyoruz

FİLİSTİN'DEKİ HRİSTİYANLAR NOEL KUTLAMAM KARARI ALMIŞTI

Filistin topraklarındaki Hristiyan topluluklar, birkaç gün önce, Hristiyan kiliselerinin başkanlarından gelen bir dayanışma mesajıyla, Gazze'deki saldırılar nedeniyle Noel ağacının aydınlatılması da dahil tüm Noel kutlamalarının iptal edildiğini duyurdu.

Kiliselerden yapılan açıklamaya göre, işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Atallah Hanna'nın da aralarında bulunduğu Hristiyan kiliselerinin başkanları, bayramın dini boyutlarını koruyarak, devam eden saldırılar nedeniyle Noel'in festivaller, kutlamalar ve Noel ağacının süslenmesi ve ışıklandırılması dahil yalnızca şenlikli yönlerini iptal etmeye karar verdi.

Gazze'deki Hristiyanlar, nüfusun küçük bir yüzdesini temsil ediyor. Abluka altındaki Gazze'nin kıyı yerleşim bölgesinde yaklaşık bin Hristiyan yaşıyor.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 45
  • hiçkimse.. 4 ay önce Şikayet Et
    "SÜSLÜMANLAR"ın umurunda bile olmaz..
    Cevapla
  • sedat 4 ay önce Şikayet Et
    O zaman yılbaşı kutlayabilir miyiz?
    Cevapla
  • T.C vatandaşı 4 ay önce Şikayet Et
    Evet siyonlar, benciller, sözde müslüman olanlar ve insani vasiflarlardan bir haber olanlar yılbaşı kutlayabilir onlara serbest belli bir vakte kadar ondan sonra ki kutlamayı başta Filistinliler ve yukardaki saydıklarımın dışındakiler hepimizin bildiği bir kaynakta belirtilmiştir hiç bir bedel karşılıksız bırakılmayacaktir.
    Cevapla
  • sen serbestsin 4 ay önce Şikayet Et
    misafir
    Cevapla
  • dmr 4 ay önce Şikayet Et
    ramazan ayı bindirim yılbaşı indirim bu ülkede o kadar vatan haini domuz varki !!!
    Cevapla
  • Fazıl 4 ay önce Şikayet Et
    Bizdekiler başka gavur damgalı gavurun da gavuru
    Cevapla
  • haksever 4 ay önce Şikayet Et
    Hale bak. Adamlar bize ders verir hale geldiler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü